Zajímavě ztvárněný povrch, pokus o modulaci? Jako základ by to nevypadalo špatně, ale jako finál nevim. Je to decentní a pro mě zatím nezvyk, takovéhle patinování povrchu , tím ale nechci říct že je to cesta nikam nebo že je nanic.
No, byla to taková snaha o rozbití povrchu jednoduchou metodou. V reálu a na denním světle to nevypadá tak kontrastně jako na fotkách a za sklem už vůbec ne... ale kam je to cesta... to sám taky nevím... ))
Á zase jeden model dle mýho gustaa, vždyť tohle éro je tak hnusný, až je hezký . Máš to pěkně postavené. Obvzlášť vnitřek cockpitu vypadá super. Jinak, jak už psal "Černoch", ten pokus o "modulaci" povrchu vypadá nezvykle. Ve skutečnosti mají tyhle mašiny proveden nástřik RAM materiálem jednoho odstínu (vyjma zkušební šedošedé kamufláže a barevné kamo na prototypu). Potom je ovšem "doplněn" o různé "záplaty" v jiných odstínech. Když jsem stavěl svou Tamku, tak pro "rozbití povrchu" jsem použil jemné zesvětlení středů panelů a zesvětlení hran a právě těch "záplat". Také se mi nezdá ten odstín pum, olive drab by měl být tmavší. ale to je možná tou fotkou, pokud ne, tak bych bej tebou pumy dodatečně opatřil tmavším filtrem olejovkou. Máš použitý zajímavý marking, pokud vím, tak mašina col. Al Whitleyho měla na směrovkách označení 37 TWF, ale je možné, že tvůj použitý marking byl z doby po návratu ze "Zálivu". Pokud máš nějaký podrobnosti, dej vědět. Dík Jinak můj model je k vidění na: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=19653&p=332969#p332969
čistě postaveno, je to koukatelný, ale...ale nějak mi nesedí to rozbití povrchu. Na fotkách prostě nic takovýho není vidět... zatímco zespodu mi to přijde dobrý, svrchu to vypadá buď jako hračka nebo jako kosmická stíhačka.... Nevím, jestli si někdy ještě Nighthawka postavím, ale láká mě to. Zvlášť, když čtvrtka umožňuje daleko detailnější zpracování těch několika málo míst, která vypadají normálně (podvozek, kokpit, pumovnice). Ale i ta patina na povrchu se dá udělat lépe než u dvaasedmdesátiny... No, musí to být pěkný macek ve vitrínce ... No nakonec něco pro inspiraci... mňam
P.S. Zdá se mi, žes zapomněl jsi na filtr prosklení kokpitu, který zabarvoval "sklo" do zlatooranžova.
Ad pumy: co jsem vycetl a vykoukal, tak prvni verze paveways v Zalivu byly olivove zelene s hnedou hlavici jak je na modelu (pricemz na fotce nejak vice vylezla zelena), dalsi pak byly cele hnede a nektere dokonce i cele klasicky zemite hnede s olivovyvmi ridicimi plochami
Ad znaceni na smerovce: ano Zaliv, nechtelo se mi tam davat ty velkoplosne "tvrde" obtisky z krabice, ale jestli s tim skutecne letal i konkretne Whitley, to nevim. Takze v tomto smeru pokud jde o realnou predlohu, tak to by neproslo...
Ad barva skla kabiny: na fotkach to neni videt, ale Tamka uz ma ciry plastik s nadechem zlutooranzove, kdo ji stavel potvrdi
Ad povrch: nebyla snaha to udelat uplne podle realu, ale spise ve smyslu "libi nelibi", aby to nebylo uplne fadni. Zesvetleni stredu panelaze se mi vubec nelibilo (nebo spise nepovedlo), bylo to takove divne strakate, tak jsem panely striknul trochu jinym odstinem. Jak uz jsem psal, v realu je ten rozdil videt jen z urcitych uhlu, na fotce to nejak vic vylezlo...
Ad velikost: vejde se to na policku jen tak tak.....
Tak to jo. Pumy se mi zdají na fotce příliš světlé, ale jestli jsi použil olive drab, tak je to good. Hlavice mezi řidicimi plochami byla hnědá, to je taky dobře. To jsem zase neřešil já. Co se týče označení na směrovkách, hned mě to trklo, protože mašina Al Whitleyho je narosto profláknutá. Tak si to trochu posunul do "Whats If" Tamia již má překryt z kouřového skla, ovšem F-117 mají stejně jako všechny nové mašiny v překrytu zlatou mřížku kvůli zatlumení odrazu radar paprsku, takže filtr by měl být zlatavý až dooranžova. Proto jsem u mého modelu skla lehce fouknul oranž lakem. Ale mám dojem že při finálním leštění skel jsem to stejně stáhnul dolů. Protože to máš focené proti tmavému povrchu letounu, tak to asi tak nevyniká. Ten povrch není špatný a neodsuzuji to, je to rozhodně snaha o rozbití jednobarevné tmavé kamufláže. Jakou jsi použil na povrch barvu? Návod sice radí matnou černou, Revell doporučuje matnou antracitovou, já jsem udělal takovou směs matné černé s černou metalízou a přidáním modré a červené a pak příslušně zesvětloval.