Bohužel, mám jen dvě další fotečky hotového modelu, ale ze stavby žádnou. Šlo to tak rychle, že jsem žádnou nepořídil. Hned ta první fotka odhalí, že jsem zapomněl na hadičky k brzdám - ne že by tam nešly ještě dodělat, ale už nějak chybí vůle. Model je ze stavebnice Fine Molds Bf 109G-10 (katalog FL11).
Krása, podle fotky měřítko nepoznám A jedny z mála barev, ve kterých stojí za to stodevítku neignorovat.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší "Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler . [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
nic na tom není - surfacer, preshading tmavě šedou a pak Gunze řady C, ředěný 3/1 ve prospěch Leveling Thinneru. Jde to samo. A stříkám teď všechno obyčejnou Fengdou za 2000,-, kterou vůbec nečistím (a to mám tři další pistole, včetně Sotara). Je to jen o cviku
Davide, prosím tě, už jsi to někde psal, ale nemůžu to najít. Ty škrábance ve stopách výfukových plynů jsou asi párátkem, ale jako základ (myslím ty stopy) je co, aby to šlo proškrábnout opatrně na podklad? Stříknutá barva, oleje nebo pigmenty? Díky případně za radu, uvažuju, že bych to někde vyzkoušel. Vypadá to ohromně, stejně jako celý stroj.
Marina Veneta čekatel a obdivovatel Na stole:P-40, He-162, Mosquito Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2 KPM Apolo Kopřivnice http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jelikož používám Gunze C, tak škrábání páratkem nepřipadá v úvahu . To bych se rychle dostal na plast. Takže ty škrábance dělám stejně jako očipování - tedy štětec a Vellejo "Model Color" (tedy bervy pro štětec). Odstín je přibližně stejný, jaká je podkladová kamuflážní barva.