Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Petlyakov Pe-2 1/72 Arfx

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Petlyakov Pe-2 1/72 Arfx

Příspěvekod JakubCer » 08 kvě 2009, 20:03

Tak jsem se jako rozhodl, že si taky založím svoje téma. Ani tak ne proto, abych předvedl svoje dovednosti, ba naopak. Po X letech mám pocit, že umím pořád kulový, takže se chci touto cestou pokusit posbírat něco málo rad. Přeci jen, lépe se opravuje rozdělanej model, než hotovej.. :)

Takže jsem sáhl do špajzu a vytáhl tohohle Péťu. Rusáka mám ve vitríně zatím jen jednoho, navíc bych si rád zkusil taky nějakýho bombarďáka.
Model je staršího data výroby (1987), má pozitivní rytí a na první pohled je vidět, že mě čeká spousta práce. Barvit budu štětečkem, jako ostatně vždycky všechno, v lay-outu je na výběr buď tmavě zelená ČS a PL verze, nebo zelenohnědá s červenejma hvězdičkama, tak zatím nevím. Stavět budu z krabičky, bez doplňků.

Co nevidět se do toho pustím, takže čekejte první fotky, já na oplátku očekávám vaše připomínky, rady a postřehy - zkrátka budu vděčnej za každý slovíčko. Budu rád, když to dopadne tak, že se nebudu stydět někomu ho ukázat. Petlyakova, samozřejmě.. :grin:

A kdyby se vám zdálo, že melu z cesty, nebo že používám zastaralý, místy až pazourkový metody, tak sorry.. Jsem stará škola a nový věci se učím těžko. A kdyby to překročilo meze únosnosti, prosím admina, ať celý téma smaže a uvolní tak na serveru místo někomu dalšímu.. :D

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
JakubCer

• Odpovědět s citací

Re: Petlyakov Pe-2 1/72 Arfx

Příspěvekod JakubCer » 08 kvě 2009, 22:28

Tak jsem se do toho pustil ještě dneska. Kokpit téměř prázdný, v podstatě jen sedačky, kulomet a knipl, a navíc v hrozivým stavu. Jindy bych nad tím mávl rukou s tím, že dovnitř nebude vidět, ale když už jsem začal zveřejňovat pracovní postup, donutí mě to aspoň dát si záležet víc, než jindy.. :)
Přílohy
PE2-3.JPG
JakubCer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivo81 » 08 kvě 2009, 22:43

tak ty si moj clovek ... sochat stare stavebnice to moje, uz sa tesim jak to cele dopadne, a taka malicka pripomienka skus to preryt posunies tym model o uroven vyssie a aj patina bude krajsia. drzim palce!!! [-o<
Hotovo
POTEZ 540 smer1/72
Rozostavané
Mil Mi-1, Mil Mi-2,Mil Mi-4, Mil Mi-8 (1:72) ČSR
ivo81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JakubCer » 08 kvě 2009, 23:34

..se řekne přerýt, nikdá jsem to nezkoušel.. :shock:
JakubCer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivo81 » 08 kvě 2009, 23:37

ja som sa uz o to pokusal a nic strasneho sa nedeje hlavne ide o to aby si bol presny a za jeden den to mas zmaknute za chvilocku sem dam poteza tam si mozes vsimnut moju prvotinu v preryvani som sa pokusal asi tak 3 roky dozadu
Hotovo
POTEZ 540 smer1/72
Rozostavané
ivo81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 09 kvě 2009, 00:10

Jen tě doplním, že formy Airfixu jsou 2x tak staré, z roku 1968, takže je to už 40+ :)

Nedávno ho tu někdo taky vystavoval postavený. Nenašel jsem ho, ale koukni sem:
viewtopic.php?f=1&t=17512
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Konečný » 09 kvě 2009, 08:40

vsechno je vzdycky poprvy.taky sem nedavno poprve preryval na asi trikrat vetsim modelu a ted s tim mos spokojenej nejsem kdyz se divam na to dozadu ale bylo to poprve a naucil sem se s tim a vyzkousel sem si to.neni se ceho bat,lepsi se to naucit co nejdriv.pak by te to casem mohlo mrzet ze si se k tomu neodhodlal.

jinak ten knipl bych mozna vyrobil znovu.

tesim se na stavbu.toto je prava modelarina udelat peknej model z neceho takovyho.taky to znam a taky mam par takovych modelu rozdelanych.
rozestavěno:
Fortress Mk.III, 1/48 Revell
Short Stirling Mk. III 1:48 Sanger
Hawker Typhoon Mk.Ib bubbletop 1/48 Monogram
Ju-52/3mg4e 4U + NH Kréta 1941 Eduard 1/144
Grumman G-21 Goose Signifer 1/48
Naposledy postavené:
MV AGUSTA 500ccm 3v. Revell 1:9 Giacomo Agostini 1970
Michal Konečný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivo81 » 09 kvě 2009, 12:21

pri takychto stavbach sa skus ventovat veciam co su vidiet .. podvozkove sachty netreba nejako riesit pokial to bude vytrinak .... preryt ,nahradit niektore dieli ... vyrob novi gulomet, pitotku, brzdiace stity na kridlach a nejake drobnosti .. potom v interieri ponatahuj elektriku a pasi na sedadla, dopln nejake paneli a tak( podla fotografii) predstav si ze ho uz mas postaveny(model) vo vytrine a snaz sa vylepsit to co by ti vadilo pri pohlade na model, :? teda nahrad dieli ktore su uplne nemodelove... dufam ze si pochopil co som chcel povedat tak sup sup do modelovania a drzim palce
Hotovo
POTEZ 540 smer1/72
Rozostavané
ivo81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JakubCer » 11 kvě 2009, 06:16

Tak odlitky na křídlech prozradily skutečné stáří formy, doopravdy je to rok 1968. A je to znát. Prvně se mi stalo, že mi okna propadávají ven, páč otvory pro čiré díly jsou výrazně větší. Takže mě čeká spousta tmelení a spousta broušení.
S výrobou nových dílů nečekejte zázraky, na rovinu - jsem schopnej udělat z nepoužitelných dílů použitelné, ale tam moje dovednosti prozatím končí. Během dneška dodám další fotky.
JakubCer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivo81 » 11 kvě 2009, 14:44

tak sa tesim na varku fotiek .. inac som rozmyslal .. ja mam JU 52/3m od airfixu a co keby sme zalozili topic ( temu ) kde by sa stavali stare airfixi podla mna by to bolo celkom zaujmave...
Hotovo
POTEZ 540 smer1/72
Rozostavané
ivo81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JakubCer » 12 kvě 2009, 06:28

ivo81 píše:tak sa tesim na varku fotiek .. inac som rozmyslal .. ja mam JU 52/3m od airfixu a co keby sme zalozili topic ( temu ) kde by sa stavali stare airfixi podla mna by to bolo celkom zaujmave...

No, mám doma z těch starých Fixů ještě Skyraider, Avenger, Avro Anson, Bristol Beaufighter a další, takže na samostatný vlákno by to bylo. Otázka je, jestli během stavby Pe2 nezmagořím natrolik, abych mohl pokračovat dalším modelem.. :?
JakubCer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JakubCer » 12 kvě 2009, 06:33

Nu a jak jsem pokročil: S kokpitem se dlouho jebat nevydržel, nakonec jsem ho do trupu vlepil tak, jak se tam vešel, no a na dalších fotkách je vidět postupné lepení, tmelení a broušení trupu, přilepení křídel, směrovek i výškovek (samozřejmě přijde další tmelení) a započetí prací na podvozku. Foceno v noci pod lampičkou - omluvte kvalitu. Tak jen dál do mě..

JakubCer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Konečný » 12 kvě 2009, 08:48

pekne se s tim peres.ale mam pocit jestli ti trochu nelita geometrie.hlavne teda VOP oproti kridlum.
rozestavěno:
Fortress Mk.III, 1/48 Revell
Short Stirling Mk. III 1:48 Sanger
Hawker Typhoon Mk.Ib bubbletop 1/48 Monogram
Ju-52/3mg4e 4U + NH Kréta 1941 Eduard 1/144
Grumman G-21 Goose Signifer 1/48
Naposledy postavené:
MV AGUSTA 500ccm 3v. Revell 1:9 Giacomo Agostini 1970
Michal Konečný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivo81 » 12 kvě 2009, 09:41

noo vyborne .. ty si sa riadne rozbehol ... dufam ze nezmagoris a pojdes na dalsi model .. ja uz o skoro , po maturach popjdem na JU 52 este zohnat nejakych ludi a mame to jako zaujmavu skupinovku...
Hotovo
POTEZ 540 smer1/72
Rozostavané
ivo81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JakubCer » 12 kvě 2009, 11:19

Michal: Máš pravdu, trošku mi to tam ulítlo - to uchycení je dost blbě řešený, jen na jednom bodě, tak jsem to měl asi líp zafixovat.. Ale ještě jsem na to pořádně nekoukal, včera to bylo čerstvý, když jsem to fotil, a pak jsem to ještě rovnal, tak uvidím..

Ivo: Jestli nezmagořím z tohohle, tak z něčeho jinýho - přes týden od rána do večera v práci, o víkendech dělám na baráku, a po nocích lepím.. :shock: No ale jestli mě žena večer nechá, popojedu a hodím další kousek, ať to odsejpá.. :D
JakubCer

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno