Jen tak mimochodem, v Magnet presu před časem vyšla kniha pod názvem William Earl Johns Biggles, s ilustracemi Z. Buriana, která je souborem dvou knih příběhů z WWI. Ještě je v k mání. Kdo Bigglese nemá - tak povinně koupit!

Chtěl bych nás Prvoválečníky trochu popíchnout k tomu, aby jsme se právě ve figurkách posunuli od prostého natírání k malování. Jde o to, že řada lidí chce doprovodit svůj model postavičkou pilota či zvířátek. Jenže v tom je ta zrada! Natřená, nevystínovaná figurka, stejně jako nevhodně provedená podložka schodí celkový dojem dílka. Podložka, letadlo i postava by měli tvořit vyvážený celek.
Od koho jiného se tomuto naučit, než právě od figurkářů.
Rozhodl jsem se cílevědomě věnovat postavám slavných pilotů. Nahrává mi k tomu přístup Eduardů, kteří teď rozjeli edice modelů doprovázené odlévanými figurkami.
Asi Vás asi neudivý, že jsem svou první dvaatřicetinovou malovanou figurku, dělanou pod Křépovým dozorem na figurkářském semináři v Králíkách, nazval Biggles.

Jde o prvotinu, velké rezervy mám hlavně v oblasti ztvárnění obličeje, stínování a světel.
Jinak jedná se o olej. Primární nástřik bílá syntetická Agama, přadmalba syntetika Agama.