Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Software pro vyhodnocování modelářských soutěží

Téma zaměřené na modelářské soutěže.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Software pro vyhodnocování modelářských soutěží

Příspěvekod HALOGEN » 02 dub 2009, 07:29

Zdravím všechny programátory,
vím o tom, že někteří mají svůj softík a používají ho v Plzni či na E-Day.
Protože jsem též autor jakéhosi programu, který neustále vylepšuji a který náš klub používá již 5 let na naše soutěže, rád bych pokecal s dalšími programátory, příp. bychom se mohli pokusit spojit síly a vyrobit "oficiální" software nebo aspoň povyměňovat zkušenosti.
V krátkosti představím svůj projekt:
Zvolil jsem technoligii "LAMP", která je opensourcová a nemám tudíž žádný problém s licencemi. Protože mám starší notebook, Linux se mi líbí z důvodu možnosti nastartovat v runlevelu 3 a tím výrazně vylepšit výkon serveru. V DDM můžeme využít místní počítačovou síťku, tak jenom připíchnu notebook k síti a nechám ho v koutě jako server.
Teď nedávno jsem upgradoval PHP na verzi 5.2.6 ze čtyřky, což s sebou přináší nějaké nepěkné problémy.
MySQL mám též na verzi 5, ale tady jsem na potíž nenarazil, akorát se mi nedaří rozběhat PHPMyAdmina, což mi ale zas až tak nevadí, jsem totiž příznivcem příkazového řádku.
Software umí registrovat lidi, vytisknout bodovací listy či lístečky pod modely pro líbí-nelíbí.
Po zadání bodů - ideální by bylo, kdyby rozhodčí měli notebook s wi-fi a zadávali to rovnou, to zatím nemáme, tak body "přeťukáme" do počítače z bodovacích listů - to vyplivne výsledovku a vytiskne diplom.
Líbí-nelíbí vyhodnocujeme z jednotlivých hlasovacích lístků, které tam jenom myší nacvakáme.
Umí to vyhodnotit i speciální kategorie napříč modelářským spektrem a též CMK ligu s jejími "podivnými" pravidly. Dětské kategorie rozřaďuji podle věku. Když soutěž ukončíme, vyplivnu výsledovky přímo kolegovi na web, takže jsou výsledky k dispozici na internetu ještě ten den, kdy skončila soutěž.
Zajímalo by mě, v čem programovali jiní :-D
HALOGEN

• Odpovědět s citací

Re: Software pro vyhodnocování modelářských soutěží

Příspěvekod KLingO » 03 dub 2009, 13:23

Zdravim

tiez bezim na Apache+PHP+MySQL akurat na windozoch - takze WAMP
popravde nemam zatial soft az tak vymakany aby tlacil diplomy ale nebude problem to dorobit
Momentalne je to robene ako 2 casti - jedna bezi na stranke klubu v case prihlasovania na sutaz a po uzavierke vycucnem data z databazy a importnem do druhej casti ktoru pouzivam priamo na sutazi
jedine nad cim vaznejsie uvazujem je prepisat to na AJAX pripadne este v kombinacii s Adobe AIR aby to vedela byt samostatna aplikacia bez nutnosti instalovat na prihlasovacie stroje WAMPa (ale to su skor megalomanske plany do buducnosti ;o) ) s tym ze webova cast na samostatne prihlasovanie by ostala len data by sa potom uz natahli do toho cuda pisaneho na AIR

ak mas zaujem mozem ti poslat zdrojaky (aktualnej verzie) mozno ta niektore veci v dacom poinspiruju

Martin "KLingO" Schneider
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Re: Software pro vyhodnocování modelářských soutěží

Příspěvekod Luboš Kuna » 21 zář 2009, 07:11

Nazdar,

Jsem autorem programu, který je užíván na E-Dayi a dalších soutěžích. Webová část je psaná v PHP a síťová lokální používaná při soutěži pak v B Delphi 2006. Oboje běží nad MySQL 5.x. Vznikal od roku 2002 a neustále jej vyvíjím a doplňuji. V současnosti se společně s pár stejně potrefenými parťáky zabýváme myšlenkou na velmi masivní a podstatné vylepšení webové části.
Program zvládá kompletní agendu soutěží od přihlašování až po veškeré tiskové výstupy. Umí souběžně a on-line zpracovávat bodovací soutěže různého typu (společné bodování, samostatné bodování, zkrácené bodování ...), porovnávací soutěže i tzv. divácké hlasovací soutěže. Mezi výstupy jsou kromě různých prezentačních a výstupních sestav naprosto volné definice diplomů, označení stolů, štítky k modelům, hodnotící a bodovací listy a další. Mezi jeho výhody patří, že si pamatuje soutěžící a modely z minulých soutěží, čímž velice usnadňuje přihlašování na dalších soutěžích.
Program je na požádání volně dostupný.
ObrázekObrázek"There are 10 types of people in this world. Those who understand binary and those who don't"
Luboš Kuna

Odeslat odpověď

Zpět na Soutěže (Contests)