Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Československé letectvo od roku 1945
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

su-25

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 05 črc 2006, 14:43

Prolezl jsem Su-25 jak s původní - sovětskou - kamufláží, tak po přestříkání v Trenčíně a šedozelený vnitřek jsem nikde neviděl. Barvy F.S. určitě nejsou přímo z výrobní dokumentace - je to přece americká norma, v SSSR byla norma GOST a u nás ČSN a stroje byly dodány před r. 1989 a tak v podmínkách smlouvy asi nebylo předepsáno zbarvení podle amerického vzorníku. Barvy byly podle mne dodatečně přiřazovány podle vzorníku nejvíce rozšířeného mezi modeláři. Stejný odstín je ve 4+ uváděn i u disků kol a ty jsou již na první pohled zelené, takže v tomto případě bych se spíš přikláněl k překlepu.
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 05 črc 2006, 15:20

Ještě bych připojil že přibliižným odstínem pro barvu disků by měla být u AGAMY R24 Konstrukční zelená a to je podstatně odlišná od barvy kokpitu.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 05 črc 2006, 15:25

A podle porovnání se vzorníkem F.S. odpovídá Agama R24 přibližně odstínu F.S.24128, to aby se to ještě trochu "zjednodušilo" :grin:
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kadlec » 06 črc 2006, 09:34

Nakonec sem se rozhodl že to nastříkám Agamou c36 je to šedá tak snad to nebude nejhorší
Jarda Kadlec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 06 črc 2006, 10:20

Myslím si, že hlavní je aby se to líbilo tobě, stejně, pokud nebude stát vedle originál mašina, tak to nikdo nepozná, i když bude odstín třeba i trochu mimo. Hleděl jsem do dat, která jsem použil při přípravě návodu na čtvrtkové Su-25K a UBK a tam jsem tehdy na kokpit doporučil barvu F.S. 24233, což je přibližně Agama C34 (je nepatrně tmavší) nebo R22. Ono je to trochu i o tom, jak který člověk barvy vnímá. Viděl jsem na soutěži dvě perfektní Su-25 ve čtvrtce, stejné kamo, stejný marking a teprve když byla na stole vedle sebe, bylo poznat, že každý modelář použil jiné odstíny barev, či barvy jiného výrobce a stejně nikdo nevěděl, které jsou "ty správné". Obě vypadala jako zmešené Su-25 čs. letectva a o tom to snad je...
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kadlec » 08 črc 2006, 21:06

Dotaz na pana Látala bylo by možno od vás dokoupit dekaly které ted dáváte do stavebnic ty půvovodní za moc nestojí
Jarda Kadlec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 09 črc 2006, 07:28

Jarda Kadlec píše:Dotaz na pana Látala bylo by možno od vás dokoupit dekaly které ted dáváte do stavebnic ty půvovodní za moc nestojí

Toho "pána" klidně můžete všichni vynechat :) . Jsem Jirka a jsme modeláři, ne? V mém případě tedy spíš lepiči :grin:
Ten dotaz ohledně dekálů mi hoď do mailu, teď si dovoluji :-D , pokusím se ti odpovědět z domu, co a jak s tím jde udělat. Řeší se to případ od případu a fórum tím nechci zatím zatěžovat, dokud nebude celá věc, kterou plánujeme vyladěná
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kadlec » 09 črc 2006, 09:53

Jirko bylo by možno tvoji emailovou adresu?
Jarda Kadlec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 09 črc 2006, 10:19

Sorry, já zapomněl, že jsem ji nedal do profilu, tady je: jirka@airplanephoto.net
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šafi » 31 srp 2006, 14:31

Omlouvam se ze se sem vtiram ale nechci zakladat zbytecne nove tema.Chtel bych se zeptat jesli nahodou nemate nekdo fotky odkrytovanych masin Su-25,respektive-revizni otvory k motorum a podobne veci.Mam 4+ ale moc tam toho neni.Predem diky

zde je e-mail pro jistotu:martin.turnhofer@seznam.cz
Lítej pomalu,nízko a v zatáčkách brzdi.Babička
http://www.kpm158hb.wbs.cz
Šafi

• Odpovědět s citací

su 25

Příspěvekod milan věchet » 11 říj 2006, 09:21

někde mám negativ na su 25, kde jsem fotil vše co bylo možno otevřít.i motory, různé kryty...atd.kontakt na http://www.kpmnp.wz.cz
milan věchet

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Československé letectvo od roku 1945