Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Su-27 Flanker B, Academy 1:48

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Su-27 Flanker B, Academy 1:48

Příspěvekod George9 » 16 úno 2009, 10:09

Fidoo píše:jako prostě parádní džob kámo, o 100% lepší v reálu než na fotkách, ...... protože ty fotky jsou šchílený ....

Ještě jednou díky všem. Ty holomku, tak já se hodinu se..u s tím, že si připravuju '"amatérský provizorní domácí fotoateliér", a ty mi řekneš, že ty fotky stojej za...... :? Ne, sranda, já vím, že stojej za prd, to je ale maximim, co dokážu.. :grin: :grin:
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 16 úno 2009, 12:06

Nádhera - vypadá fantasticky reálně - ozdoba soutěží!
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » 16 úno 2009, 12:11

jo jo je topěkný musím nasislit taky ty rusáky dekaly mám jen modely ne :P :lol: :D
https://aggressor16.rajce.idnes.cz/
Tkadlec Jaroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zigi » 16 úno 2009, 14:23

Kvalitní práce Jířo. Suška je opravdu krásnej =D> =D> =D> =D>

pamatuju i těžkou dřinu na SU , když bylo džoržení :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zigi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 16 úno 2009, 15:01

Holomku.... :grin: :grin: :grin: No jo, stavět Suchara bez trošky vodky nejde... :lol:
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bolter » 16 úno 2009, 21:14

Je super,vidieť tu konečne poriadne éro :P :twisted: :-D .Fakt podarený model,len neviem,prečo si k tým,podľa označenia ostrým, R-73 pridal štyri kusy registrov R-27.Mohol si ich urobiť ako ostré,takto sfarbené R-27 s pruhmi (tzn.registre ,alebo len atrapy) je vidieť až moc často na postavených Su-27,čo je myslím,trochu škoda,aj keď to možno na pohľad vyzerá efektnejšie,tak pruhované
bolter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 16 úno 2009, 21:59

bolter píše:Je super,vidieť tu konečne poriadne éro :P :twisted: :-D .Fakt podarený model,len neviem,prečo si k tým,podľa označenia ostrým, R-73 pridal štyri kusy registrov R-27.Mohol si ich urobiť ako ostré,takto sfarbené R-27 s pruhmi (tzn.registre ,alebo len atrapy) je vidieť až moc často na postavených Su-27,čo je myslím,trochu škoda,aj keď to možno na pohľad vyzerá efektnejšie,tak pruhované

Bohužel se v ruských raketách neorientuju (za což mi je jako milovníkovi ruských strojů hanba, a určitě to brzo napravím :-k ), a s doděláním těch raket jsem už hodně spěchal, takže jsem nechtěl ztrácet čas studiem podkladů. A přesně jak řikáš, vsadil jsem na "atraktivnost" zbarvení předlohy, aniž bych tušil, že stavím vlastně atrapu rakety. Teď mě to docela štve, možná to jednou odlámu a předělám :arrow: 8-) . Každopádně díky za hodnocení, a hlavně za informace, jsem zase o něco chytřejší. :)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dan.vocu » 17 úno 2009, 12:54

Moc se mi líbí, hlavně ta kamo. Perfektní volba. Už jsem ti vše k modelu řekl, když jsem jej viděl na výstavách, není co dodat. Výzbroj to jen oživila. Parádní práce. =D> =D>
Bohužel s tím svým "Sucharem" budu muset nějaký ten pátek ještě počkat, až tenhle tvůj kousek dojde v pozapomění :lol: . Což se asi jen tak nestane. :cry:
Dan Vocu
KPM Prosek Panthers
dan.vocu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 17 úno 2009, 13:17

dan.vocu píše:Moc se mi líbí, hlavně ta kamo. Perfektní volba. Už jsem ti vše k modelu řekl, když jsem jej viděl na výstavách, není co dodat. Výzbroj to jen oživila. Parádní práce. =D> =D>
Bohužel s tím svým "Sucharem" budu muset nějaký ten pátek ještě počkat, až tenhle tvůj kousek dojde v pozapomění :lol: . Což se asi jen tak nestane. :cry:

Dane moc díky, ale s tím "čekáním" to není dobrej nápad [-( Určitě by jim to na soutěžích ve dvou slušelo líp =D>
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SPITFIRE1 » 17 úno 2009, 15:34

Móc pěkná sedmadváca, [-o< =D> .Chtěl jsem se zeptat ,jelikož mám taky jednu ve čtvrtce rozestavěnou,ale výrobce neznámý (čínská produkce)výlisky obstojné,ale překryt kabiny k.o.,dotaz je na kabinku byla součástí tvé stavebnice nebo jsi dokopil i stím štítem.dík za info P.S.nemohu ji nikde na 1/48 sehnat.
SPITFIRE1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 17 úno 2009, 17:56

SPITFIRE1 píše:Móc pěkná sedmadváca, [-o< =D> .Chtěl jsem se zeptat ,jelikož mám taky jednu ve čtvrtce rozestavěnou,ale výrobce neznámý (čínská produkce)výlisky obstojné,ale překryt kabiny k.o.,dotaz je na kabinku byla součástí tvé stavebnice nebo jsi dokopil i stím štítem.dík za info P.S.nemohu ji nikde na 1/48 sehnat.

Překryt kabiny jakož i čelní štítek jsou původní ze stavebnice. Pokud já vím, na Flankera ve čtvrtce bohužel nikdo vakukabinku nedělá. A je to škoda, protože Academka ji dělá tlustou jak pr...se, a dost kazí modelovej vzhled.
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Studený » 18 úno 2009, 16:48

Jirko, krásná práce, moc se mi to líbí těším se až to uvidím naživo. =D> =D> =D> =D> =D>
Tomáš Studený

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mustang » 18 úno 2009, 16:55

Parádny kúsok ! Ako sa stavala "Academka" ? Perfektne zmáknutá povrchovka. Mám dotaz, v podstate na kohokoľvek : je možné Alclad/y/ prifarbovať ? Ak ano, čím ? Díky.
mustang

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 18 úno 2009, 17:21

Alclady jsou pribarvovat barvama gunze C, staci treba prikapnout jen par kapek a hned je jiny odstin.
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 18 úno 2009, 19:55

mustang píše:Parádny kúsok ! Ako sa stavala "Academka" ? Perfektne zmáknutá povrchovka. Mám dotaz, v podstate na kohokoľvek : je možné Alclad/y/ prifarbovať ? Ak ano, čím ? Díky.

Tak podle mě se to staví dobře. Academka při rozvržení dílů udělala dobrej tah s tím, že vlastně celej trup i s křídlama udělala pouze ze dvou obřích dílů, spodní a horní poloviny. To celou stavbu značně zjednodušuje, především co se týká udržení geometrie. Obě poloviny k sobě sednou velmi dobře, pouze v zadní části, v prostoru napojení výškových kormidel je potřeba trochu víc tmelení. U takhle velkých dílů se často stává, že jsou zkroucené, ale v tomhle případě tomu tak není. Další oprava pak spočívá v odříznutí "přebytečného" plastu v hlavních podvozkových šachtách. Poslední věc, která mi neseděla, byly sacáky v místě napojení na motorové gondoly, takže opět trochu víc tmelení a broušení. Tohle jsem si ale možná způsobil sám, svejma volšovejma rukama :x Academka taky u tohodle modelu nepočítá s otevřenou kabinou, takže ještě v průběhu hrubé stavby je třeba na trupu i na překrytu kabiny udělat potřebné úpravy.
Kromě vyjmenovanejch věcí se to staví fakt pohodově.
Ohledně tónování Alcladů ti to už napsal Otisaq, céčkovejma Gunzema.
George9

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel