Další moje dokončená šestasedmdesátina od Fixe. Jistě ten model všichni znáte a dáte mi za pravdu, že aby nějak vypadal, bude se muset hodně vylepšit. Na to jsem rezignoval a místo toho se soustředil hlavně na náklad. Řeknu vám, že vyrábět kytaru v tomhle měřítku je docela pakárna Bren pochází z leptů Extratech. Kamufláž je inspirovaná obrázkem z boku pětatřicetinové stavebnice od Tamiye, označení je však fiktivní. Základovka je opět Humbroll 159 a hnědá kamuflážní barva je č. 29. Bláto je z patinátoru Agama, jemného písku a Herkulesu. Ještě mám rozmalovanou figurku, která bude stát vedle vozidla. Toť vše.
Z dost špatných stavebnic děláš celkem pohledné modely, dost věcí vyrábíš samo domo, takže ok. Zkus jít do nějaké lepší stavebnice...např. Revell, Dragon. Uvidíš pak tu radost ze stavby.
Na a nebo po E-dayi hodlám sehnat přinejmenším Fireflyho od Dragona, už delší dobu si chci vyzkoušet dragoňáckou kvalitu A díky za kladné hodnocení, zrovna od tebe mě to opravdu těší
pekna praca ! ty si moj clovek co sa tyka stavebnice, nic ine ako fix a heller som nestaval... tak viem kolko usilia musis vydat aby si dosiahol takyto vysledok , este raz pekna praca!
Airfixy jsou sice kvalitativně již pár let za "zenitem", nicméně pro mne jsou zajímavé proto, že: Vyrábějí pro mě atraktivní předlohy, tedy britskou techniku, a tu skoro nikdo jiný v plastu nedělá Mívají u svých modelů zajímavé označení (tedy,jak kdy) A taky mě ta stavba docela baví
Ale to nemění nic na tom, že chci postavit i nějaké Dragony, Revelly a Téčka od UM, což sice není úplná špička, ale mě se jejich stavebnice velice líbí
Jsem šťoural - perfekcionalista a nestydím se za to. Proto do budoucna prosím tenčí prkna u bedýnek. Jinak docela dobrý. Ať ti to staví. Dušín
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím. Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Hoj Kvákale. Jenže lenost je pokrokem lidstva, tudíž predispozice k excelentním výsledkům už máš.....................využij toho!!! Máš na to!!! Teď z trochu jiného soudku. Včera jsem při výrobě bedýnek na náboje do raketometu Xylophone použil bambusová párátka. Nalepil jsem sekunďákem asi 10 ks na dubový špalíček a na 80 hrubosti šmirglpapíru jsem je dlouho brousil, po té odlepil, nalepil a znovu zbrousil nyní ještě neboušenou stranu. Jde to docela pomalu, skončil jsem na tl. 0,5 mm, dají se ovšem zbrousit až na tl 0,2 mm. Jednotlivá " prkna "jsem do tvaru bedýnky lepil sekundovým lepidlem . Na finální úpravu už bude stačit jen mírná patina, barvu dřeva už to má. Bedýnky pak vypadají " jako ze života " a tak to J.Cimrman chtěl, aby to vypadalo " jako ze života " .... Zkus to taky Dušín PS: Ještě jednou jsem se podíval na tvůj výtvor, a zkostatoval jsem, že by to chtělo ztenčit i pancíře. 100 mm tl. pancíř by Bren asi neuvezl. a když, tak mizerně.
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím. Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
O tenčím pancíři jsem samozřejmě uvažoval, jenže pak jsem se na to podíval ze stránky sestavitelnosti. Stavba ve skutečnosti plechové "ohrádky" je vestavebnici již tak dost složitá, a to jak na udržení geometrie stejně jako na stavbu samotnou, takže nemá cenu si to více komplikovat tenčením stěn. Protože kdyby byly tenčí, musel bych rozšířit i prostřední díl (deska mezi motorem a figurkou řidiče), upravit i jiné části modelu a nechtěl jsem riskovat ztrátu tak těžce nabyté "geometrické přesnosti" (nevím, zda jsou všechny úhly pravé, ale vypadá to docela dobře). Mohl jsem samozřejmě zkusit zbrousit stěny až po slepení, ale obávám se, že bych buď už slepené části rozlámal nebo alespoň zaprasil. Až budu Bren stavět příště, pokusím se to nějak domyslet (a dalšího Brena si určitě postavit chci, mám několik zajímavých kamufláží). No a co se týče bedýnek- dobrá, nové bedničky budou mít stěny tenčí. Díky za postřehy a komentáře.