Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelářské obchody (vyloženě pro figurkáře) Kamený obchod

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Modelářské obchody (vyloženě pro figurkáře) Kamený obchod

Příspěvekod he11_knight » 13 črc 2009, 10:46

Existuje něco takového někde v ČR/SR? myslim tím něco takového jako bezproblémovou koupi Enigmy a (latorreho celkově) atd. barvy laky W&N, UMTON, Vallejo atd. štětce... a tak dále a tak dále, prostě jedno místo kde by se dalo koupit všechno aniž by se muselo oblejzat pul internetu aby se něco dalo sehnat.

PS: ted vynechme Ogří doupě a Černého Rytíře.
Naposledy upravil Anonymous dne 13 črc 2009, 15:50, celkově upraveno 2
Důvod: nesouvisející reklama
http://polarisminiatures.blogspot.com
he11_knight

• Odpovědět s citací

Re: Modelářské obchody (vyloženě pro figurkáře) Kamený obchod

Příspěvekod Taiko » 13 črc 2009, 12:10

Obchod, který Ty popisuješ v ČR ani v SR není. Na barvy jsou nejlepší umělecké potřeby. Lepší obchody nejsou a na figurky...na něco je zaměřený Blue Max a něco dováží P.Pachovský(ppfigurky@seznam.cz - Pegaso, Romeo, Elite a v budoucnu i Soldiers).
Obávám se, že ani takový obchod v budoucnu nebude. Nevyplatí se. U nás (ČR/SR) je zatím malá základna figurkářů...
http://taiko-miniatures.blogspot.com/

Obrázek
Taiko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 13 črc 2009, 18:19

Kdyby jen malá základna... :grin: Ale to by mi zase bylo vyčteno, že se zase zase opakuji.... 8-)
Takže zbyl jen internet, výhledově i dlouho bude :evil: . Ale i tak je dobré to prolézat. Jednak to není ani trošku na škodu, ne všude mají vše, navíc i rozdíly v cenách jsou. Někdy je dobré nakupovat přímo u dané firmy, někdy je dobré se s někým spojit (osobně ale příliš nedoporučuji, protože cena poštovného se odvíjí od hmotnosti dodávky). Z mého pohledu jinak relativně vyšší (nbe zase tak moc) poštovné je bohatě vyvážené rychlostí dodání - v řádu dnů. Při porovnání s obchody (obecně, vycházím ze svých zkušeností) je to na týdny a měsíce. Pokud tedy nebereš to, co mají. Jinak štětce kupuji já osobně v našich kamenných obchodech. Barvy jak psal Milan, tedy v potřebách pro výtvarníky - ale i tady záleží na kvalitě daného obchodu, případně ty větší i posílají. Barvy: něco od těch, které máme vynechat, ale jinak zahraniční e-shopy, případně Valleja v Pštrossovce (Pštrossova 2), ten obchod tam je pořád, pokud se něco nezměnilo. Věci na podstavce v přírodě, vláčkařských prodejnách, osobně v MPM u známého prodavače. Podstavce SamoDomo, e-shop, místní truhlář, případně jiný truhlář (např.: http://pedestal.blog.cz/galerie/podstavce-base ) apod.. Chce to jen chtít a starat se. Jak se říkalo, tak: 'Slovan se stará, Slovan má...'... no někdy pak... ale to bych zase byl tam, kde jsem začal... :grin: :grin: :grin:
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod R.O.Shipman » 17 črc 2009, 21:01

Někdy je to tu docela zábava- vážně pochybuji, že by v Polsku, v Maďarsku, na Slovensku, na Balkáně... a dále na východ byl lépe zásobený obchod figurkama, než je Blue Max. O Čechách samozřejmě nemluvě. Akorát se o tom nesmí moc mluvit v československé figurkářské obci protože se za to fasujou trestné body od místních Velkých Bratrů..... :roll:
R.O.Shipman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rastislav Jancuska » 17 črc 2009, 22:01

Verte, že keď ma jeden , bohužial už nebohý majitel modelárskeho obchodu v Bratislave zobral do jedného obchodu v Budapešti, tak my padla sánka, kúpil som si tam svoju prvú figúrku od Pegasa...a to sa písal rok 1990...neviem či ešte existuje a v podstate v dnešnej dobe je to už jedno...to len pre zaujímavosť. P.S. figurkárov v týchto končinách rátam na prstoch, pre koho obchod, pre dvadsať ludí :( nakupujem cez net a na výstavách, ako ostatný.
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.
Rastislav Jancuska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 18 črc 2009, 10:58

R.O.Shipman píše:Někdy je to tu docela zábava- vážně pochybuji, že by v Polsku, v Maďarsku, na Slovensku, na Balkáně... a dále na východ byl lépe zásobený obchod figurkama, než je Blue Max. O Čechách samozřejmě nemluvě. Akorát se o tom nesmí moc mluvit v československé figurkářské obci protože se za to fasujou trestné body od místních Velkých Bratrů..... :roll:

Koukám , že pan " R.O.Shipman" se zaregistroval snad jen kvůli tomuhle jedinému příspěvku :lol:
A podle použitého "nicku" jsi majitel /nebo jeden z majitelů ?? / tohoto obchodu :wink:
O "fasování trestních bodů" se zmiňovat nehodlám- každý jistě pochopil oč jde ....
Nikdo tu netvrdil, že by BlueMax nebyl zásobený figurkama , problém je v tom, že převážná většina nabídky tvoří
"jedna " firma , u které je kvalitní každá 8 figurka .... /snad krom série " pin-up " / .
A co jsi budem povídat , figurkáři chtějí převážně sortiment Pegasa, Romeo Models, Elite , Soldiers atd .. a ty v nabídce BlueMaxu "pokulhávají " ...

Využiji ještě této "debaty " k "malé" propagaci ,když už jse tady zmiňoval obchod BlueMax.
Veškerý sortiment firem PEGASO,ROMEO MODELS,ELITE , lze objednat na e-mailové odrese ppfigurky@seznam.cz
Bohužel se zatím nejedná o kamený obchod /snad v budoucnu/ .Ceny jsou velmi příznivé,dodání zboží po domluvě /osobně,poštou,atd./
Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taiko » 18 črc 2009, 11:21

Na reakci "R.O.Shipman" snad jen "Mezi slepími jednooký král". Samozřejmě, že když "v Polsku, v Maďarsku, na Slovensku, na Balkáně..." nic nemají, tak Blue Max je nejlepší...
Nedávno jsem prodejnu navštívil s myšlenkou si něco koupit a bohužel nebylo z čeho vybírat...Buď to jsou bazarové kousky nebo kousky hodně stáré. Nic nového, nic zajímavého... :roll:
Osobně nakupuji na soutěžích nebo přes internet, kde jsou ceny daleko lepší...

Pol,
Andrea mini není špatná ikdyž kvalita odlitů má dost velikou "sinusojdu". Problém je, že každý chce tak 1-3 kousky...maximálně. Potom se nevyplatí brát na krám. To jsou "ležáky" a špatně uložené peníze. A když se něco vezme na krám, tak to jsou figurky z období, které u figurkářů nejsou moc oblíbené...a přitom staší sledovat reakce libí na vydané novinky...nic složitého... :wink:

M.

Obrázek
Taiko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod R.O.Shipman » 18 črc 2009, 20:41

Jenom pár poznámek- opravdu jsem majitel Blue Maxu.Což ale asi poznal každý. Milý niku -Pole- když už píšeš o nějakém obchodě ,měl bys tam alespoň někdy zajít- I když mě přijdou novinky od Andreii, tak stejně i v ten konkrétní den mi Andrea netvoří víc než 5-7% celkové figurkářské nabídky. Máš pravdu, že Pegaso a Romeo jsem moc v nabídce neměl. Ale to se v srpnu výrazně změní. Ještě malý dodatek- pokud se někdy budeš opravdu vážně zajímat o obchody a ceny a nebudeš jen závislák na jednom hlase, pak se dozvíš, že co se týká zásilkových obchodů- tak většina známých zahraničních vychází výrazně levněji než ty české a to se týká i cen těch českých překupníčků, co ani oficiálí firmu nemají.

Add Taiko- Jednoznačně souhlasím se smutným tvrzením, že jednooký mezi slepými králem, ale taková je realita současné světové figurkařiny a lepší to v dohledné době nebude! Je mi líto, že sis u mě nic nevybral, ale minimálně jednou měsíčně doplňuji figurky o novinky (ale i levnější starší věci) ze zahraničí, chápu, že si toho každý nemůže všimnout. Trochu bych pochyboval o tom, že existuje jen jeden názor na to ,co se prodává, moje zkušenost je naprosto opačná! Dopředu nevíš jistě nic- pokud samozřejmě nekupuješ jen podle objednávek.

Ještě ke kvalitě Andreii a dalších výrobců, (těch, co neprodává dvojice Pachovský, Křepelka)- jenom si sami ty figurky prohlédněte! Každý měsíc přichází na trh desítky kvalitních figur různých výrobců. Specializovat se jen na pár firem je úplná pitomost, alespoň z mého pohledu.
Poslední věc, jenom aby bylo jasné, o čem mluvím- Andrea S8-F48 90mm Říman v plášti, je jednou z nejlépe se prodávajících figur Andrei, když jsem si přečet, co o ní napsali čeští "experti", tak jsem jen nevěřícně kroutil hlavou.
R.O.Shipman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 18 črc 2009, 21:17

Tak v první řadě - nejsem "závislák" na nějakém hlase .... to jen abychom si rozuměli.
V Blue Maxu jsem byl několikrát / 4x / , leč NIKDY jsem tam nenašel nic o co bych měl zájem ,co by se mi líbilo :( ,
vyjma busty piráta od warriors,kterou dal někdo do komise a kterou jsem si bohužel nezakoupil ..

Je tomu dnes už 3/4 roku , co jsem psal k vám do obchodu DVAKRÁT email ohledně objednávky figurek , na které jsme se
na jedné výstavě spolu domlouvali .Podotýkám - nebylo to zboží od Anderi . DODNES JSEM NEOBDRŽEL ŽÁDNOU ODPOVĚĎ !! ,
přesto že jsem byl ochoten dodat polovinu ceny hned-jak jsem psal v emailech , protože se nejednalo o levné figurky /cca 200EUR / .
No , obrázek jsem si tedy udělal hned ............

Dál nemám co bych dodal , leč by to bylo jen "mrhání" časem , hádat se zde s "uraženým" majitelem obchodu nemíním .

PS- říman od andrei S8-F48 - bohužel , tento model byl nejvíce kritizován na zahraničních webech a to ve věrnosti po historické stránce ,
tak už kvalitou samotného modelu ....
Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taiko » 19 črc 2009, 10:42

Schválně jsem si přečet reakce "českých expertů" na nově vydanou figurku Andre S8-F48 90mm Říman v plášti....
Nenašel jsem nic od "českých expertů". Byly tam pouze dvě reakce od našich slovenských bratrů a jednalo se o subjektivní nazory a pohledy na figurku. Nic víc...

Další reakce raději nehodnotím... :roll:

Obrázek
Taiko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 19 črc 2009, 13:58

Nechal bych experty experty (zvláště toho českého, který toho udělal tolik, navíc od různých firem - nebo jak to tenkrát psal - že jsem navíc agent od Andrey :grin: ; špatný den, řekl bych). Historická věrnost je věc vážně dobrá, ale, je tu velké ALE... totiž to, že když máte přespříliš 'trestných bodů', nepomůže ani svěcená voda. Proto jsem se přidal ke skupině těch, kteří na soutěže (potažmo soutěže v ČR) nejezdí, případně nejezdí skoro vůbec. Ale co bych nechtěl, aby zapadlo - a proto tohle celé píšu - to jsou barvy od firmy Andrea. Kdo dělá olejem, dělá olejem, ale kdo by to chtěl vyzkoušet s akrylem, pak mezi ty nejlepší barvy patří právě tyhle. Jsou matné, dobře kryjí, velmi dobře se míchají i s jinými akrylovými barvami (třeba Vallejo).
Takže vedle figur (a podle mého je vážně jedno, jestli to je Pegaso, Andrea, Crécy...) je ještě mnohem více důležitější, jaké materiály jsou použity (barvy, štětce). A doporučuji také nevynechat 'Andrea Painting Sety'. Opět hovořím ze své zkušenosti.
A mimochodem ten Říman... není to mé oblíbené období, navíc mám od nich nepostaveného praetoriánce. Jinak proč ne?! Muzeum si doma vážně nebuduji. Někdy mám ale pocit, že ti tzv. 'čeští experti' jsou také někdy označeni mezi technikáři za tzv. 'úsťové brzdaře'. [-(
Je nás málo, tak dejme přednost malování figurek, ne?!? :)
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taiko » 19 črc 2009, 19:25

Docela by mě zajímalo o jakých "trestných bodech" hovoříte. Dále by mě zajímalo jaké "české experty" máte na mysli... :? :roll:

Nikdo zde nerozdává žádné "trestné body" a už vůbec se zde nikdo nepovažuje za "českého experta"...

Myslím si, že by ze strany R.O.Shipman stačilo přijmout konkurenci jako motivaci ke zlepšení a odstranit chyby o kterých zde Pol psal (nevyřízení objednávky). Možná by místo "dvojsmyslů" a "narážek" stačilo také změnit přístup a začít se zde na foru angažovat a zjišťovat, co čeští figurkáři chtějí a hlavně psát nabídky...Ono nestačí jen na "Nymburskou fekální pavlač" napsat, že jsou novinky v Blue Maxu. Ono to chce trochu větší aktivity....Nicméně nejsem tady od toho abych radil...

Loope, možná by stačilo "vylezt z ulity". Ja mám pocit, že jsi si jednou, a to už je hodně dávno, vzal do hlavy svojí pravdu. Té se držíš bez ohledu na čas, který již uplynul. Hodně se změnilo a stále mění. To že nejezdíš na soutěže je jen a jen Tvé rozhodnutí. Nikdo Ti nic nezakazuje a jsi sám proti sobě. Všichni víme, že jsi proti odlitkům.To já taky. Ale na rozdíl od Tebe, ja nikoho neustále nemoralizuji a nepoukazuji na to. Vadí mi to, ale jediný způsob jak proti tomu bojuji je ten, že si kupuji originály...
Myslím, že by bylo dobré si zamést před vlastním prahem, než budu někoho jmenovat, narážet apod. Tím nemyslím jenom naše hobby, ale veškeré naše chování....Nevytahuj neustále toto "téma" a rádi Tě mezi sebe přijmeme...O tomto "tématu" všichni víme a snažíme se ho společnými silami odstranit. Myslím si, že už jsme Tě, alespoň na tomto foru, mezi sebe přijali...nebo ne...?
Zkus alespoň nad tím přemýšlet...
Ještě jedna maličkost. Mohl by jsi mi vysvětlit pojem "úsťový brzdař" ve figurkařině...?

Problém barev Andrea je jejich nedostupnost. Když mi dojde barva, tak jdu a koupím si novou. Teď mám na mysli Valleyo. Bohužel Andrea colour nikde u nás nekoupím...maximálně sety...které mě osobně jsou k ničemu, protože si odstíny namíchám sám...Než bych čekal mesíc na jednu barvu, tak šáhnu po Valleyo. Pro mě jsou stejně dobré jako Andrea colour...

Obrázek
Taiko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 19 črc 2009, 20:46

Jéé, já vím, je to hlavně o pohodlnosti (to myslím vážně, sám na sebe) - to, že nikam nejezdím. Nějak mě to ani nebaví, abych se přiznal. Ale je to jen mé rozhodnutí, na nic si nestěžuji. Pojem 'český expert' a 'trestné body' jsem nepoužil jako první. Ale vím, co se tím myslí. No a úsťový brzdař byl pojem kdysi použitý v Modeláři Jezevčíkem, pokud se nepletu. A ve figurkách je jím pro mne ten, kdo na figurce hledá tak dlouho, až najde, nehledí na to, jak je ta figurka udělaná, sám vlastně ani pořádně žádnou figurku neudělal... jen hledá mouchy. Takže, abych to ještě upřesnil, nemyslím si, že by to byl někdo tady na fóru, protože tady každý figurky dělá. A osobně je mi jedno, jak, resp. někdo lépe, jiný hůře. A snad jediné, zač by se na mně mohl někdo zlobit, je to, že si nemyslím, že by tu byl nějaký Mistr a tak. Podle mého je to totiž ten, kdo se živí tím, že ty figurky dělá (např. jako je Julio Cabos). Ale možná jen o nikom nevím. (Slovenští bratři, jak jsi je trefně pojmenoval, mají jen ždibek právě k tomu... no o Tobě nemluvím, aby to nevypadalo zle).
A mám-li mluvit tedy přímo o sobě, tak ano, kdysi dávno mě arogance určitých nejmenovaných otrávila natolik, že jsem se na figurky chtěl vybodnout. Jenže pak jsem si řekl, že jde o ty figurky. A o nic jiného. A jestli mi z těch dob opravdu něco zůstalo, pak to, že dělám akrylem, protože jsem se musel něco naučit. No a akryl byl tenkrát po ruce, syntetika mi smrděla :D ... Proto myslím, že je dobré se neomezovat na kamenný obchod, byť by tam měli všechno (jako že u nás žádný takový vážně není :? ).
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod R.O.Shipman » 20 črc 2009, 12:04

To Pol- píšeš,že-
----Nikdo tu netvrdil, že by BlueMax nebyl zásobený figurkama , problém je v tom, že převážná většina nabídky tvoří
"jedna " firma , u které je kvalitní každá 8 figurka .... /snad krom série " pin-up " / .---
A to jsi u mě byl čtyřikrát??? - no dobrý, to mi stačí.
Polemizovat o kvalitách Andrei je v Čechách opravdu zbytečné. Většina -starých figurkářů- s kvalitou Andrei nemá problém. Pro nové figurkáře je problémem (stejně jako se to stalo tobě), že skončí u hlučných Velkých bratrů a pak z nich padají neuvěřitelná moudra. Největším problémem Andrei v Čechách, (tedy naštěstí jen pro určitou skupinu figurkářů) je to, že jí dovážím já. (Jen malá tajná informace- Velcí bratři si jí u mne docela donedávna kupovali... ale pak přišli na to, že není kvalitní :lol: )
Jen mi, prosím, ještě pošli odkaz na zahraniční servr kde sis přečetl, že ten Říman je špatný, díky.

To Taiko- já se tady jen ohrazuji proti jasným dezinformacím, ostatně to není zábava, to je nutnost. Nemyslím si, že by můj obchod byl dokonalý a vím, že ani nikdy nebude. Ale mám co nabídnout a to zdaleka nejvíc co se v Čechách v současnosti ve figurkách nabízí. Asi by bylo dobré zvyknout si na to, že to také někde napíšu.
Kdybych se děsil konkurence, tak v roce 2005 neotevřu v Praze modelářský obchod. (V Bruselu jsou dva, v Paříži pět a v Praze asi patnáct...) Ale příteli, moje konkurence je Muzikant, MPM, Kučera, Válka a další obchody a velké zásilkovky.....
Figurky to je zábava, proto je mám v obchodě, kdyby mě měly živit, tak jsem dávno umřel hlady (a to si sebou nosím dobrou zásobu tuku!) Jedním z důvodů proč se ozývám je taky to, že beru figurkařinu jako zábavu- že se mě líbí jak může být pestrá - ať si každý maluje čím chce, co chce. To je asi jediná cesta jak může figurkařina (a i modelařina) přežít. Všichni ti neukojení experti, kteří tvrdí co je jedině dobře a co naprosto špatně, kam chodit a kam nechodit... atd.- to je paranoa, která někdy hraničí s vojenským drilem... (Velcí bratři, trestné body... dost figurkářů o tom mluví... ale ani se nedivím, že nevíš o co se jedná :lol: )
R.O.Shipman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 20 črc 2009, 12:47

R.O.Shipman: Osobne by ma zaujimalo ci ste sa uz niekedy snazil postavit nejaku tu figurku od Andrei vo vacsich mierkach, pretoze je zname a aj s osobnej skusenosti viem ze to nieje moc vyhra, niektore jej odliatky. S malymi figurkami od Andrei som nikdy nemal problemy, to suhlasim, ale co sa tyka velkych figuriek, je to velka loteria a preto chapem Polov nazor na andreu, kedze pre neho je 54mm figurka uz mala mierka. Plus ked sa clovek dostane k rezinovym castiam od Andrei tak je to na plac, co v poslednej dobe zacina byt pre Andreu trend odlievat polku figurky do rezinu a polku do kovu.
Osobne si myslim ze ak figurkari odpisu vyrobky jednej firmy a to koli tomu, ze si vytvorili na jej produkty sami nazor, je to v poriadku, lebo to nasledne hovori o jej kvalite, respektive vravi o tom ze sa danej komunite otvorili nove obzori a maju moznost si vybrat produkty od viacerych firiem a tak porovnavat jednotlive vyrobky, ci uz sa tyka kvality jej spracovania ale aj cenovo, kedze sa jedna o Andreu.

Ja osobne som uplne stasnty ako to je momentlane v nasich koncinach.
1. Kamenny obchod mi nechyba, akurat by to bol obchod v ktorom by ziavne figurky starli, pretoze pravdu povediac figurkarou u nas na Slovensku nieje vela a co sa tyka ciech je to lepsie, ale tiez vas nieje vela.
2. Osobne sa vyberiem na 1,2-3 akcie rocne kde si nakupim vsetky figurky co ma zaujali a mam pokoj niekedy aj na viac ako len rok a hlavne tam zozeniem novinky, podstavce, ale aj starsie figurky a to povacsinou v akciovych cenach ktorym sa nema sancu priblizit asi ziadny tunajsi predajca.
3. Sutaze maju este super vyhodu v stretavani novych ludi a rozsirovani nasej komunity co sa tyka nasich krajin, a co sa tyka sveta je to super skusenost vidiet top veci sveta a popripade sa niecomu priucit od majstrov. A ked sa k tomu pripoji super nakup za super ceny je to vinikajuce.
4. A co sa tyka internetu, maximalne si objednam nieco zo zahranicia z firiem ktore sa u nas nedaju zohnat a su vo svete nie az tak zname a popularne a nezohnal som ich nikde na vystave.

PS: mohol by som pisat este vela veci, ale osobne si myslim ze je to zbytocna zalezitost bavit sa tu o tom kto ma pravdu a kto nie, predsa len su tu dva mozno tri odlisne postoje ludi. Ten prvy je R.O.Shipman ako predajca, ten druhy je spotrebitel ktory ma s Andreou dobre a skusenosti a ten treti je spotrebitel ktory nema dobre skusenosti s jej produktami. Osovne by som tuto debatu radsej stopol a venoval sa radsej tomu o com mala byt a to kde sa daju v Cechach v obchode kupit figurky a k nim naradie, poripade aj na slovensku.
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse