V 1/72 to nie je až tak výrazné, aj keď to vidieť a mne osobne to dosť vadí. Skúsim ich dať na krídlo a uvidím, či pomôže nejaké "opotrebovanie". Ak nie, tak budem zháňať niečo iné, trebárs Orionminiatures, alebo si vytlačím svoje.
Teda upřímně řečeno, já už mám dlouho vymyšlené řešení. Udělat si obtisky sám a nejlépe na inkoustovce. Spíchnout lozenge na PC není tak velký problém a obtiskové papíry od Artura jsou kvalitní (jen jsou strašně tenké, chce to před aplikací na model přelakovat). Napadlo mě to, když jsem se podíval na lozenge, které dává Roden k modelu Gothy.
Napísal som,že si vytlačím svoje. A lakovať sa budú musieť aj tak, aby mi neušiel z nich atrament/inkoust/, keď ich budem namáčať. Taká istá možnosť je aj u "dreva". Tu som si naťahal "drevo" http://www.drevo-podlahy.cz/katalog.htm , vo photoshope upravil /stratil/ spoje a drevo je na svete. Trebárs takéto niečo, zatiaľ neupravené.
S obtiskovým dřevem je největší problém, aby odpovídalo měřítku. Buď vypadá jako dřevo, ale nesedí měřítko nebo je měřítko dobře, ale není v tom poznat dřevo. Řekl bych, že pořád je dřevo udělané olejovkou nejlepší.
Keď máš správne merítko a trochu sa potom v photoshope /buď v Zoneri alebo Adobe/ pohráš s krivkami a úrovňami, tak je to celkom dobré, keď zlepšíš kontrast. Myslím, že pomôže aj lepšia tlačiareň. No aj tak je dobré to prebehnúť olejovkou na modeli.
Toto téma bych jen doplnil odkazem na http://www.vintageaerofabrics.com .Všimněte si, že lozenge skutečně tištěná na látku pro stavbu replik není tak sytě barevná jako je vyrábí výrobci obtisků.Dekály by bylo dobré po aplikaci stříknout béžovo-bílou velice řídkou mlhou a srazit jejch barevnou sytost.Krycí lak na skutečném éru sice barevnou sytost zvýší ale nikdy tolik jako je to na dekálech.
Oživím tohle téma dotazem, jaké jsou vlastně skutečné barvy lozenge? Nechal jsem si podle eduardích dekálů vyřezat na plotru masky a chtěl bych barvit sám. Poradí mi někdo, jaké odstíny použít? Nejlépe třeba gunze. Dík moc, Ondra
Díky, ale bodlo by mi nějaké přirovnání k číslům barev, které se používají. Docela nechápu, že nikdo nemá páru, jaké odstíny bych mohl použít Všude je ale vždycky plno řečí, že ten a ten odstín je úplně mimo, je světlý nebo moc tmavý, zelená byla víc do šeda, modrá zas do modra atd. A teď když bych chtěl radu, ticho po pěšině. Ale běda vám, běda vám, jestli mě potom budete za stříkané lozenge drbat