Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Honzovy pokusy s olejem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 308 • Stránka 10 z 21 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: Honzovy pokusy s olejem

Příspěvekod por.Wolf » 17 kvě 2009, 17:01

Milý HK, rozhodl jsem se, že budu na tebe dneska hodný a nenapíšu jem -Škaredé,ale napíšu i nějaký komentář, mám z Králíků dobrou náladu.Olej se ti stírá z barvy protože se nemá kde uchytit- podkladová barva je lesklá a nebo polomatná a nebo jsi si olej jako takový špatně před malováním připravil(V Králíkách bylo zcela po právu vtloukáno Pavlem a Křepou všem bez rozdílu ).dobře připravená olejovka před malováním je ZÁKLAD a bezu toho to prostě nepůjde.
Další věc je jak radí Křepa olej dobře "mastit", jinak na figurce přeschne a jak s ním pracuješ na figurce delší dobu může se vytrhávat.tolik asi teorie pro dnešek.
Jinak obě figurky co jsi předložil k nahlédnutí jsou lidově řečeno - zpackané, důvody ti tu psalo už spoutu lidí, takže bych se opakoval.Stírací metoda je dobrá sam jsem s ní začal a moc mě na začátku pomohla ,ale jen na figurky do velikosti 54 mm, jinde se neuplatní.Pokud chceš dělat busty a větší figurky začni pořádně číst forum, přemýšlej a zkus někdy to co si přečteš převest správně a hlavně precizně na figurku kterou zrovna maluješ.Jinak to bohužel nepůjde a bude to vypadat jak to vypadá.
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 17 kvě 2009, 19:01

Ahoj wolfiku děkuji za radu...

Barva se mi asi strhávala opravdu proto že to nebylo uplně matne - download/file.php?id=309837&mode=view #-o , dneska sem to skoušel na jine figurce a o.k. Co jsi prosímtě myslel tou přípravou olejovky ? Já ji vždycky trochu vymáčknu přiložím kapesníček a odsaju olej - nebo se upravuje ještě nějak jinak ? A co je prosímtě mastění oleje ?
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 19 kvě 2009, 07:43

Příprava olejové barvy - spojit v barvě pořádně pigment který barva obsahuje ( samotné odsátí olejové sračky z barvy nestačí )
Mastit - znamená přidat si pokud je to potřeba do olejovky nějakou složku , která ti olej zvláční a udrží delší dobu mokrý ,aby jsi s ním na figurce mohl pracovat
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 22 kvě 2009, 19:18

Dneska byl pi*a den :evil: :evil: :evil: , dělal sem akrylem čepku melvinovi a udělal sem mu přetah na ksicht #-o #-o podařilo se mi to sice rozmejt ale furt se mi zda že tam trochu je tak sem to zaplacal olejovkou...a dokončil jsem napoleonca...akorat vidim paru přetahu tak to opravim...
Přílohy
P1100688.JPG
P1100686.JPG
P1100685.JPG
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 22 kvě 2009, 20:18

Nechci být zase za škarohlída ,ale prostě nelíbí ani omylem, je to podle mě odfláknuté, když už nezvládáš techniku malby tak to se nedá , naučíš se časem ,ale pokud neumíš ani čistě namalovat bez přetahů a podobných kopanců tak to je špatně :( :(
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 22 kvě 2009, 21:09

V tomhle se musím postavit na Wolfíkovu stranu. Také mi to přijde, že jsi to odfláknul. Já - ať už mluvím o sobě - sice trošku pořád něco dělám, ale vážně toho není moc. A rozhodně ne nic, co bych sem mohl dát. Kdysi jsem říkal, že mi přijde, že to flákáš jak Baťa cvičky. A tohle je toho zářným příkladem. Jenže než abych tu něco opakoval, tak sem zase prsknu jeden obrázek (klasicky). Schválně, jestli najdeš alespoň 10 rozdílů - jinak je to podle mého na zcela jiné úrovni, než by se mi to vůbec kdy povedlo - mám ho doma. Ale na druhou strnu to, co jsi ukázal, je taky někde jinde. Pokud tedy najdeš těch 10 rozdílů, můžeš hledat dalších deset a další a další a další...
Tohle se mi fakt nelíbí, promiň.
Přílohy
Retreat.jpg
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 22 kvě 2009, 21:17

lopee píše:V tomhle se musím postavit na Wolfíkovu stranu. Také mi to přijde, že jsi to odfláknul. Já - ať už mluvím o sobě - sice trošku pořád něco dělám, ale vážně toho není moc. A rozhodně ne nic, co bych sem mohl dát. Kdysi jsem říkal, že mi přijde, že to flákáš jak Baťa cvičky. A tohle je toho zářným příkladem. Jenže než abych tu něco opakoval, tak sem zase prsknu jeden obrázek (klasicky). Schválně, jestli najdeš alespoň 10 rozdílů - jinak je to podle mého na zcela jiné úrovni, než by se mi to vůbec kdy povedlo - mám ho doma. Ale na druhou strnu to, co jsi ukázal, je taky někde jinde. Pokud tedy najdeš těch 10 rozdílů, můžeš hledat dalších deset a další a další a další...
Tohle se mi fakt nelíbí, promiň.

lptee: to bude asi aj tym ze ty si tam dal orifinal foku 75mm ci 90mm niesom si isty a to co maloval JK je skulpt Ferka Mojzitu v 54mm
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 22 kvě 2009, 22:25

Měl hledat Honza. Ale to je jen jeden rozdíl. :)
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod than-mara » 22 kvě 2009, 23:43

No Honzo, jako tvuj oblibeny zastance musim rict, ze ten napoleonec zatim teda ne. Ber ho jako WIP a jeste zapracuj! Nicmene se mi celkem libi ten oblicej, akorat ze nesedi moc k ty zasnezeny basce... spis bych ho udelal v jarni ci podzimni slote, blne blata a vetru :)
moje témata na MF
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=25106 SM - hleda se schema
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=21674 Moje pokusy
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=20002 Smrtka
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=80&t=19698 SM - Scout
than-mara

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 23 kvě 2009, 20:09

Nazdar

Abych se přiznal tak také nejsem uplně spokojen takže to ještě upravim doladim, odtetka budu figurky zakladovat u olejovek mi to přijde jako nutnost...Jinak jsem si odlil kus oblouku - brány k Hannibalovi - ale pustit se do něj zatim nehodlam , zatim shanim podklady hledam inspiraci.. zatim to vypada že ho udělam modro-červeného.

Lopee - Diky za fotku -na které stránce jsi tu fotku prosimtě sehnal ? Myslel sem že je to skulpt od rigy...
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 23 kvě 2009, 21:04

"odtetka budu figurky zakladovat u olejovek mi to přijde jako nutnost " - :o :o :o a doted si s těma figurkama před olejem dělal co :-k :-k :-k když teprve ted začneš základovat.Tak to mě nějak hlava nebere.
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rastislav Jancuska » 23 kvě 2009, 21:43

:? :? :? :(
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.
Rastislav Jancuska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 24 kvě 2009, 10:53

por.Wolf píše:"odtetka budu figurky zakladovat u olejovek mi to přijde jako nutnost " - :o :o :o a doted si s těma figurkama před olejem dělal co :-k :-k :-k když teprve ted začneš základovat.Tak to mě nějak hlava nebere.

Když jsem maloval akrylem tak sem to prostě stříkl základem a maloval po častech..a když jsem udělal přetah tak to šlo lehce opravit...ale když přetahnu zaklad na olej tak je to v prdeli...
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 24 kvě 2009, 11:10

Tohle je opravdu postarší 90mm figura od Andrey. Je to z jejich stránek: http://www.andrea-miniatures.com/market/AspsProductos/Detalle.asp?IdProductoDetalle=711.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 24 kvě 2009, 16:55

Takže ses špatně vyjádřil maloval jsi základ figurek po částech a mezitím stínoval olejem.Základování to bylo, protože to že to stříkneš a podmaluješ krylem je základ, jen si ho nedělal vkude na celé figurce.Tak potom je to jen o šikovnosti rukou , nespěchat a nepřetahovat .U vás pane, pane spíš nespěchat
por.Wolf

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 308 • Stránka 10 z 21 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21

Zpět na Rozestavěno