Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Astarožno, vrag nedremlet !

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Astarožno, vrag nedremlet !

Příspěvekod Jan Pavlik » 16 srp 2009, 12:32

Pěkné Téčko, hezky zakomponované do toho térénu... =D>
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mano1873 » 16 srp 2009, 19:39

Veľmi pekné, a skvelá kompozícia =D>
mano1873

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 16 srp 2009, 19:47

Naozaj ešte raz veľké ĎAKUJEM za takú veľkú poklonu. Dúfam, že aj budúce dielka sa mi podaria aspoň tak dobre, aby vás tiež dokázali zaujať :)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 29 srp 2009, 06:50

Super, už to mám jako pozadí.
Dolin se zmínil o kamufláži a její neostrých přechodech, takto to vypadá jak to vypadá: že to prostě ve skutečnosti stříkali pistolí a to hodně zdálky.
Tank se musel nějak do místa toho překrásného porostu dostat, ale na pásech není ani stopy po rozjeté trávě, kytičkách atd.
Pěchota by tomu asi moc sedla ve formě třeba nějakých přikrčených průzkumníků v pravém předném rohu nebo i útočících pěšáků....
Pak je dost vidět, jak je tank na terénu jen položený a vtisky pásů s obnaženou hlínou za ním nejsou logické ani správně hluboké. I kdyby byla hlína suchá a tvrdá, do 5 cm by se tank probořil a spodek toho otisku by byl vystlán pomačkanou zelení.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 29 srp 2009, 07:27

Díky za pochvalu moc! :) No čo sa týka pásov a stôp za nimi, to sa tu už niekde preberalo a niekto posielal i fotá T-55, ktorý prešiel po tvrdej zemi a okrem veľmi plytkých vtlačkov to v zemi nič nenechalo. Teda pokiaľ sa tank neotočil na mieste alebo prudko nezatáčal. No ale v každom prípade ťa poteším, že stopy po pásoch som robil, len ich z fotiek nie je dobre vidno a tak isto, keď cez to preoseješ zeminu a spol., tak to troška zanikne. No a vytrhaná tráva a kvetiny? Poviem ti narovinu - taký dobrý zatiaľ nie som, aby som to zvládol v 72 tak, aby to vyzeralo dobre. Navyše z niektorých dobových fotiek a filmových záberov je vidieť tanky idúce pomaly trávou alebo lúkou a nevidno žiadne veľké vytrhnuté trsy trávy alebo podobne v dezéne pásu. Takže možné je aj jedno aj druhé. Ostatne ako návrh je to super, lenže pretaviť to do mierky 1/72 nie je až tak jednoduché. Model je vždy do istej miery len modelom a nikdy to nebude realita.
Kamufláž sme tu už s Dolinom preberali, som si vedomý toho, že nie je 100% kóšer, ale ako som písal, takto sa mi to viac páči.
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 29 srp 2009, 16:04

Trochu si nerozumíme: samozřejmě že v pásech nemusí být nějaké drny trávy a podobně, ale nějaké stéblo či ta květinka, které máš zásoby, by tam mohla na dvou - tří místech být vražená.
Plně souhlasím, že když tank pomalu bez zatáčení přejede po tvrdé hlíně, nebude tam skoro žádný otisk co se týče hloubky v měřítku 1:72, ale tohle není tvrdá udusaná zemina, kde tvůj krásný tank stojí. To je krásná louka, kde by šel docela hluboko.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mtoman9 » 29 srp 2009, 20:01

myslím že Hammer má ny mysli niečo takéto, aj keď na môj vkus je toho už trochu veľa. :roll: :arrow:
Přílohy
su122.jpg
Michal Toman-18.rokov

môj modelblog : http://junior-modely.blogspot.com/
klubová stránka : http://kpmzilina.sk/

92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu
mtoman9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Spitfire9x » 29 srp 2009, 20:32

to je fakt revell??výborná práce =D>
Spitfire9x

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 29 srp 2009, 20:53

Hammer: kde si preboha prišiel na to, že v lete musí byť hlina na lúke mäkká či vlhká? Zem tam môže vyschnúť pri dlhšie trvajúcom teple rovnako ako hocikde inde. Navyše nik nepovedal, čo je za tankom. Možno je len na začiatku lúky, kam zbehol z poľnej suchej cesty alebo si tam domysli čo chceš...to je na tvojej fantázií.

Vrabec: pekné foto, pripomína mi, že SU-122 ešte nemám, tak by som si ju mal niekedy zohnať :-D Btw. prečo sa ti nedajú posielať SZ? Keď ti chcem poslať tak mi to vyhodí, že máš zakázaný príjem SZ. Pozri si nastavenia.

Spitfire9x: Ďakujem, veľmi ma tvoja pochvala teší. Áno je to Revell. Prečo? Podľa mňa jedna znajlepších modelov v 1/72 vôbec.
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 30 srp 2009, 06:02

Tak ta samohybka je hodně silně přehnaná. Slušně řečeno. Neslušně řečeno tohle autor podělal.
Kde jsem přišel na to, jak tvrdý povrch bude mít louka na tom modelu? Co asi tak dělají kořínky tolika rostlin na takovém pozemku který se evidentně nepoužívá, se zeminou z které rostou? Teď začni o tom, že je půda vyschlá, když vegetace je takto vysoká a zelená a chápu, že jsi z města nebo u vás toto roste na skále.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Mynář » 30 srp 2009, 06:28

Koukám co všechno se tu řeší, poučení pro mě , až uvídím jet tank po louce půjdu za ním a budu fotit jeho stopy abych náhodou něco nepomrvil.
Milan Mynář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 srp 2009, 07:46

Milan Mynář píše:Koukám co všechno se tu řeší, poučení pro mě , až uvídím jet tank po louce půjdu za ním a budu fotit jeho stopy abych náhodou něco nepomrvil.

Svatá pravda Milane :lol: :lol: :lol:

Hammer: Áno som chlapec z mesta, ale predstav si, že som už pekných pár krát v prírode bol a aj na lúke pod lesom, na kopci, pri poli, ale poviem ti, že tá zem nie vždy musí byť mäkká. V lete u holky na Záhorí pieklo slnko ako besné, lúka rozkvitnutá, kvety po kolená a zemina tvrdá, že keď som zakopol o nejaký hrbol málom som sa zdrbal na zem. Inak fakt neviem, prečo ťa tie stopy po pásoch tak trápia, keď tak či onak ten kúsok plochy za modelom je celý pod pásom a nie je pod ním skoro nič vidno. Podľa mňa je totál blbosť vymýšľať nejaké striktné pravidlá, či zem je tvrdšia mäkšia alebo podobne. A trúfať si tvrdiť, že to musí byť tak, mi príde chytrákovanie typu všade som bol, všetko videl, všetko počul. Je to len model, ja som s ním spokojný, nič na ňom už meniť nejdem a hotofson!
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 30 srp 2009, 07:50

Pro mě za mě si to postav třeba na krčičák....
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 srp 2009, 07:55

Aj na hrniec :)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 30 srp 2009, 07:56

Hammer píše:Pro mě za mě si to postav třeba na krčičák....

No , ty by si už taky mohl něco postavit .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky