Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

GAZ AAA 1:72 UM

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

GAZ AAA 1:72 UM

Příspěvekod havlis » 30 srp 2009, 09:40

Dneska sem si dodal odvahu a poprvé přispěju do rozestavěna. V pátek jsem si zakoupil GAZe AAA od UM, nějak mě na prodejně zaujal. Přemýšlel sem o tom, že by to byla součást diaramatu Asi takto :" Náklaďák co veze bedny projede zatáčku a tam ho překvapí němci s něčím a zajmou.. zatím nevím s čím ( asi Sd.Kfz.251/1 C).
Jediné co mě vrtá hlavou je barva toho GAZu .. na krabici je uvedena H155 Olive Drab a v návodu H86 Light Olive. Tu světlou nemám, ale měla by jí odpovídat Revellova 45 (což mě přijde takové moc světlé a snad i málo olivové). Tak nevím co použít :?: :-k .
Zatím alespoň něco malinko ze stavby, ikdyž na včerejší Plzni sem chtěl všechno vyhodit pač snad i žáci maj na víc než já :cry: .
Přílohy
GAZ_AAA_s1.jpg
GAZ_AAA_s2.jpg
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Re: GAZ AAA 1:72 UM

Příspěvekod nunymaster » 30 srp 2009, 09:48

Nenech se rozhodit , nevím jak dlouho modelaříš ani kolik jsi postavil modelů , ale nenech se odradit , děláš to pro sebe a pro zábavu , a ono to bude model od modelu lepší , jen vydržať... hodně zdaru... :D :D :D
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 30 srp 2009, 09:58

No rozhodit se nenechám ... taky sem včera potom, co jsem dojel z Plzně, lepil to šasi.
Modelařil sem jako dítko (letadla) a před asi třema rokama sem se k tomu vrátil (technika).. akorát se tady málo prezentuju a na svým webu toho taky moc nemám.
Díky .. vydržím :-D :-D :-D
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Darth Vader » 30 srp 2009, 10:02

Nenech se rozhodit. Taky jsem měl stejnej pocit když jsem po letech znovu začal, ale hlavně díky lidem z modelfora jsem se dost naučil a už se tady cítim dobře. I když sám sebe řadim do nižších pater zdejší "mafie" tak se tady neztrácim. :-D :-D :-D
Darth Vader

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 30 srp 2009, 10:09

nějaký z netu...neříkám že špička i když od L.L. je dobrej.. ale kvůli barvě aby jsi si stím nelámal hlavu , rusáci natírali tím co bylo po ruce , takzě hlavně aby byla zelená , ...no ikdyž.... :D :D :D
Přílohy
gaz-aaa_18[1].jpg
gaz-aaa_15[1].jpg
gazaaa[1].jpg
gaz-05[1].jpg
BZ-38%20Left_small[1].jpg
72_ZIS-42%20with%2061-K%20AAG%20&%20GAZ-AAA%20with%20ZIS-2_05[1].jpg
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka H. » 10 zář 2009, 21:08

Havlisu, nezoufej, ty z něj uděláš skvost 8-)
KPM Střezimíř
Jirka H.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 11 zář 2009, 06:46

Pokud bys používal Agamy, tak v lihu dělají přímo barvu na ruskou techniku, tuším Polní zelenou a ta vypadá docela dobře. Nezapomneň, že rusové měli rámy vždy černé a motor v hliníkové. A jestli jedeš na Humbrol, tak jestli máš např. třicítku, tak ta je taky v pohodě. Rozsah zelených na ruské technice je opravdu široký.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 11 zář 2009, 17:54

Jirko ja ti nevim .. znas me ...
PaKlo píše:Pokud bys používal Agamy, tak v lihu dělají přímo barvu na ruskou techniku, tuším Polní zelenou a ta vypadá docela dobře.
No mam je R1 - AMT-4 zelena, coz asi nebude to prave, osobne este nevim .. zelenejch je na vyber dost, nez to striknu necham si poradit .... mam na vyber zminovanou H155 (asi nechci), H105, XF-70, XF-26, XF-5 (zda se mi moc "zariva, XF-61", R 42 (Gelb oliv) - tu asi taky ne, R 39 R65 ... no este skouknu nejaky fota modelu, neco sem uz videl a presne nevim.

PaKlo píše: Nezapomneň, že rusové měli rámy vždy černé a motor v hliníkové.
vim je to psane aj v navodu

Jinak sem nasel nejake figurky .. asi nepouziju vsechny .... hlavne sem nasel neco co muze byt vzdavajici se Rus (puvodne mechanik RAF, jen mu upravim monterky na rusky .. tj odstranim kapsu na kalhotach) .. nabarvene sou nevim co .. prijdou prebarvit, tmave jsou taky nevim odo koho ale asi to byl DAK, ale maj aspon dlouhe kalhoty, a svetle jsou od Revellu (ex Airfix) od SdKfz 11 z afriky ...akorat ten ukazujici motostrelec tam nejak nehraje ... jine figurky nemam a zatim je nebudu delat sam.

Nemci prijedou v SdKfz 250/1 od ACE. Sem aspon trochu zacal jako motivacni pokus ... ale zatim dle prace je to spis demotivacni.

No a na samotnem GAZu mam kompletne udelane sasi se vsim a nove sem zbouchal boudu (mimo otevrenych dveri), interieru sem se nedotkl. Jen me trochu stve ten trochu gumovej plastik .. ale pracuju opatrne. Neni to jako celek slepena - sasi, korba a bouda jsou jen na sebe polozene.

Mam otazku .. sice blbou a tusim odpoved .... ten schod na dvere nepatri, ze jo? Zda se mi malo pravdepodobne, ze by tam byl. Bohuzel sem nikde nenasel foto teto casti dveri ... (z druhy strany dost)
Přílohy
GAZ_AAA_s3.jpg
Figurky
GAZ_AAA_s4.jpg
SdKfz 250/1
GAZ_AAA_s5.jpg
GAZ celek - pouze nasazeno
GAZ_AAA_s6.jpg
dvere - schod
*** KPM Střezimíř ***
havlis

Odeslat odpověď