Neblázni a nanechávej se stresovat je to zábava a koníček není to práce , připadá mi že dokážeš při každé poznámce ten model celý předělat to musí být strašně pracný, i když tebe to tak asi baví . Jinak si myslím že když děláš model podle víc jak 90 let starých fotek případně podle novodobých rekonstrukcí tak se mnohdy jedná o dohady a nikdo pořádně neví jak to bylo doopravdy /tím samozřejmě nemyslím konstrukci letadla a třeba výplety ale spíš někreré detaily zbarvení a podobně/.A jak jsem už napsal na začátku je to přece zábava a děláme to proto že se nam tyhle krásný letadla líbí, tak stav nech si poradit ale ber některý naše poznámky s rezervou a pokud se Ti to líbí tak jak to máš Ty tal se na nás klidně vykašli a udělej si to po svým. Možná jsem topuhle poznámkou šťouchnul do vosího hnízda ale všem se předem omlouvám nemyslím to špatně jenom mi připadalo že kdykoliv ses objevil, tak jsme se na tebe všichni sesypali a vždycky jsme tě ubili radama že tě to snad ani už nemůže bavit. Tak klídek a modelař protože skončím tím co jsem psal nahoře je to zábava.
Naposledy upravil Hellboy dne 21 kvě 2009, 23:46, celkově upraveno 1
Ale jo,vim ze mas pravdu, ale problem ne ve Vasich poznamkach a v tom ze nejsem sam spokojeni s tim co vidim,jinak vim ze nemyslite to ve zlem muj tualetacek zachoval se kupodivu dobre, ale ta prava strana trupu mne vazne ne sedla, bavi mne to porad i kdyz strasne nadavam, hlavne chci bit spokojeni s vysledkem...no a dulezity je ze porad se ucim, uz poridil se pistole, tak teperve ted bude masakr
..taky souhlasím s Hellboyem..nemělo by se to zas tak moc přehánět.. A nebo..když teda přehánět,tak model éra na který je halda podkladů.. Tak a teď k tomu šití..: To stehování,které Jsi vyrobil a zdá se Ti moc hrubé..nemá s přišíváním potahu na kostru letadla nic společného..! Je to taková britská specialita k přístupu do útrob letadla..tedy něco takového,jako třeba tkaničky u bot.. Potah na trupech si britové upravovali dokonce i na letadlech cizího původu.na kterých původně vůbec nebylo..(například Morane-S,nebo SPADy..). Takže toto šití je pouze takový otevírací mechanismus pro véélikánský inspekční otvor... A proto s tímto šitím nesouvisí konec klícky na bocích..Jak už jsem řekl..tahle klícka končila na první trupové přepážce ZA(!!!) kabinou a stojina této přepážky byla umístěna mezi horní a dolní podélník trupu..zatímco ostatní stojiny klícky (tedy všechny ty co vedly směrem ke předku) už vidět jsou..a to protože jsou MIMO podélníky.. Tak a ještě jednou k tomu HRUBÉMU svislému šití..: To totiž se žádnou trupovou přepážkou nemá nic společného..! V podstatě vychází "do prostoru" mezi trupové přepážky.. Prostě jsou to k sobě "připrovázkované" kusy látky..
Konec vazeny, koncim, ne teda uplne, ale s tim sitim rozhodne, uz na to vazne nemam silu, predeleval sem to asi 5krat... vysledek mozno neodpovida skutocnosti, ale myslim ze tak hrozni to neni, kazdopadne, zakladovka nastrikana, pak to drobek obrosim, no a budu pokracovat dal
Po té "konstrukční" stránce už by to mělo být super.. Jen ještě na břiše letadla je za tím deflektorovým plechem ještě jeden rovnej..(končí někde kolem náběžky spodního křídla zasahující do něho přibližně na vzdálenost položeber).. a je v něm otvor na vyhazování nábojnic z kulometů..a středový kotevní bod pro lanko držící osu podvozku. Ale myslím,že by Jsi měl prokonzultovat s klukama,kteří stříkají, něco o konzistenci stříkaného media.. Přijde mi to nějak hrubý..místy se Ti ten kyt loupe..(kožený lem kabiny)...a asi je to moc krupičkové.. Ale v tom jsem také laik a jak říkám..chtělo by to,hodit řeč s někým,kdo toto zvládá..
Tak Zdesko, dekuji s tim plechem na brisku sem pochopil, lanko na podvozek bude, to mam v podkladech, ale asi budu mit problem s tim otvorem na nabojnice, nemam ani paru kde by mel byt a jak vypadal...No co se tyka nastriku, jo je hruby, vim to, tprve cekam na kompresor, takze strikal sem to sprejem, pro to budu to lestit, lestit a jeste jednou lestit ten kozeny pas kolem kabiny udelal sem s plechu a barva tam loupe proto ze tam bila lepici paska ale s tim hlavu nedelam, vylestim to take, pak dam zaklad stetcem a bude kuze jak ma byt
Dobrý pokračuj . Budeš zvýrazňovat nejak porty na křídlech?? Nebo je jenom vystínuješ barvou.Jinak to prověšeni na trupu po přestříkáni vypadá docela dobře.
Tak to teda dekuji, opravdu si mne moc potesil, vis kolik nervu mne to stalo no, asi muzes se predstavit...tak s tima portama asi budu musit neco podniknut, podle vsech podkladu co mam, porty sou vyrazne svetlejsy, ale prozatim nevim jak to udelam, zvlast kdyz nemam zadny skusenosti se strik. pistoli