Akce je sice i soutěž, ovšem hlavní důraze je kladen spíše na klubové presentace a samozřejmě prodej modelů a souvisejícího sortimentu. Více modelů bylo tedy k vidění právě na klubových stolech. Stoly se soutěžními modely byly pak umístěny do jednoho z musejních sálů. Počet modelů v soutěži jen odhaduji, Celkově bych řekl, že byl asi odpovídající poslednímu Pardubickému Modelsalonu. Obdobná byla i situace v civilní technice, jen bylo méně motorek.
Osobně jsem přijel až na druhý den soutěže, musím říci, že jsem v klidu stihl nafotit soutěžní modely, projít se trochu po Vídni a v klidu se dostavit na vyhlášení. Škoda, že nevládnu němčinou, zajímalo by mě, co speaker říkal. Sice to na začátku vypadalo díky množství kategorií na dlouhé vyhlášení, nakonec však vše speaker zvládl přesně za hodinu. Mluvil naprosto plynule, patrně dělal i nějakou lehčí show, ale bohužel, anglicky to nebylo...
ve výsledcích dominovali podle jmen hlavně čeští a slovenští modeláři, plus Maďaři, v závěsu pak byli Poláci a Rakušani.
Osobně se mi líbil postup, při kterém nebyly předem známé výsledky a speaker vždy oznámil napřed nominace, jako na Oscarech. Nastoupení modeláři měli nad hlavou plátno s fotkami nominovaných modelů, načež speaker postupně odhaloval pořadí. Pak nastalo vždy skupinové oficiální focení pod logy sponsorů s presidentem IPMS Austria a s hosteskou italeri. Díky suverenitě speakera to nakonec proběhlo plynule, celý sál pak způsobně vyčkal až do poslední kategorie(Civilní technika, jak jinak

Fotek je hojně, některé navozují i atmosféru c. a k. mocnářské Vídně a jejího Arsenalu.