Model od Tamiye z krabičky odpovídá verzi Mark 3, ač je označen jako Mark 5. Pokud jde o barvy vozidel v téhle kamufláži, pokud se nepletu, tak kola by měla být černá a ta zelená je (řečeno slovy Tratenberka) "moc zelená" - podle fotografií byla spíš víc do hněda. Taky mám dojem, že rozvržení polí až tak moc neodpovídá, zvlášť na vodorovných površích - ale to se mi může jen zdát, nemám po ruce fotografie, těch několik málo, co se na kamuflážní schéma tohoto typu dají najít.. Horší ale je, že vozidla byla po celou dobu služby udržována "zvýšeným úsilím" a proto odření a oreznutí, "promáčknutí schránky na pravé straně věže a další "provozní poškození" moc neodpovídají realitě. Tanky byly dost "naleštěné" - a to doslova. Jinak je to pěkný námět, zimní verze kamufláže (místo zelené černá) je taky zajímavá. Předpokládám, že na to praskla nejmíň jedna cívka maskovací pásky, viď?
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
Jak řekl greenbaron - model odpovídá verzi Mk.3, na krabici je napsáno Mk.5 a já dodám, že tuhle kamufláž nosily varianty Mk.9/10/11... Abys rozuměl - ten model máš postavený moc pěkně, Stavba čistá, nástřik hezky provedený, patina citlivá... Ale skutečným strojům Berlínské pěší brigády to bohužel moc neodpovídá...