Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Na čem maká POL....

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 921 • Stránka 8 z 62 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 62
  • Odpovědět s citací

Re: Na čem maká POL....

Příspěvekod VašekS » 05 dub 2009, 19:25

Vypadá drsně. Brrr. Hodně, opravdu hodně se mi líbí vystínování vrchního vínového kabátu. Vousy a tvář mi přijde taková hrubá a na Inda, či nějakýho toho rádžu i poměrně světlá. :wink:
A kdo to vlastně je ? :-D
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

Galerie : viewtopic.php?f=340&t=21941&start=90

Malování : viewtopic.php?f=123&t=16095&start=450

Sculpting : viewtopic.php?f=609&t=65798

A taky : http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB ... =61&t=6593
VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honza durdis » 05 dub 2009, 20:20

To vypadá zajímavě, vede se ti. Bravo =D> =D> =D>

Nechtěl bys napsat nějaké rady, porady ohledně používání tmelů ? Je vidět že máš nějaké zkušenosti s použitím.Mám na mysli co je na co vhodné, kdy do toho šáhnout na domodelování detailů , atd .... Já osobně mám nacvičené akorád tmelení bublin a různých drobností. Rozsáhlejší použití jsem zatím nezkoušel. Asi nejsem sám,ale určitě by to zajímalo vice lidí jak se stím poprat.
Jinak dobrý, držím palce do další figury.
Honza,
Nikdy se nevzdávat. Saburo Sakai
honza durdis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 05 dub 2009, 20:45

[quote="VašekS"] Vousy a tvář mi přijde taková hrubá a na Inda, či nějakýho toho rádžu i poměrně světlá. :wink:

Možná mohl být o něco tmavší ,ale nějak nerozumím - "Vousy a tvář mi přijde taková hrubá a na Inda" ? Jako že by měl mít jemnější
přechody ? Nebo nevím.................?

Honza - co se týká zkušeností ,tak těch moc nemám ,sám stále experimentuji ,je to vlastně druhá figurka ,na které jsem něco
upatlal .....
Používám Andrea Sculpt/Modelling Putty,ale podle mě není uplně nej ...
Udělám si šablonu z papíru na vyzkoušení na modelu , pak obstřihnu už doladěnou šablonu na cigaret. papír/ nějaký tenoučký / ,uplácám
sculpt do požadovaného tvaru ,tloušťky ,přiložím cig. papír /1x kvuli obrysu , 2x na "zpevnění kvuli přenosu " na model ....
Samozrejmě - třeba nechat mírně zavadnout před aplikací /kapuci bych pak asi hodinu nedokázal držet aby stála :-D / .
Proces "vadnutí" je asi nejdůležitější ,aby nebyl moc měkký /trhal by se / , ne zas tuhý,aby dobře kopíroval a nechal se ještě dobře tvarovat ...,
to je právě u každého "tmelu" jiné / to jsem se dočetl na netu a i tomu věřím / .
Tak tohle jen tak ve " zkratce" :P
Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 05 dub 2009, 23:16

Jo,jo. Přesně tak. Jemnější přechody. Asi už ve sculptu je hodně vrásčitej, takže neni určitě žádná pr..l jí nějak zjemnit, ale vrásky na čele a kolem očí se mi zdaj hodně ostrý.
Vousy- to je problém. Zkusil bych to stejně jako u vlasů. Tedy naznačit prameny různýma odstínama šedý. Myslim, že to bude přirozenější.
Neber to špatně. Jsi moc dobrej malíř a já rozhodně nejsem lepší než ty. Jen chci poradit, jak bych se o to snažil já.
Celkově ta busta vypadá moc pěkně. Skulptorská práce na jedničku. Oblečení a turban jsou namalovaný suprově, ale obličej a vousy aspoň podle fotek působí, jakoby to maloval někdo jinej. :-D :wink:
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 06 dub 2009, 06:35

Já vím, že to nemyslíš špatně :twisted: ,já také ne .
Mě přijde takhle v pohodě , tedy jak jsi psal- mohl být o trochu tmavší .
Možná ty fotky trochu matou v těch kontrastech ............ počekej , až ho uvidíš "naživo" :-D
Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 06 dub 2009, 09:10

Figiman píše:Parádička, nezvážiš predsa len to lektorstvo? =D> =D> =D>

Díky všem ....

Figiman - chlape , dyk Ty máš kolem sebe spousty vynikajicích figurkářů / para , cesnak, rosťa ..atd. / ,tak prečo ja ? :)
Pravda- některé věci bych dělal jinak nežli Ty - dědek od Andrei- nemaloval bych obličej,kdybych neměl celou figurku připravenou do základu /drátěná košile,myslím černý základ / .Už se mi to kolikrát vymstilo .. :cry: v "podobě" "pocákaneho" hotového obličeje .... Ale tím nechci říct,
že to děláš špatně !! ,tohle je jen můj názor ...
Talent rozhodně máš veliký , já se dostal na "tuhle uroveň " až po nějaké 12 bustě ,ten sikh je moje 15tá busta .

Jinak se teď vrhám na celou figurku, moje čtvrtá to bude ,tak snad to nějak dopadne :wink:
100_3097.jpg

Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Figiman » 06 dub 2009, 18:55

-
Naposledy upravil Figiman dne 12 úno 2010, 09:40, celkově upraveno 1
Figiman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honza durdis » 06 dub 2009, 19:18

Dík aspoň za něco mini málo, stím papírkem by mě to nenapadlo. Jelikož neumím anglicky, tak mám akorád odkoukáno podle fotek ,což je dosti málo. Budu zkoušet.
Koukám že máš svého obdivovatele. To je dobrý, to značí že asi dobře maluješ.
Jsem zvědav na toho mameluka v tvém podání, tak se čiň.
Honza,
Nikdy se nevzdávat. Saburo Sakai
honza durdis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 06 dub 2009, 19:43

Honza - ještě jsem chtěl dodat k tomu Andrea tmelu/sculpt , nevím jestli je to tak u všech,zkoušel jsem vlastně jen tenhle ,ale
velkou výhodou je to , že se nechá "ředit" vodou ,což je super při finálním upravování -velký jemný štetec a ...... uhladit .
Detaily , jsko jsou švy ,nechá se i "obtisknout" spousta věcí/naposledy jsem zkoušel jemné sítko a vypadalo to dobře/atd. dělám po zavadnutí , cca 2-3hod.
Celková doba schnutí "do kamene" je u tohodle tmelu cca 24hod. , pak se nechá i soustružit ,tvrdš než klasik resin .

Figimen - samozřejmě mě těší cos napsal :) ,na druhou stranu si říkám- jestli já " mám právo" někoho vyučovat , když sám toho moooc neumím .... :wink:
Ale protože vím, jaké to je /začínat / a sám vše pracně zkoušet ,tak ....... jo. Co budeš potřebovat ,piš na SZ ,aby jsme to tady nezahltili :-D , a já
co budu moct , Ti odpovím ..... :paint:
Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 06 dub 2009, 19:46

To " cesnak " - helej chlape , jsem pro tebe udělal "rychlokvašku" v podobě předělávky Sikha a ty .... NIC ! :evil: :evil:
Žádná kritika :shock: , nic ............ NIC :cry: :cry:
Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 06 dub 2009, 20:15

Pol píše:Já vím, že to nemyslíš špatně :twisted: ,já také ne .
Mě přijde takhle v pohodě , tedy jak jsi psal- mohl být o trochu tmavší .
Možná ty fotky trochu matou v těch kontrastech ............ počekej , až ho uvidíš "naživo" :-D

Počekám, uvidim. :-D :-D
K tomu tmelu. Doporučim ti Milliput- standart yellow/grey a silver/grey. Taky ředitelnej vodou. Jsem s nim hodně spokojenej. Bílej white fine se nechá použít i jako stěrkovej. Počáteční přilnavost je sice horší, ale po vytvrzení drží jak sviňa. Na všem. :wink:
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 06 dub 2009, 20:43

Pol píše:To " cesnak " - helej chlape , jsem pro tebe udělal "rychlokvašku" v podobě předělávky Sikha a ty .... NIC ! :evil: :evil:
Žádná kritika :shock: , nic ............ NIC :cry: :cry:

orac nejak sa mi nechcelo pisat a momentalne kedze si ma vyzval tak OK.
Tak pekna prerabka osobne si veim predstavit ze totoa je krajsia predloha ako ten original, ale kedze chces kritiku tak tu to je :lol: , pre mna osobne cos a tyka skulptu mi tam chyba nejaky ten zahyb an tej latke co si vyrabal, ak by bola takto rovna to by musela byt oc ale vazne moc hruba latka a on by musel mat trosku inu postavu, ornamentiky sa mi vcelku pacia a aj jemne zlate lemi, za to mas u man male bezviznamne + :wink:
Co sa tyka malby si myslim ze vsetko v pohode az na dve veci, tie fuzy by som skusil ako tu uz bolo povedane malovat vaicerymi idtienmi sedeja hlavne by sm sa snazil rozbyt aj rovnu plochu malimi ciarockami aby to nadobudlo jemnost a neposobylo by to ako jednotna hmota, no a druha vec su oci. Viem ze si vravel ze je to problem skulptu ale zda sa mi ze by sa to dalo namalovat aj lepsie alebo by som mozno aspon jemne zbrusil tie ocne bulvy aby boli oblejsie a lepsie sa na ne malovalo, ale ak boli oble tak enviem co bol a nich za problem. Kazdopadne sa mi takto spravena ta figurka vaic paci ako original, iked aj napriek tomu by som do tejto busty stale nesiel, men sa proste vrcholne nepaci takze zle sa mi to hodnoti.
PS: uz to bolo snad lepsie :-D
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 06 dub 2009, 21:12

To je dost ...... :P
Jasně- já jsem ale psal, "Není ještě uplně hotová na 100% /nalakovat turban,dodělat stojan,dodělat vousy a oči... /" :-D
Takže turban a vousy jsou dodělané,oči také . Jsou sice "zvláštní" ,ale s tím teď už nic neudělám .
Co se týká vesty - našel jsem nějaký podobný obrázek ,tak jsem to podle toho udělal ,ani tam nebyl žádný záhyb,nic takového .... asi byla dost silná
látka , nevím.
Až bude na stojanu , ještě nafotím a umístím sem :)
PS- já si myslel , že stále ještě "študuješ ty originály ň..er" :grin: :grin: :grin: :grin:
Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 06 dub 2009, 21:29

Pol: tak ale aj ked mas podla mna sebemensiu tuhu latku tak sa ti nejakym sposobom zvlni, nevravim ze enjake vyrazne faldy alebo tak ale stacilo by aj malinke zvlnenie. No a tie oci si u mna pokazil, tie by si mohol skusit jemne prerobit nech to vyzera viac k svetua nech nema duhouku ako vajco.
PS:tak studujem, studujem, a dufam ze budem dozivotne studovat, to je podla man vec ktoru sa nenaucis len pozeranima el musis ajo mat priamy fyzicky kontakt :lol:
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 06 dub 2009, 21:55

"cesnak" - já se fyzicky právě potýkám s mamelukem :paint: :uff:
PS- ;-I ;-I ;-I , to máš uplnou pravdu ... :mrgreen:
Pol

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 921 • Stránka 8 z 62 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 62

Zpět na Rozestavěno