Flogerre na názor Jirky Brože se budeš muset zeptat "vedle" na MF nechodí , myslím že ani nikdo další od Edíků.
Ondřej Zada píše:Olda Malý píše:Klucí nevíte co to je za 3D program v kterém to Edíci tvořej? Rhino Ceros? Nebo něco jiného?
Možná Unigraphics.
bitner píše:Tak na tenhle kousek se opravdu tesim. Konecne snad udela tento letoun soudobou technologii nekdo, kdo tomu rozumi. I jako naprosto svatecni patlal (ze zcela objektivnich i zcela subjektivnich duvodu) si poridim aspon jeden kus (to kdyby ani na chleba nebylo).
172flogger píše:jendam1 píše:Díky Floggere za ty fotky, také se divím že se nikde o E day nepíše. Zaujal mě popis u výkresů "Galvanika" , forma bude zhotovena elektroerozivním obráběním, nebo se pletu?
Nevím, ale jestli dobře chápu význam slova, tak jo. Velké díly asi budou "vyjiskřované" jako u OEZ a posledních Kopro.
Ale zaujalo mě, že u všech menších dílů včetně kabin je psáno Dural, takže je to z relativně měkkého kovu a ne z kalené oceli, jako byly Kovozávody Prostějov (a myslím i Semily a právě OEZ). Ono to asi být nemusí, když se modely nelisují ve statisícových sériích, jako to bývalo dřív.
Richard Plos píše:172flogger píše:jendam1 píše:Díky Floggere za ty fotky, také se divím že se nikde o E day nepíše. Zaujal mě popis u výkresů "Galvanika" , forma bude zhotovena elektroerozivním obráběním, nebo se pletu?
Nevím, ale jestli dobře chápu význam slova, tak jo. Velké díly asi budou "vyjiskřované" jako u OEZ a posledních Kopro.
Ale zaujalo mě, že u všech menších dílů včetně kabin je psáno Dural, takže je to z relativně měkkého kovu a ne z kalené oceli, jako byly Kovozávody Prostějov (a myslím i Semily a právě OEZ). Ono to asi být nemusí, když se modely nelisují ve statisícových sériích, jako to bývalo dřív.
Chlapi, nechci vám do toho kecat, ale "galvano" zcela jistě neznamená vyjiskřování... Tuhle technologii koneckonců pokud vím Eduardi vůbec nepoužívají. Galvano je nanášení kovové vrstvy v galvanické lázni na předlohu. Zatímco tedy u vyjiskřování kov mizí, u galvana se vám naopak kovová vrstva postupně vytváří...
Uživatelé procházející toto fórum: Bari Ball, Honza Šimůnek, markol123, Pesa, PetrK, Vl.Šulc a 31 návštevníků