Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2009
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

03/2009

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Modelář 3/2009

Příspěvekod Jakub Vilingr » 20 bře 2009, 07:36

Nevěřím, že by pošťák nedokázal našlapat do schránky větších rozměrů cokoli tak, aby se mu to nepovedlo aspoň drobet zkurvit. Myslím, že za co nejvíce poškozené zásilky mají pošťáci prémie, protože si to jinak nedokážu vysvětlit... Naposledy mi přišel od CK PP Tour darovací dekret na vejlet na Létající legendy na tátovo šedesátiny a pro velký úspěch se to pošťákovi podařilo v půlce přelomit a narvat do schránky... :evil: :evil: :evil:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 20 bře 2009, 07:36

Kubo mně se osvědčilo si jít na ně stěžovat a udělat tam čechr. Mně pro změnu zase takhle zdemolovala pošťačka L+K a křídový papír, přeložený na dvakrát moc vábně opravdu nevypadá. Řekl jsem jim, že kvůli jejich lenosti správně dát obálku do schránky teď mohu časopis vyhodit a koupit si za stovku nový, protože stojí kilo a já si vše archivuji a od té doby si dávají většího bacha. Ona to tenkrát zku.vila přímo paní vedoucí, která zaskakovala a byla líná slézt z kola a tak se jen natáhla a narvala to tam, jak se jí zadařilo. Když to nepomůže, poslat stížnost výš. Nevím jak kdo, ale já musím určitou dobu makat a něco vytvořit, než si peníze na časák vydělám a proto ho chci za své peníze nepoškozený. To už by musel asi Jezevčík zařídit, aby předplatitelům balili do titanových obalů.
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 20 bře 2009, 09:32

Na poprvé přeslabikováno zběžně,standardní výbornej průměr,hodně hezoučká a dominantní je lodiška s kilometrem lanoví,dio s kačenkou je přínosný,figuráci jsou k sežrání,Cefa(Cobra)je ňamka....prostě dobrý číslo,Frídžek i Konečník v poho. :arrow: =D> [-o<
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Šubr » 20 bře 2009, 09:46

Větší schránka není zárukou že Vám časopis nepřeloží,vlastní zkušenost.
Zajímavý článek z Belgie,není všechno růžové v EU.
Parchanti jsou všude. :x
Pavel Šubr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ppitis » 20 bře 2009, 13:12

Zdravím,všechny nedočkavé.Já jsem čekal marně ,pátek a modelář nikde.ZASRANA ČESKA POŠTA,HAJZLOVE A ZLODĚJI JSOU TO!!!!!!!
Suder Tools
Suder Petr
výroba přípravku pro modeláře,cnc strojírenská výroba hliník,mosaz,plast
Luční 242
Orlová-Lutyně
735 14
tel. 605 424 754
IČ:02312212
http://www.sudertools.com
Ppitis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 20 bře 2009, 14:31

Podle mně kdyby tam místo jednoho letadla dal Jezevčík auto tak by byl 100 procentní , takhle je to jen 99,98. :grin: opravdu si myslím že je to jedno z nejvyváženějších a nejzajímavějších čísel jelikož je tam pro každého něco. jen tak dál a rejpalů ubyde. =D> =D> =D> =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 20 bře 2009, 14:56

u mého dvorního stánkaře již druhý měsíc nic, na dodáku má Modeláře napsaného, ale v balících není :cry: musím sehnat jinde...
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 20 bře 2009, 14:57

Ppitis píše:Zdravím,všechny nedočkavé.Já jsem čekal marně ,pátek a modelář nikde.ZASRANA ČESKA POŠTA,HAJZLOVE A ZLODĚJI JSOU TO!!!!!!!

Tedy né že by to nebyli zloději, ale asi by ses měl léčit. Časák není pivo. Ten ti nezkozne 8) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 20 bře 2009, 19:38

Ppitis píše:Zdravím,všechny nedočkavé.Já jsem čekal marně ,pátek a modelář nikde.ZASRANA ČESKA POŠTA,HAJZLOVE A ZLODĚJI JSOU TO!!!!!!!

A máš zaplacený předplatný?????? :grin: :grin: :grin: a poštou to není rozesílají Aeromedia :D :D
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 20 bře 2009, 20:45

Bože Nunny, minule Bílek jako Bílek, teď tohle. Ty začínáš tvořit tradici, že v komentáři do každýho čísla píšeš o něčem, o čem víš kulo?
Přímo z tiskárny odebírá časopisy Postservis (dceřinka nebo dokonce součást Č.p.) a rozesílá je podle rozdělovníku předplatitelům. Do Aeromedie se to vůbec nedostane.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matěj Vavrinec » 20 bře 2009, 21:37

Rychle jsem ho přelouskal a vypadá to na pěkné číslo ! :P
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=81515
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=82367
viewtopic.php?f=7&t=113709
viewtopic.php?f=7&t=114993
Matěj Vavrinec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hlaváček » 20 bře 2009, 22:14

dobrý číslo jen pro mě furt málo techniky ještě něco v 1/72 a bylo by to gut :P
KLUBÍČKO!
http://afvmodels.blogspot.com/
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Hlaváček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Steinar » 21 bře 2009, 00:50

Tak jsem zakoupil, přelouskal, ale moc nadšení nesdílím. Docela mě udivila reportáž z Belgie... čekal bych fotky a komentář k nim... místo toho tam jsou kdejací zajíčci a kočičky a pár ne zrovna podařených fotek. Článek samotný mi pak přijde jako kombinace nářků - že pisatele okradli Arabové, že následně byl v hotelu prolezlém plísní atd. Jediné, co se dočteme o soutěži samotné je to, že tam vládne nacionalistický protekcionismus, a že se soutěž koná u policejní stanice. Opravdu si myslím, že takové články patří někam na blog a ne do modelářského periodika...
A dovolím si kritizovat dál... rubrika Sůl nad zlato: Jsou tam na jeden a půl stránky recenze na kity TSR.2 a M4A4. Myslím, že když už recenza, tak by to chtělo alespoň informativní fotky, zejména u TSR.2, když už některé části autor dost kritizuje. A další, co nechápu... rpoč se dokola ve sloupcích Davida "Freejack" Bílka objevují stále stestky o cenách modelů. Ne, že by si autor přímo stěžoval, ale používá formulace, kterými nás oblažoval už dříve, ejn trochu na jiné téma... nezajímavé. A poslední, co mě dojalo a dojímá mě to prakticky vždy... jezevčíkův doslov... Ten člověk musí mít pocit, že stále dokola objevuje Ameriku, protože na půl stránky dokáže napsat to, co jednak všichni logicky uvažující vědí a druhak to, co napsal už leckdy předtím... stejně jako Freejack se periodicky opakuje a už to začíná být nuda.
Naopak perfektní je článek Libora Jekla a Zdeňka Krčmáře... klobouk dolů před oběma pány. DUKW hezké, zejména popis barvení figur a tvorba diorámy, ale chtělo by to např. detail na nýty, které autor zmínil, že kompletně předělával, popř. aspoň zmínku, jakými je nahradil. Ostatní články - historické i modelářské - se mi celkem líbily, ale nenašel jsem v nich nic, co by nebylo popsáno už tisíckrát a mnohdy lépe.

Celkově hodnotím toto číslo, jako dost mizerné... myslete si, co chcete, ale když se podívám na čísla Modeláře stará 2-3 roky nazpět, tak mi přijdou i dnes pro mě přínosnější než to, co redakce v současnosti vytváří... tento můj doslov se samozřejmě netýká pánů Krčmáře a Jakla, jejichž výtvory jsou opravdu krásné a smekám před nimi...
Steinar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 21 bře 2009, 06:45

Jezevčík píše:Bože Nunny, minule Bílek jako Bílek, teď tohle. Ty začínáš tvořit tradici, že v komentáři do každýho čísla píšeš o něčem, o čem víš kulo?
Přímo z tiskárny odebírá časopisy Postservis (dceřinka nebo dokonce součást Č.p.) a rozesílá je podle rozdělovníku předplatitelům. Do Aeromedie se to vůbec nedostane.

Už mlčím a ani neceknu abych si tu nedělal tradici a opakuji že poštou to není... kdo někdy dělal na poště nebo tam má příbuzný tak ví, a omlátit mi o hubu Bílka kterýmu jsem se omluvil je od tebe děsně fééééééééér čus už mlčim už mlčim. [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<a promiň že jsem ti ho pochválil to už teda taky nebudu. abych tě nějak neto...
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 21 bře 2009, 09:06

Radek Typlt píše:Provokatér má poprvé přečteno. :grin: :grin:

Těch 5 miň se dá využít i smysluplněji. I když je pravda, že jakmile si Modeláře jednou za rok koupím, tak si ho na :- beru s sebou. :D
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2009