Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mig 21 1/48 OEZ dotaz

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Mig 21 1/48 OEZ dotaz

Příspěvekod onysx » 04 úno 2009, 16:55

Ahoj všem.Chci se optat jaký je rozdíl mezi Migem od OEZ a Academkou,jaké použít doplňky a možnosti jejich sehnání jelikož jsme s kolegou chytli slinu na tohle éro a v zásobárně klubu vyhrábli stavebnici OEZ.Díky všem za rady.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Re: Mig 21 1/48 OEZ dotaz

Příspěvekod Tomáš Matyska » 04 úno 2009, 20:25

Zdarec.Nemůžu psát o modelu od OEZu,páč jsem ho nikdy nepostavil,ale jestli chceš stavět verzi MF,tak Academka v podobě,jak ji vyndáš z krabice není MF,ale úplně jiná verze,která,to bych střílel :D .Má špatně hrb za kabinou a SOP.Každopádně firma Quickboost vyrábí rezinovou sadu,kde je jak hrb,tak ocas vyrobený ve špičkový kvalitě.A s tim už se dá postavit docela slušná MFka.Navíc Eduard dělá určitě barevný ZOOM lepty (a snad i nějakou větší sadu).
OEZ jsem postavenej viděl a můžu říct,že jako MFka to vypadalo.Vždyť tady na fóru už ji taky jeden modelář prezentoval.Doufám,že se Karlík nenaštve,že tu vytahuju jeho model :-D
download/file.php?id=238737&mode=view
download/file.php?id=238736&mode=view
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 04 úno 2009, 20:58

MiG-21MF od Academy je vzhledem k prechodu hrbetu do SOP spis MiG-21bis. Dost lidi resilo tvarove nepresnosti, mi to po postaveni jako MiG-21 pripomina, tak s tim problem nemam a rad si ji postavim.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 04 úno 2009, 21:20

Jelikož, jsem jí zrovna dostavěl......snad ! po dvou letech, připojím svůj názor.

Academy
Sestavitelná je, ale je do ní vcelku slušná investice - hrb + Sop od QB, interiér CMK, Aires, či barevné lepty od Eduardů. Já osobně investoval zbytečně moc - sada CMK, jež obsahuje kokpit, hrb a SOP včetně brzdících štítů, podvozkové šachty - přední je o cca 3 mm menší, tím pádem propadne otvorem pro šachtu a acetátové kabinky, která je oprásklá, dle originálu. Celá tato sada vychází dost draho, neb Mig 21MF(Bis) Academy má delší trup. Básník chtěl říci, při koupi sady CMK, tuším 550 Kč, musíš ještě zainvestovat do motorové sady, která řeší zkrácení trupu. Bez něj ti je hrb a SOP od CMK na dvě věci. Neznám cenu tohoto doplňku. +/- 300 Kč ? Osobně jsem toto nepoužil, leč někdo na fóru ano a co jsem zahlédl, tak to byla šílená sochařina.

Ideálnější je zakoupit Aires interiér a od QB hrb + SOP.

Další vadou Academky je neodpovídající výduť hlavních podvozkových šachet - jsou trošku mimo - při pohledu z boku dost razantně.

OEZ Letohrad / KP přebal ?

Tvarově si odpovídá, mám jí doma na skříni. Dle pohledu mi přijde hrubší povrch. A co je dost vidět, když postavíš Academku vedle OEZ je úzká kabina.

Toť můj názor k danému tématu.

PS: Budu dělat reparát z Migu 21 a opětovně jdu do Academky ve spojení Aires interiér.
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 05 úno 2009, 07:18

Já osobně stavím už druhý model MiG-21 od OEZ (opět z origo krabice)....přiznávám,že jsem to s výkresy neporovnával,ale na výběr je hrb ze tří verzí (MF/bis/SMT)....pro mě to MiG-21 MF je a do vitríny stačí (pro běžného "lepiče")...a ten drsnější povrch?? tem hladce srovná šmirgl 1000 na mokro....možná má kapku hrubší rytí...oproti nejnovějším "Tamigawám".... :-k :-k :-k
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JanoBB » 05 úno 2009, 08:16

Academy ma dost zvlastne tvarovanu zadnu cast trupu pod SOP, tu je na tom OEZ lepsie. Mam obe a ked som to porovnaval, tak lepsi dojem sice budi Academy, ale obrysovo je na tom OEZ o nieco lepsie. Negativom OEZu je povrch, jemna krupicka a pomerne hrube rytie, co je ale vzhladom na vek foriem pochopitelne. Academy ma oddelene riadiace plochy, ale nevyhybaju sa vymyslenym tvarom, tak ako u vacsiny svojich modelov. OEZ je koli velkej hrubke materialu pomerne tazky model, odporucam vystuzit podvozkove nohy. Urcite treba vyuzit resinove doplnky, na Academy robi aj Aires cely detail set a mam pokusenie pouzit aj na OEZ, ale zatial je to len v stadiu priprav. Inak, kdesi sa tu pisalo, ze najlepsie je mat oba modely a z nich urobit jeden poriadny. :D , nieco na tom asi bude
JanoBB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karlik » 05 úno 2009, 09:08

Tomáš Matyska píše:.....Vždyť tady na fóru už ji taky jeden modelář prezentoval.Doufám,že se Karlík nenaštve,že tu vytahuju jeho model :-D

a to jsem si myslel, že ho nikdo nenajde, jinak Karlík se nenaštve, ale modelář není :lol:
ad OEZ: mě to do vitríny stačí, jako MF to vypadá. Největším problémem pro mě je dost chudej kokpit /ten co jsem si vytvořil nakonec skončil v MiGu23 od ESCi 8-[ /, nelícující překryt kabiny, detailuprosté podvozkové nohy a šachty
karlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 05 úno 2009, 22:44

Tak nějak mi to nedalo a otevřel jsem letitou bednu.

Co se mi ještě nezdá na této stavebnici jsou brzdící štíty, připadají mi takové....jako z měřítka 1/72 :-( Dalším, asi detailem je část pře kabinou. před krytem na elektroniku, či co to je je taková výduť, často na ní na zemi měli umístěný kryt.......na Academce je, OEZ nemá, ani naznačeno.

A o štítku jsem již psal..., když jsem na to dnes jukl, přijde mi, jak z jiného světa. Tlustý a malý.

Výsledkem bude odložit stavbu o rok a počkat na Eduarda s čím nás překvapí.

A pro sichr jsem vyfotil svojí raritku - zelený plast jsem na této stavebnici ještě neviděl. Vždy byl šedý.... 8)
Přílohy
P1220311.JPG
P1220309.JPG
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 06 úno 2009, 14:54

Jestli se OEZ našel ve skříni, tak není důvod ho nelepit. Nesedne dokonale jako japonci, protože je 20 let starý a OEZ s modely začínal.

Jestli chcete krásně sestavitelný a přesný MIG a nemusí být hned, vykašlete se na investici dalších několika stovek a řezání Academy, ale počkejte si na Eduard.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JanoBB » 06 úno 2009, 15:06

Flogger, nechcem nijako prudit, ale napriek moznosti, ze novy MiG od Eduardu bude totalne najlepsi a najpresnejsi model tohoto oblubeneho stroja predpokladam rychle nasadenie dalsich odlievacich firiem, ktore okamzite rozbehnu vyvoj novych sad doplnkov. Ved vieme, ako to chodi a aj plastik ma svoje technologicke obmedzenia. Urcite si novy MiG od Eduardu kupim, ale tie dva starsie modely chcem postavit tiez, len tak pre seba. :D :D :D
JanoBB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 15 úno 2009, 20:11

Tak díky za rady a informace.Mám jen ještě jeden dotaz a ten se týká interieru.Koukal jsem že ho dělá snad i Pavla kromě airesu ale nevím zda se vejde a nerad bych vyhodil peníze za něco co nepoužiju.Stejně tak i zoom od edy na Acadu.Jinak jsou to většinou věci které jdou udělat samo domo.

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 24 úno 2009, 17:59

Tak ještě jedna prosba.Nenajde se nějaká dobrá duše která by dle acady vytáhla novej překryt?Je to jediná věc na které stavba stojí.Kokpit bude od Pavly.Díky

P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 16 led 2010, 22:06

Abych nezakládal nové téma...

Zkoušel tu někdo jak jsou vzájemně kompatibilní detail sety od Airesu a od CMK s jednadvacítkou od OEZu?Konkrétně mi jde o to zda a jak lze napasovat detail set od Airesu (když už jsme u něj-co vše je jeho součástí?jen kokpit a elektronika před ním a za ním nebo i podvozkové šachty?nedaří se mi to dohledat a na fotce co má aires na stránkách toho víc vidět není) kombinovaný případně setem pro podvozek od CMK na OEZ a pokud ano, jak moc bolestivé to pasování je (tedy zda se do toho vůbec pouštět nebo raději jít koupit rovnou Academácký MiG).

Cílem by měla být verze MF respektive bis.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 17 led 2010, 10:19

To Raptor:Má to svá pro i proti,ale není to zase nic tak složitého.Koukni se sem. http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=5100&st=0&sk=t&sd=a&start=15

Martin

FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 18 led 2010, 08:37

Raptor píše:zda se do toho vůbec pouštět nebo raději jít koupit rovnou Academácký MiG).

Cílem by měla být verze MF respektive bis.

... a nebo si 8 měsíců počkat na MF od Eduarda :mrgreen:
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse