Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

DUST - 1:35 Axis Luther

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: DUST - 1:35 Axis Luther

Příspěvekod BraňoHerain » 16 črc 2009, 17:27

presne...a sú na tom aj nejaké náliatky?lebo z fotiek mám pocit,že je to úplne začistené....myslím,tie hlavné diely
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 16 črc 2009, 17:31

Jsou tam, ale naprosto miniaturní. Jak jsem se informoval, je to dělaný do nějakých upravených forem, a velmi pečlivě se musí najít spoj - obykle není vůbec patrný a může trochu vylézt až pod Surafcerem, nebo taky vůbec ne.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 16 črc 2009, 17:33

díky...to je potom super technológia... 8)
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scorpio » 16 črc 2009, 21:53

No i ode mě by mohly počítat s nějakym tim modelem...... :shock: :P A ta Sigrid Von Thaler je fakt kus :mrgreen: :twisted:
Scorpio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian » 17 črc 2009, 07:25

velmi dobre, ak by som na to niekde narazil asi by som to kupil, ked mozem dat za figurku 50eur, tak mozem dat aj za pekneho robotika a tieto sa mi velmi pacia
Marian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 17 črc 2009, 09:07

Pro ty, kdo se kamarádi s Facebookem (já mezi ně tedy nepatřím), tak tady je odkaz na nově založenou stránku projektu DUST, který mi poslal Paolo Parente. Nevím jestli a jak to funguje, ale ti co vědí, budou vědět :-)

http://www.facebook.com/home.php?#/page ... 339?ref=ts
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scorpio » 17 črc 2009, 09:51

díky moc [-o<
Scorpio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rastislav Jancuska » 17 črc 2009, 10:06

Marian píše:velmi dobre, ak by som na to niekde narazil asi by som to kupil, ked mozem dat za figurku 50eur, tak mozem dat aj za pekneho robotika a tieto sa mi velmi pacia

Prikláňam sa k názoru...riešil by som :P
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.
Rastislav Jancuska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav PRANTL » 17 črc 2009, 19:53

pracujeme na tom, aby byl DUST v Čechách co nejdříve dostupný... ;-)
www.MODEL Box.cz
www.MILLIPUT.cz
prantl@modelbox.cz
'Where is a Will, there is a Way.'
'Kids, don't buy drugs. Become a modeller star and they give you them for free!'
Václav PRANTL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scorpio » 17 črc 2009, 23:31

Václav PRANTL píše:pracujeme na tom, aby byl DUST v Čechách co nejdříve dostupný... ;-)

bůh vám za to žehnej [-o<
Scorpio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 19 črc 2009, 19:30

Abych nebyl nařčen, že otevírám témata účelově, tak jsem dnesk na Lutherovi trochu dělal. Práce jde skutečně rychle - začištění včech dílů od nálitků mi s pomocí žiletkové pilky a sady brousítek trvalo přesně hodinu. To, co vidíte na obrázku, je výsledek ca 1,5 hodiny čisté práce včetně broušení...

Model se dá lepit po dílčích podsestavách, návodu netřeba, člověk se ale musí potrápit přemýšlením a nechat se inspirovat obrázky. Já mám od Paola Parenteho ještě rozstřelový obrázek v CAD, takže ho sem pak můžu taky pověsit.

Díly jsou kvalitní, resin je tvrdý, skoro připomíná umělou hmotu. Jsem zvědav jak na něj budou chytat surfacery a barvy, mám tušení, že by to mohlo zlobit, soudě podle toho, jak se na něm chová vteřiňák (drží, ale je znát, že to je trochu jiný typ resonu než jsem alespoň já zvyklý). Model je koncipován v podstatě shodně s plastikovou stavebnicí - má vodící kolíky, takže je sestavování v podstatě blbuvzdorné. Chytře je řešeno tělo - většina spár je překryta plechy, tmelení bude minimálně (ale bude). Model se dá i po slepení polohovat, což je u mechů velká výhody - lze ho slepit a nabarvit a až pak nainstalovat do finální podoby. Nevýhodou řešení noh u tohoto modelu je to, že pokud ho budete chtít umístit na nerovnou plochu, neobejde se to bez rozřezání a rozpolohování nohou. Výhodou tohoto řešení je ale naopak pevnost. Model díky tomu, že je skořepina není moc těžký.

Jediné dvě výtky zcela minimálního významu - u kanónu je při detailním pohledu vidět skrz mřížku s kulatými otvory vidět dovnitř a lafeta kanónu tam není znázorněna. Nebo jinak. Vidět tam moc není, ale je poznat, když tam nic není. Vlepil jsem tam půlku bomby vhodného průměru z vrakoviště a po natření černou barvou bude vidět kulový, což je účel. Možná by to podobně dopadlo, kdybych to jenom uvnitř natřel černě. Ale pozdě bycha honiti, kdyby se ukázalo, že to nestačí, až to slepím, že. tělo kanónu bude tmelené - spára tady na rozdíl od nohou (Jezevčík měl pravdu) není podle mne úmyslně. Ale jsou to rovné plochy, pohoda. Jěště k těm nohám - jsem zvědav, jak bude spára vypadat až se bude dělat finiš. Je tam skutečně úmyslně, ale pořád úplně nevím, jestli je to to pravé nebo ne... Na fotce nohy je vidět jak to vypadá, na nohách ještě proběhne nějaké začišťování...

Druhá nepřesnost je, že na sestavu, na které má být kulomet a jakýsi světlomet či noktovizor (je umístěna u průlezu nahoře na korbě) je opačně na světlometu umístěn vodící kolík, takže kdyby díly zapadly do sebe jak jsou, tak by světlomet svítil dozadu, což je blbost.

Víc z fotek - hlavní tmelení je na čelním pancíři, které úplně přesně nesedí na čelo, ale oprava bude jednoduchá. Tmelit budu taky úsťovoz brzdu a kanón, zbytek se uvidí. Drobné detaily jsou velmi ucházející, zvážím, jestli nějaká madla nenahradit drátky, ale resin je v pohodě. Podle obrázků pak ještě doplním nějakou kabeláž, ale celkově je to práce na pár večerů...pohoda...

2009_07_19 001_small.jpg

2009_07_19 002_small.jpg

2009_07_19 003_small.jpg

2009_07_19 004_small.jpg

2009_07_19 005_small.jpg

2009_07_19 006_small.jpg

Naposledy upravil Tomáš Chmelík dne 19 črc 2009, 19:32, celkově upraveno 1
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 19 črc 2009, 19:31

2009_07_19 008_small.jpg

2009_07_19 009_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 25 črc 2009, 11:51

Moc pěkné! Jsem zvědav na barvení... =D> * Jinak taky bych měl zájem! :)
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 27 črc 2009, 17:34

Víkendový progres. Po sestavení a dolepení drobotiny a ponechání modelu v podsestavách přišel na řadu nástřik resin surfaceru. Moje obavy se potvrdily - na resin to nechytá nijak závratně. Podsestavy jsem důkladně odmastil jarovou vodou a předtím ještě omyl Gunze ředidlem. Přesto se na prvním lehkém nástřiku Surfaceru na dílech objevily jakési "mapy" signalizující, že přilnavost na povrch není ideální. Druhá vrstva už problém srovnala. Tak nevím, jestli se to neoloupe. Tipnul bych si, že maskování páskou by asi byla chvilka napětí...

Model má spoustu problematických zákoutí hlavně na nohách, což mě přesvědčilo o tom, že ho před barvením nastříkám černě, aby místa, kam se třeba nedostane kamufláž nesvítila, navíc se to dá využít ke stínování.

Poslední fotka ukazuje zbývající podsestavy. Nohy ještě k trupu nejsou přilepeny - je to jen nasazené (proto se tělo trochu "kácí" v ohybu noh dopředu). Čili je to poměrně jednoduchá stavba. Základna s nohama se dá mírně pootočit a dát celku přeci jen aspoň trochu akčnější pózu...

2009_07_26 002_small.jpg

2009_07_26 003_small.jpg

2009_07_26 004_small.jpg

2009_07_26 005_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 29 črc 2009, 13:38

je to teda pěkný a konversní potenciál pořádný. jsem zvědavý na kamo.
PeVl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno