Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

12,7mm protiletadlový čtyřkulomet vz.53

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 12,7mm protiletadlový čtyřkulomet vz.53

Příspěvekod greenbaron » 15 srp 2009, 22:07

Bubáku, minulý pátek jsem s klukem strávil něco přes čtyři hodiny v muzeu, on chodil s otevřenou hubou a já s foťákem u palice... Pamatuju, když ještě podlahy v halách garáží byly holé (na brigádě jsem tam pak s několika kamarády navážel kamínek) a kolem vozidel byla spousta místa...
Každého kustoda, kterému jsem vkročil do rajonu, jsem slušně pozdravil, na konci jsem ještě z dvou, co seděli u předválečné haly, mámil informace k motorkovému muzeu v Netvořicích a na Konopišti... Neměl jsem jediný problém, dříve ani teď. Se slušností se dá dojít nejdál a vím, jak vám tam všem je, na muzejní noc chodím pomáhat do Kbel, mám odtud taky spoustu příhod...
Kdybych nebydlel tak daleko, byl bych v Lešanech častěji.
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Mynář » 15 srp 2009, 22:39

Ad protivní důchodci. Jedu do muzea v Lešanech až z háje zeleného tzn. lán světa , to jen pro to , že líní pražští pepíci chtějí mít muzeum co nejblíž Práglu. Proč není podobné muzeum třeba na Moravě , z důvodů výše popsaných. Všude jinde se mi osvědčilo,že pokud se slušně zeptám a dovolím je mi vyhověno , ne tak v Lešanech. Tam mě zpravidla průvodci důchodci pošlou domů . Co si mám myslet o průvodci který mi řekne , že pro něj jsou vystavené exponáty mršinami. Takový jedinec by měl zůstat v
Práglu krmit holuby a ne otrávit lidi svým životním pesimismem. Na druhou stranu musím uznat, že některí lidé pojem slušné chování neznají , zvláště produkty bezstresové liberální výchovy. Ty jsou opravdu na zabití , nejen ,že jsou schopny způsobit problémy sami sobě , ale i druhým. Říká se se slušností nejdál dojdeš , jak kdy a jak kde. Moje poslední návštěva v Lešanech v roce 2005 , byla poslední na dlouhou dobu.
Milan Mynář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 15 srp 2009, 23:07

Milan Mynář píše: ..že pro něj jsou vystavené exponáty mršinami. Takový jedinec by měl zůstat v
Práglu krmit holuby...

Když oni dost slušně platí :) :)
V součanosti jsou hlídači, tedy alespoň ti semnou ve skupině, normální pohodové lidé. :) :)
PS: Proč se pro Kustody vžilo označení důchodce? Z 12 lidí co chodí semnou jich je skoro polovina studentů.

EDIT: A nemyslete si, že tam taky vemou každýho. Jako když byl s nějakym kustodem problém tak ho už nevezmou a zase pokud jsou s někým spokojeni tak má příští rok velkou šanci se tam dostat. Tedy takhle jsem to alespoň slyšel od těch déle sloužících. Já tam jsem zatím poprvé.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hopi001 » 17 srp 2009, 09:27

Joe Smith píše:
hopi001 píše::roll:
zdravím, nemáte fotky , nebo nevíte o tomto čtyřčeti , případně jestli nejni někde u nás v muzeu?? :arrow:

Mam jednu poměrně kvalitní fotku z roku 2002, take když mi pošleš mejla, pošlu ti jí....

:lol: :lol: řtak to děkuji moooc, hopi001@seznam.cz
hopi001

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hopi001 » 17 srp 2009, 09:30

Mnoo já když jsem tam byl jáá, seřval mě tam nějakej tatínek s klučinou, že ignoruju zákaz focení a že lidi si z toho dělaj holubník .... :-D
když jsem mu řekl že na tý ceduli má ten foták nožičky a já fotim ručo, což se smí čučel jako péro :D :D a zmizel, a asi tam fotí ještě ted :D :D
hopi001

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hopi001 » 17 srp 2009, 09:33

Pan bubák,
zdravím, náhodou nemohl by ¨jste se tam prosík poptat jestli ho nemaj někde mimo? :arrow:
jooo a ještě jeden dotaz, dalo by se tam po domluvě s někým, naměřit a vyfotit pojezdová kola u ZSU -57-2?? :arrow: :arrow: , je tam totiž těsno, ale z metrem bych se tam vešel. Dělám ten model v 1/35
hopi001

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 17 srp 2009, 09:48

Prošel jsem pod přístřešky a tam fakt není.
Já se samozřejmě zeptám, ale jdu do práce až 26.8. Celý tenhle týden mám volno. Jestli to spěchá moc tak tam můžu zajít alespoň změřit a nafotit ty kola.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hopi001 » 17 srp 2009, 10:22

bubák píše:Prošel jsem pod přístřešky a tam fakt není.
Já se samozřejmě zeptám, ale jdu do práce až 26.8. Celý tenhle týden mám volno. Jestli to spěchá moc tak tam můžu zajít alespoň změřit a nafotit ty kola.

:D :D jooo to nepospíchá, páč do Lešan jsem se vypravoval půl roku, tak v pohoo, ale budu moooc rád, já se tam asi pojedu podívt s bratránkem o té akci, ale to tam bude asi čurbes ??? :D
hopi001

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Darth Vader » 17 srp 2009, 11:11

Milan Mynář píše:...že líní pražští pepíci... ještě že jsem pražský david, nejsem totiž líný.... chtějí mít muzeum co nejblíž Práglu. Proč není podobné muzeum třeba na Moravě... Zkus napsat na ministerstvo obrany, třeba to muzeum přesunou. Všude jinde se mi osvědčilo,že pokud se slušně zeptám a dovolím je mi vyhověno... to jseš šťastnej člověk mě se to nepovede skoro nikde, ani v čechách ani na moravě se slušností neuspěji, ...Co si mám myslet o průvodci který mi řekne , že pro něj jsou vystavené exponáty mršinami...Asi je to člověk kterýmu to připomíná hrůzi války kterou prožil ale přivydělat si musí a jelikož bydlí někde v okolí tak mu nic jiného nezbývá.
...Práglu...co je to? Na druhou stranu musím uznat, že některí lidé pojem slušné chování neznají... Řekl bych že jich bude v republice tak 70% z populace, teď jsem byl tři týdny služebně v Rumunsku a i když je to o dost chudší země tak jsem nevycházel z údivu jak jsou lidé ochotní a vstřícní i bez vidiny že jim z toho něco "kápne" ...Říká se se slušností nejdál dojdeš , jak kdy a jak kde... 100% souhlas Moje poslední návštěva v Lešanech v roce 2005 , byla poslední na dlouhou dobu. To je velká škoda, ochuzuješ sám sebe.

Darth Vader

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Mynář » 17 srp 2009, 14:59

Lorde Vadere,
Nikam psát nebudu stejně by se mi jenom vysmáli. Možná se vás jako Dartha Vadera bojí a proto se slušností neuspějete. Zkuste někdy napsat místo hrůzi války
raději hrůzy války , je to gramaticky správně. Nevím o co ochuzuji sám sebe neúčastí na Tankovém dni , snad jen o davy lidí a o fronty na vše jak na Lenina. raději pojedu na Cihelnu už jsem si tam zvykl a líbí se mi tam.
Milan Mynář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Darth Vader » 17 srp 2009, 16:19

Milan Mynář píše:Lorde Vadere,
Nikam psát nebudu stejně by se mi jenom vysmáli. Možná se vás jako Dartha Vadera bojí a proto se slušností neuspějete. Zkuste někdy napsat místo hrůzi války
raději hrůzy války , je to gramaticky správně. Nevím o co ochuzuji sám sebe neúčastí na Tankovém dni , snad jen o davy lidí a o fronty na vše jak na Lenina. raději pojedu na Cihelnu už jsem si tam zvykl a líbí se mi tam.

Aj ta moje gramatika, vždycky si to po sobě zapomenu přečíst a něco hrozného mi uteče omlouvám se [-o< Hlavně to nechci hrotit jen mě vždycky naštve když se nekdo naváží do "pražáků", čechů nebo moravanů . Tak jsem se ozval. Asi jsem pořád najivní když si myslím že je jedno odkud člověk je ale že je to jen a jen o tom konkrétním člověku. Když přijedu za našima do Hrušovan tak poslouchám jen "blbej pražák, blbej čížek" v praze mi zase nadávaj že se ohrazuju když někdo nadává na "brňáky a moraváky" ale já si nemůžu pomoct. Když je někdo blbeček tak je jedno od kud je, to na to nemá vliv.

O tankovém dni je to fakt děs ale jen tak se kouknout a nafotit si stálou expozici mimo TD je fajn, ale nenutím tě.

Toť vše David
Darth Vader

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 17 srp 2009, 17:47

Jasně. Přijed. Třeba Merkava je už stále vystavená.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 17 srp 2009, 20:44

To sem rád kluci, že se mi tu nehádáte. Ony ty Lešany zas až tak blízko Praze nejsou. Na mapě to tak vypadá, ale cesta je tam z Prahy možná stejně klikatá jako odkudkoli jinde. Já osobně jsem rád, že tady to muzeum máme, dřív bylo jen ve Kbelích a tam skoro technika nebyla. To je myslim dobrý si uvědomit u každý kritiky toho muzea, že můžem bejt rádi, že tu někde je a ke kritice taky přidat nějakou tu pochvalu.
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hopi001 » 20 srp 2009, 11:04

:arrow: tak jsem to tam včera prolezl a nikde nic, asi ho mej někde zašitej :x
jediný co se změnilo, bylo vyhnání LT.38 ven a místo ní LT.35 =D>
hopi001

• Odpovědět s citací

Příspěvekod wasa11 » 20 srp 2009, 13:41

Já budu taky prolejzat lešany 27.8 a pak 29.8 du na tankovej den:-) doufám že 27.8 nebudou zavřený.
Hotovo:Zetor10045 ICAR 1:87(H0)http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=166&t=36672
Ve stavbě:Zetor 7211(MM Brno) 1:87 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=158&t=51978

***Člen KPM Votice*** http://kpmvotice.macour.cz
wasa11

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse