Po krátké odstávce v domácí „fabrice“ následovala výroba: zadních per z 0,8mm pl. pásků, čepu vahadla na s následním nalepením držáku pera i s perem. Následně namontovány přední nápravy z EMEKu po doplnění štítu brzdy s čepem kola a doplněním pák řízení, držáků brzd. válců, spojovaček. Na rám bylo doplněno řízení z dom. vrakoviště, nad druhou přední nápravu přilepena konzola pomocné páky řízení s pákou, hydr. válcem a spojovačkou od řízení. Jelikož jsem zapomněl fotit postup, tak fotky budou časově dál než popis stavby. Ještě jsem se zapomněl zmínit, že při stavbě celého podvozku jsem čerpal z dokumentace SCANIE dostupné na webu a časopisu TRUCKER. Bohužel neměl jsem k dispozici dostatek fotografii skutečného vozidla. Proto je na podvozku hodně nepřesností, hrubých detailů a navíc model byl stavěn pro potěšení. Stavba potěšením a relaxací opravdu byla.
Vřelé díki Globe za Tvá pochvalná slova. Honza mi také psal pochvalná slova v mailu, když jsem mu poslal foto SCANIE. Kluci této pochvaly, a zvláště od Vás si moc cením. Jsou pro mne hodně, povzbuzující do dalších modelů. Moc děkuju.
Jak jsem se zmiňoval výše málo jsem fotil tak bude následovat směs fotek. Zadní nápravy jsem „odlil“ do formy z lukoprénu, kterou si vyrobil syn když stavěl svou SCANII. No „odlil“ spíš se jednalo o namačkání tmelu RAPID do formy! však jak jsem říkal! „co dům dal“. Byl to synův nápad, docela se to podařilo až na nějaké bubliny, které se vyspravily. Samozřejmě se musely malinko obrousit protože ve čtyřiadvacetině byly dost hrubé. Na soustruhu jsem vyrobil z hliníku vzpěrné tyče, kardany, tlumiče pérování, všechny brzdové válce a umístil jsem je na svá místa.
Abych nezapomněl na nejdůležitější součást každého vozidla, já jí říkám „srdce“ totiž motor s převodovkou, tu součást jsem vysochal z kusu dřevěného špalíčku a dolepením drobných součástí. Stejně nebude motor vidět pouze zadní část a převodovka. Pak jsem ještě vysoustružil brzdové bubny z duralu. Kola jsem použil přední i s disky ze synova vrakoviště, zadní z EMEKu po úpravě, a napasování částí disku i s reduktorem opět z vrakoviště. No a už se to začalo podobat autu. Příčka pro taž.závěs, držáky zad. skup. svítilen, nárazník a držák tlum. výfuku byli přepracovány, později vysvětlím proč.
Pokračování: stavba modelu ve stavu jak je vidět na předešlých, fotkách (nejsou nejlepší kvality omlouvám se) byla v podstatě připravena na montáž pomocného rámu a nástavby s příslušenstvím. Jenže přišel zádrhel v dokumentaci pomoc. rámu a nástavby Uplynula už delší doba co jsem oslovil fy. MEILLER no příslib, že mi pošlou nějakou dokumentaci nějak vyšuměl do neznáma. Tak jsem zkusil štěstí u MOLČÍKA. K mému překvapení reagovali velmi rychle, takže dokumentace přišla mailem za pár hodin. Za tu vstřícnost jsem jim moc vděčný. Bohužel jsem musel k vůli změně nástavby předělat příčku pro taž. závěs plus zad. nárazník i s držáky. U MOLČÍKA to je jinak. Původní jsou vidět na předešlých obrázcích na těchto je to již předěláno.
Já se na to nemůžu dívat, dostávám deprese a úplně jsem ztratil elán do práce páč je to děláno úplně perfektně a moje práce mi te´d přijde jako úplná amaréřina...
Něco k výrobě pomoc. rámu: Jelikož dokumentace byla super, tak se podle ní dobře dělalo. Použil jsem na ní profily EVERGREN, plas. tabulku, smrk. nosník. Začal jsem podélníky, které jsem udělal z nosníku a ze všech stran olepil pásky z tabulky (nebyl dostupný profil u EVERGRENA). Pak příčníky, přední nosník otočných bodů korby, zadní nosník s kulovým zakončením vysoustružen z hliníku. Výztuhy z tabulky, kloub pro hydr. válec také z tabulky, a zadní křížovou výztuhu z profilů. Nádrž na hydr. olej z balzy na hrubo pak potaženo hliníkovým plechem 0,16mm doplněno hrdlo s přepadovou trubkou. Na místa budoucích držáků blatníků navrtány otvory a vlepen ocel. drát na, který se držáky nasunuly a později přilepily zároveň z blatníky po nástřiku. Blatníky vyrobeny z novodurové trubky napřed na soustruhu, pak rozříznuty namočeny do vařící vody ( teda jenom zadní) ve které se samy rozvinuly do roviny. Nakonec upraveny na rozměr. Tady je pomocný rám.