Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf-109 F-2 Hans-Joachim Marseille 1:72

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Bf-109 F-2 Hans-Joachim Marseille 1:72

Příspěvekod Hammer » 01 črc 2006, 14:37

Afrika, špína, písek, Marseille má hodně přes sto sestřelů, což by mělo na letounu být vidět.
Upozorňuju, že ten model byl strašný. Kabinka ani kokpit by se na takovou hajtru opravdu nevyplatila, tak tam holt někdo hodil plachtu.
Bijte do mě!
Přílohy
BF-109F-2 zleva.jpg
Bf-109 F-2 zprava.jpg
Bf-109 F-2 zespod.jpg
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Recoil » 01 črc 2006, 15:44

...akú má pán pištoľ?Keď som porovnával tie modely medzi sebou,všimol som si na niektorých detajloch (napr. stopy po výf. plynoch),že sú spravené na rozlišnej úrovni (pri Ju a Kobre vypadajú skôr nafŕkané, než nastriekané,kdežto pri Bf sú už celkom k svetu...).Myslím teda ,že ti treba najskôr získať viac citu pri povrchovej úprave...Pri všetkých štyroch modeloch mi vadí patina.Skús ju jednoducho obísť-kašli na ňu a naopak ,skús postaviť model bez akýchkoľvek odrenín,či čmúh...Ak už tej patine ale nevieš odolať ,skús ju nakoniec utlmiť (pri Bf,ktorého kamo je tvorená v podstate len dvomi odtieňmi to bude najjednoduhšie),prestriekaním riedkou kamuflážnou farbou... ale úplne najlepšie by bolo,keby si skúsil spraviť model bez akejkoľvek patiny a zvýraznenia paneláže.
Ináč si myslím,že všetky štyri mašiny majú niečo do seba a rozhodne viem ,že toto nie je tvoje posledné slovo.Želám,nech sa darí!!
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)

FICO KLOBÁSY!
Recoil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 01 črc 2006, 16:31

myslím že bloodbath má pravdu. já sem začal pořádně modelařit až loni v září, od té doby už sem toho postavil docela dost, ale patinu olejema sem vyzkoušel teprve nedávno, až na skyhawkovi. postupně přidávám jednu techniku z druhou a snažím se je nějak kombinovat, abych vymyslel nějakou vlastní cestu. vždycky když něco dodělám, už vím, co bych příště udělal jinak. hlavně by sis měl pro vyzkoušení napouštění spár a podobných věcí vybrat lepší stavebnici, třeba něco 1/72 od academy, ta má aspoň slušný rytí a půjde ti to dobře. hlavně to chce všeho s mírou. každopádně se těším na tvůj další model. :)
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 01 črc 2006, 17:19

Já jsem africký eFko patinoval olejema a pak křídama.
Přílohy
Bf%20109%20F1.jpg
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 01 črc 2006, 17:39

Hammere vypadá to pěkně. Hezky si zvelebil veterána. ;-I
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 01 črc 2006, 19:02

Jak tak na ty tvoje stroje civím, fakt by to chtělo na té patině dost ubrat, nestavíš přece tanky! Když budeš dělat očouzení za výfukama, namíchej si hodně řídkou barvu, klidně 1:5 a foukej to na několikrát. Bude to přibývat zlehka a furt máš možnost přestat. Ty modely vypadají že to tam foukneš najednou a to bys asi musel být Pan modelář aby to vypadalo fakt dobře!
Jo- a proč tomu mezkovi čouhají z koleček ty tyčky? :grin: :grin:
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 02 črc 2006, 12:02

I/JG1_Bloodbath píše:...akú má pán pištoľ?Keď som porovnával tie modely medzi sebou,všimol som si na niektorých detajloch (napr. stopy po výf. plynoch),že sú spravené na rozlišnej úrovni (pri Ju a Kobre vypadajú skôr nafŕkané, než nastriekané,kdežto pri Bf sú už celkom k svetu...).Myslím teda ,že ti treba najskôr získať viac citu pri povrchovej úprave...Pri všetkých štyroch modeloch mi vadí patina.Skús ju jednoducho obísť-kašli na ňu a naopak ,skús postaviť model bez akýchkoľvek odrenín,či čmúh...Ak už tej patine ale nevieš odolať ,skús ju nakoniec utlmiť (pri Bf,ktorého kamo je tvorená v podstate len dvomi odtieňmi to bude najjednoduhšie),prestriekaním riedkou kamuflážnou farbou... ale úplne najlepšie by bolo,keby si skúsil spraviť model bez akejkoľvek patiny a zvýraznenia paneláže.
Ináč si myslím,že všetky štyri mašiny majú niečo do seba a rozhodne viem ,že toto nie je tvoje posledné slovo.Želám,nech sa darí!!

No k té pistoli: Tamiya plastová za 1400,-Kč, ale chyba není v ní, ale v tom, že jsem měl hustou barvu. Já se s tím učím dělat. To nafrkání je skutečně nafrkání, ale ten Bf-109 to má dělané patinátorem.
Když udělám model bez patiny a zvýraznění paneláže, dosáhnu toho, že se nic nenaučím a nikdo mě nezdrbe. Tohle je pro mě cennější. O to víc cennější, že se s Váma shoduju v názoru na to, jak jsem to udělal. Nemám problém chyby vidět, ale nedělat je. Ale to chce fakt praxi a tu získám jenom opakováním a zkoušením. Nejsem ten, kterému se všechno daří hnedka, někdo na to má talent a je šikulka od přírody, já jsem patlal.
Díky za pomoc, kluci!
Alfe, máš pravdu, to je ono. Vidíš, je to prosté, ale já na to nedošel.
Honzo Kopecký, já zapomněl ještě na jednu věc: to jsou modely koupené někdy v roce 1991, když tyhle věci začaly být běžně k dostání. Stavěl jsem domek, tak jsem bral jednodušší věci - spíše ale hodně nekvalitní. Stály pár desetikorun. Tak se na nich učím všechno najednou.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel