Tady je něco málo z historie:
Zhruba v prosinci 1953 vyhrál Lockheed kontrakt od Naval Research Laboratory na novou modifikaci WV-2, která měla nést vylepšený radar AN/APS-82, poskytující lepší identifikaci vzdušných cílů s přihlédnutím na potlačení matoucích odlesků mořské hladiny.Inženýři Lockheedu začali na projektu pracovat hned v lednu 1954 a vymysleli originální řešení uložení antény radiolokátoru nad trupem letounu v rotačním krytu, který měl revoluční čočkovitý tvar. Zkoušky v aerodynamickém tunelu totiž prokázaly, že vhodně zkonstruovaný rotační aerodynamický radom může poskytnout takový dostatek vztlaku, že téměř dokáže vyrovnat hmotnost anténního systému.Zmíněné poznatky byly aplikovány na letoun WV-2 (126512), který byl poté přeznačen na WV-2E a stal se prvním letounem svého druhu na světě. Do vzduchu se pak tento stroj s čočkovitým krytem radiolokátoru, který vážil bezmála 18 000 liber a v průměru měl okolo třiceti stop, dostal v srpnu roku 1956.Přestože se v této verzi Warning Star nakonec nevyráběl, byl podroben důkladným testům z nichž byly vytěženy obohacující poznatky. Navíc se WV-2E stal i jasným průkopníkem, který ukázal novou cestu konstruktérům letounů včasné výstrahy nejen ve spojených státech, ale i v zahraničí. V roce 1962 byl tento typ přeznačen na EC-121L.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Jako základ jsem použil stavebnici Revellu – L.1049 Super Constellation, po té, co mi Pavel Fišer u piva rozmluvil Minicraft

Stavbu civilní verze pěkně popsal Vlado Begera v magazínu č.2 KPM Bratislava. Stáhnout si ho můžete zde:
http://www.kpmbratislava.sk/magazin/index.html
Dokoupil jsem sadu Extratechu EX 14414 a přemýšlel jak udělat talíř tak, aby byl co nejlehčí a nezatěžoval podvozek modelu.
Nakonec jsem vybral pokus vylisovat talíř z plastikových destiček. Po nazmenšování obrázku do měřítka jsem požádal kamaráda, aby mi na CNCčku vytvořil kopyto. Lisování bohužel neproběhlo k mé spokojenosti.

Následovalo zalepení a zabroušení okének a vlepení leptaných podvozkových šachet do křídla: