Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

GEO - resin kit (Mecha)

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: GEO - resin kit (Mecha)

Příspěvekod PeVl » 07 dub 2009, 09:33

Pěkný postup (koukám, že i černá nebo celokovová verze by byla super) Konec května za dveřmi, co :D
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 07 dub 2009, 09:57

Taky mě to napadlo, ale bohužel ten resin je při pohledu zblízka pln různých nepřesností, které i jenom černá vytáhne... Ale pořád dumám jak to nabarvit, přemýšlím, jestli přeci jenom některé části nemít kovové, nějakou logiku by to dávalo. Zas mě ale zaujalo právěě, to, jak je to celé kamuflované, protože bych chápal, že když už by to stříkali, tak by vzali všechno, co by nutně nemuselo zůstat bez barvy...

Budu přemýšlet...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 07 dub 2009, 16:26

To je tedy fakt peklo. Já se omezil jenom na malý kousky z omezenýho počtu dílů a jak vidím, dobře dělám.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 08 dub 2009, 08:23

No, upřímně, tohle je ještě švanda, takovej Briegel má 190 dílů a to bude teprve legrace, ale zas to bude určitě přesnější a hlavně návod je trochu o něčem jiném...

Včera jsem nevydržel a nastříkal to první barvou, přednástřik černou se ukázal jako dobrý nápad. zatímco na velkých plochách se to stříká pěkně, ve změti detailů je prosvítající černá dobrý základ pro patinu. Jsem zvědav jak to vyleze, chci to pojmout tak, že pomocí filtrů, stínování, fadingu, pigmentů a já nevím čeho bych chtěl, aby výsledná podoba byla o dost jiná než je surový nástřik. Chci to mít ošuntělé, ale ne otřískané, zašlé a zaprášené, ale ne úplně zaprasené. Jsem na to upřímně dost zvědav jak to vyleze. Nedokonalosti odlitku chci při patině naopak využít...

Ale jinak na tom malém něco bude - asi si v mezičase dám jako oddechovku něco malého - přemýšlím o resinu Goblin 1:220, má to asi 20 dílů, vejde se to do dlaně, je to robůtek s takovým druhoválečným designem z e2046...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 08 dub 2009, 10:30

jo to znám takový akorát povrch :D :D . Ty Tome, ale s tím Goblinem vyjdeš ze cviku, je u toho dost podrobný návod k sestavení :D :D
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 08 dub 2009, 10:48

Vždycky ho můžu ztratit a nebo polít barvou, to je v pohodě.

Mimochodem, tenhle model má v mém případě historii. Objednal jsem ho a přišlo mi to a koukal jsem do návodu a nebyl jsem z toho chytrej, furt mi to nedávalo smysl jak se to má sestavit, díly si byly podobný, ale nějak mi to furt nepasovalo, ale ony ty malůvky v návodech jsou někdy jak když to kreslí dvouletý dítě...

No a pak jsem zjistil, že mi dali návod na Goblin a resiny k jinýmu modelu, kterej je podobnej, jak velikostí, tak designem, ale nebyl to Goblin... Reklamace se vyřešila k všeobecné spokojenosti, ten kit jsem stejně chtěl, dali mi na něj slevu a Goblina jsem koupil napodruhý a už správně...

Co mě taky láká je VanShip - ale u toho chi udělat komplet novej interiér v retro stylu, v oblíbené literatuře je na to dost malůvek :-)

Ale mám ještě rozmatlanýho Oskara a toho chci stihnout aspoň na E-day...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 08 dub 2009, 10:58

jj VanShip je luxusní záležitost do podrobnosti rozkreslená, mě trochu láká si koupit ještě jednoho. První jen s upraveným kokpitem vcelku a červeno/kovovou povrchovkou a druhý vykuchat a scratchnout podle knižky
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 08 dub 2009, 11:18

Jojo, napadlo mě totéž, jen mě děsí jednak frézování do toho resinového polena (asi není problém, už jsem dělal horší věci) a pak realistické znázornění vlnitého plechu (taky možná není takový problém jak vypadá). Scratch motoru taky nebude legrace...

Ale první postavím jen tak, pouze s kokpitem a asi jenom v té plechové verzi - mimochodem, podle knížky to má taky konverzní potenciál...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 30 dub 2009, 20:30

Po delší době progres v barvení.

Vybral jsem dva odstíny Humbrol s vědomím, že celé barevné vyznění se hodně změní díky filtrům a patině. Nechtěl jsem si proto komplikovat život mícháním barev v případě nutných oprav a nedodělávek. Pole jsem maskoval Tamiya páskou, nicméně se ukázalo, že jsem první kamuflážní pole stříkal příliš zlehka (což byl úmysl), takže na přechodech mi prosvítala podkladová černá. Znovu se mi to maskovat nechtělo, tak jsem si řekl, že to spraví následné kroky barvení.

Zesvětlenými odstíny původních barev jsem rozbil jednolitost nástřiku (na fotkách to je blbě vidět jak je to lesklé) stříkáním skvrn a pruhů a stínováním drobnějších dílů. Obtáhl jsem i pole, takže to teď vypadá kompaktněji. Sice jsem přišel o zcela ostré okraje, ale přijde mi to takhle lepší, působí to na mne omšelejším a tudíž kompaktnějším dojmem, než kdyby to bylo špinavé, ale přechody barev jako když střihne...

Barevné vyznění se mi zatím líbí, uvidíme, co s tím udělá další patina atd. Váhám nad zbarvením kvéru, budu ještě přemýšlet...

Celé je to zalakováno Sidoluxem, proto ten lesk...na závěr to bude samozřejmě matné...

Progres je celkem jasný z fotek.

2009_04_13 002_small.jpg

2009_04_26 003_small.jpg

2009_04_26 004_small.jpg

2009_04_26 005_small.jpg

2009_04_30 001_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 30 dub 2009, 20:32

2009_04_30 002_small.jpg

2009_04_30 004_small.jpg

2009_04_30 005_small.jpg

2009_04_30 006_small.jpg

2009_04_30 007_small.jpg

2009_04_30 010_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 30 dub 2009, 21:10

Ahoj Tome, no řekl bych, že výsledek lepší originálu. Moc se mi to líbí, hlavně to, jak jsi si pohrál s tím, jak to nelícuje. Těším se na další barevný progres a když se znovu podívám na Tvého Schnabla, tak o to víc. Mimochodem fotky Tvého Schnabla jsou dokonce používány k prodeji na eBayi. Co zbraň v decentní suříkové ?? A jestli chceš stihnout termín , tak se teď máme co těšít na pořádný pokrok :-D :-D
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 30 dub 2009, 21:40

Díky :-)

Doufám, že to horší (rozuměj špinavější) už mám za sebou a teď je to o detailnější patině. Uvidíme. O té zbrani přemýšlím a tohle je jedna z variant, ještě uvidím, nechci zas aby to vypadalo jako kus ze sběrny železa...

Ale čas běží, to máš pravdu a teď jsem s tím moc nepohnul, tak musím pohnout zadkem. Naštěstí neplánuju žádnou složitou dio, chci to dát jenom na podložku (kterou už mám) - ostatně v soutěži se striktně hodnotí model a ne podložka nebo dioráma, takže když budu mít nutkání, můžu to dodělat potom. Zatím to vypadá, že budu rád, když to do konce května stihnu...

Fotek Schnabela jsem si všiml, ten člověk si fakt nedělá násilí :-)
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 30 dub 2009, 21:47

Tomáš Chmelík píše:
Fotek Schnabela jsem si všiml, ten člověk si fakt nedělá násilí :-)

jj a řekl bych, že je sejmul od Lucy z webu, taky dobrý.

držím palce ať to stihneš ;-I ;-I
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 04 kvě 2009, 10:58

Musím říct, že když jsem viděl ten ještě nepřelakovaný výsledek, tak jsem si řek a sakra, ale po přelakování najednou vidím, že výborný! Nečekal jsem, že barvy takhle blízko v barevný škále budou vypadat dobře.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 04 kvě 2009, 13:13

Jojo, dost jsem se toho děsil a když jsem to poprvý nastříkal a sundal maskování (takže mi tam vylezly ty kouty černý), tak jsem kolem toho pár dní chodil a dumal co s tím... Pak jsem se rozhodl rozbít tu jednobarevnost zesvětlením a nastříkáním flíčků, něco opravit a kupodivu se to sjednotilo do něčeho, co už vypadá tak, jak jsem si asi představoval - dva tóny blízko u sebe, takže to jako kamufláž nebije do očí, ale přitom je to vidět.

Fotky trochu zkreslujou, pořád jsem si nedal práci s tím to pořádně vyfotit a teď naposledy jsem nemohl za boha najít stativ, tak jsem to vzal z ruky. Navíc jak se to leskne, tak se to blbě fotí. přijdou na to ještě bílý pruhy na některý místa a pak se pustím do patiny, kterou plánuji zejména ve spodní části velmi masivní, beru to jako velkou výzvu.

Sám jsem na to zvědavej...
Tomáš Chmelík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno