Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

La-7

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

La-7

Příspěvekod jaja00 » 19 kvě 2009, 20:10

další lavočka :)
očekávám že mi sem hodíte jeslti líbí nebo ne a co zlepšit. většina lidí ho mohla vidět v pace na šutráku
Přílohy
P1040379.JPG
P1040377.JPG
P1040376.JPG
P1040375.JPG
jaja00

• Odpovědět s citací

Re: La-7

Příspěvekod inspektorJ.Clouseau » 20 kvě 2009, 07:18

Ahoj, lavočka je podle mého celkově hezká, avšak detailní fotky přeci prozradí několik drobností - co mě praštilo do očí a dalo by se určitě vzhledem ke kvalitě zbytku stavby v procesu docela snadno odstranit: při pohledu zepředu podvozek pajdá, šáhl jsi na vrtulový kužel do barvy (nebo laku) - jsou tam otisky prstů, po tmelení atd. bych některé části víc dočistil i třeba pod vodou - možná by Ti ta problematická místa prozradil surfacer (třeba náběžná hrana křídla), je to malý model a nemusí to být na první pohled vidět, horní červený pruh na směrovce zepředu je trošku kouslý - ale jestli je to z obtisku, tak to považuji za docela těžké, asi je to lepší stříknout. Jo, a lanko je asi z drátu - při tom zvětšení působí nepřirozeně - zkusil bych třeba muškařskou nit nebo tak něco. Ostatní detaily Ti asi pochválí/zkritizují kolegové - já se necítím až tak kompetentní - nicméně, co píši je myslím docela postřehnutelné.

Nicméně celkově mě lavočka docela zaujala - kdyby mě zaujala o méně, tak bych nepsal.

Ještě tam prosím přihoď výrobce - KP asi ne, Eda? Tu sem měl, ale už je to dlouho, co jsem ji viděl naposled a Rusy teď nestavím - tak bych byl nerad za blbce #-o .

Hodně zdaru do modelaření, a díky za fotky!
inspektorJ.Clouseau

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 20 kvě 2009, 08:03

Stavebnice je urcite Eduard.

v cem bych videl problem je celkova cistota stavby. Nejvic je to videt na napojeni kabinky k trupu. Daktylka na vrtulovem kuzelu uz zminena byla, jeste mas nakrivo obtisky sestrelu-hvezd na levem boku a mam dojem ze se ti ten obtisk na krajich ohnul. Taky s emi zda ze chybi kus obtisku na leve strane motoroveho krytu... Ale nejdulezitejsi bude opravdu ta cistota stavby.
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr-Pb » 20 kvě 2009, 08:44

Toho ohnutého lanka je vážně škoda, vypadá to trošku zlváštně. Klidně bys mohl použít vytažené nitě z plastové tyčinky, nejdřív nalepit to hlavní lanko a pak k němu dolepit druhé vodorovné a krátké svislé.

To svislé lanko dělám tak, že si do trupu vyvrtám drobnou dirku, do ní vsunu na téměř přesnou délku uříznutý kousek vlákna, nahoře ho kapkou vteřiňáku nebo laku přichytit k vodorovnému vláknu. Dole pak zajistím také kapkou laku.
"Lidi jsou velký svině a všechno je to na ho.vno." - V. Havel, Audience
"Optimisté by se měli popravovat." - J.Cimrman, Dobytí Severního pólu
Petr-Pb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Blažek » 20 kvě 2009, 12:54

Celkem pěkná Lavočka =D>
]
PROJECTS: Phantom,Grille,Seafire XV.,Draken XS..
Josef Blažek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaja00 » 20 kvě 2009, 14:55

inspektorJ.Clouseau píše:Ahoj, lavočka je podle mého celkově hezká, avšak detailní fotky přeci prozradí několik drobností - co mě praštilo do očí a dalo by se určitě vzhledem ke kvalitě zbytku stavby v procesu docela snadno odstranit: ...........

Ahoj dík za postřehy výrobce je opravdu eda a je tam hodně chyb o kterých vím ten podvo jek (fotka to hodně zvýrazbila) ale malinko je mimo ono mi to při dokončování 2x spadlo na tom kuželu ten obtisk je jen "mastnota" po otření hadříkem je to pryč
Naposledy upravil jaja00 dne 20 kvě 2009, 15:16, celkově upraveno 2
jaja00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaja00 » 20 kvě 2009, 14:57

Honza Jezl píše:Stavebnice je urcite Eduard.

v cem bych videl problem je celkova cistota stavby. Nejvic je to videt na napojeni kabinky k trupu. Daktylka na vrtulovem ........

oboje tam je ty sestřeli ten dekál se mi celí sešmodrchal tak jsem byl rád že sem to dotáhl aspoň takhle
Naposledy upravil jaja00 dne 20 kvě 2009, 15:16, celkově upraveno 1
jaja00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaja00 » 20 kvě 2009, 14:59

Petr-Pb píše:Toho ohnutého lanka je vážně škoda, vypadá to trošku zlváštně. Klidně bys mohl použít vytažené nitě z plastové tyčinky, nejdřív nalepit to hlavní lanko a pak k němu dolepit druhé vodorovné a krátké svislé...

jo to je chyba o které vým ale nebyl čas ji opravy používám vlas ono udělla jsme tam chybu že tu vodorovnou a svislou jsem udělal z jednoho v kuse příště bych to udělal ze 2 a bude to OK
Naposledy upravil jaja00 dne 20 kvě 2009, 15:17, celkově upraveno 1
jaja00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaja00 » 20 kvě 2009, 15:02

Vzhledem k tomu že jsem model nastříkal a dokončil za týden :) kvůli tomu abych to stihl na šutrák tak to není tak jsme "spokojený" je tma vydět spěch (ohnutá hvězda která se mi nepovědlě na boha dostat do normální polohy, uloupnutý kus hrdinu SSSR ....)

vezmu si vaše připomínky k srdci a pokusím se je příště odstranit děkuji za ně
jaja00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MR.MODELAAR » 21 kvě 2009, 06:58

celkom pekny model ale je tam dost vela chyb,ktore uz boli spomenute a este sa mi nepaci zaspinenie od vyfukov,nejde od zaciatku toho strieborneho plechu ale kusok za nim..
inak tento model som staval aj ja..pri troche namahy sa z neho urobi pekna vitrinka. :)
viewtopic.php?f=6&t=32296
Anton Holiencin, 17 rokov,modelujem cca 3 roky:-)

Uspieť môžeme iba v prípade, že si nájdeme v živote, vo vojne alebo v čokoľvek inom jediný, prvoradý cieľ a všetky ostatné rozhodnutia tomuto cieľu podriadime.(Dwight D. Eisenhower)
MR.MODELAAR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaja00 » 21 kvě 2009, 14:56

MR.MODELAAR píše:celkom pekny model ale je tam dost vela chyb,ktore uz boli spomenute a este sa mi nepaci zaspinenie od vyfukov,nejde od zaciatku toho strieborneho plechu ale kusok za nim....

byl to první pokus s očouzením, ale ani ve skutečnosti nemáš plechy očouzené hned za výfukem ale až kus za nimi
jaja00

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel