Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 Bf 109D Academy - HOTOVO

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 236 • Stránka 7 z 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 Bf 109D Academy

Příspěvekod Michal Vyparina » 11 led 2009, 19:22

Dovolím si sem dát další fotky španělské mašiny Wernera "Vati" Mölderse, doufám, že mi za to Martin Glogar nebo někdo jiný nenadá.
Přílohy
Bf109B-molders3.jpg
molders5_gr.jpg
Bf109B-molders.jpg
Bf109B-molders2.jpg
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 11 led 2009, 20:34

to hansi: díky moc, přesně tak jsem to udělal, 2 díly XF-23, jeden díl černé :)

to Michal: nevynadá, vždyť to sem patří :)
jinak konce křídel, mi to tak vyhovuje, jednak jsem to docela přetáhl, bílá bude jen lehce nadpolovina toho, co jsem nastříkal, jednak chci udělat hodně olítaný a ušpiněný stroj, takže mi to takhle vyhovuje, spíš se bojím, že to po olejích zaleze a bude to málo
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 18 led 2009, 12:33

Tak trošku stíningu a spottingu a nevím ještě jakého ...ingu :) nechám to tak, až nastříkám znaky, budu ještě aplikovat filtry, celoplošně i lakálně, myslím, že se to pak hezky sjednotí

idu na "zelenou", ale za chvilku se denní světlo schová, tož nevím, kolik toho stihnu
Přílohy
109.41.jpg
109.42.jpg
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 18 led 2009, 13:06

Martin Glogar píše:Tak trošku stíningu a spottingu a nevím ještě jakého ...ingu :) nechám to tak, až nastříkám znaky, budu ještě aplikovat filtry, celoplošně i lakálně, myslím, že se to pak hezky sjednotí idu na "zelenou", ale za chvilku se denní světlo schová, tož nevím, kolik toho stihnu

Vypadá to zajímavě! :D
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 18 led 2009, 13:16

komisař píše:Vypadá to zajímavě! :D

a to jsem ještě neskončil, uvidíš po olejích :twisted: :lol: ne, uvidíme, co z toho vyleze, dělat to častěji, tak mám větší praxi a líp to držím pod kontrolou, tohle je takový hokus pokus, ale líbí se mi to tak...díky :)
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kaminsky peter » 18 led 2009, 14:36

Je to OK, paci sa mi jemne nytovanie, nytovanie budes este zvyraznovat, modelu to prospeje.
kaminsky peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vláďa Műller » 18 led 2009, 14:49

Martin Glogar píše: ...dělat to častěji, tak mám větší praxi a líp to držím pod kontrolou, tohle je takový hokus pokus, ale líbí se mi to tak...díky :)

Martine zdravím, jsem na tom podobně, já zase než se dostanu k tomu, že u dalšího modelu nějakou technologii opakuji, tak už si nepamatuji jak jsem to dělal posledně :lol:
Máš to moc pěkné, vypadá to fakt dobře =D>
Vláďa Műller

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 18 led 2009, 15:18

to Peter: díky moc, nýtky jsem dělal poprvé, určitě se je pokusím zvýraznit, jen uvidíme, jestli se v nich olej udrží, ono surf, pár vrstev barvy...mám strach, aby se to nezalilo :) no snad po nich na konci něco zůstane

to Vláďa: to je přesně ono, po pár měsících už člověk neví, jak to dělal minule :lol: ale tak to ti zase umožňuje neustrnout a pokaždé zkoušet něco nověho :-D jinak taky díky moc :)
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 19 led 2009, 12:38

Vypadá to zvláštně, ale docela pěkně. Oleje se mi v nýtkách moc nedržely, ale je fakt, že to byly Umtony. Nakonec jsem musel použít naředěnou Humbrolku (myslím teď u poslední Avie 35 se stříbrnou kamo). Původní pokus byl s těma anglickýmy vodičkama z Modelboxu. U Spita fungovaly dobře, u stříbrné hůř a dokonce se mi i trošku zažraly do okolí, což se mi nelíbilo. Umytí olejů a syntetik nějakým neškodným syntetickým ředidlem se mi líbí víc.
Tak další fotky :P
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 19 led 2009, 14:52

to vypadá hoodně nadějně - těšim se na vršek
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 19 led 2009, 22:52

díky moc chlapi :)

to Jirka: píšu oleje, ale myslim syntetické tamky, ty používám na wash takřka výhradně :-D ale stejně mám obavy...to co píšeš s tím promodelerem wash, taky se mi zdá, že to dělalo to, co píšeš, nějak mi ten přípravek nesedl, i když asi urychlí práci...další fotky zas až víkend, z práce se vracím za tmy, a bez denního světla si stínovat netroufnu :)

to Fidoo: sám jsem na ten vršek zvědavej, nějak se mi nedaří namíchat RLM63, se kterou bych byl spokojenej, včera jsem namíchal nějakou "rosničku" a padla na to celá moje zásoba RLM02...foukl jsem na kousek křídla a ee...třeba se na druhý pokus zadaří líp, no :)

to Pavel: tam bude barvišek, neboj :-D RLM65 dole, RLM63 nahoře, bílé konce křídel, kužel, kormidlo... :lol: španěl nemůže být nuda :twisted:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 24 led 2009, 16:13

frčel jsem dále...

opět takový midshading, nastříkat základní odstín, pak ztmaveným obtáhnout spáry, dost zesvětleným vystříkat středy, opravdu velké kontrasty...pak vezmu přeředěný základní odstín a tak nějak nepravidelně to přestříkávám, někde více, někde méně :) výhoda tohodle postupu mi přijde hlavně v tom, že se to všechno dobře kontroluje, a hlavně najednou, stříkat přímo ty zesvětlené a ztmavené odstíny načisto se mi nikdy nevedlo ukočírovat, jeden byl třeba přehnaný, druhý méně výrazný nebo tak akorát a když jsem chtěl základovkou utlumit ten přehnaný, tak se mi zas potlačil ten "méně výrazný" ... no to je fuk, takhle mi to vyhovuje prostě :)

jelikož nám zalezlo sluníčko, musím další práce odložit na zítra, bo budu "šisivat" a "flekatět a hádkovat", a to si bez denního světla netroufnu

so...
Přílohy
109.61.jpg
zebra :)
109.62.jpg
... a tady je výsledek po přestříkání základním odstínem, teď budu flekatět a hádkovat
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 24 led 2009, 17:11

Martine, super postup a dobře ten výsledek vypadá. Taky to s dovolením někdy zkusím. Zatím jsem jen zesvětloval středy na zákl. odstínu a tohle se mi zdá pohodlnější.
:P
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 24 led 2009, 21:14

Jirka z Hranic píše:Martine, super postup a dobře ten výsledek vypadá. Taky to s dovolením někdy zkusím. Zatím jsem jen zesvětloval středy na zákl. odstínu a tohle se mi zdá pohodlnější.
:P

díky moc :)

tenhle postup mi fakt sedí, dobrej kompromis podle mě...ale tohle je zatím jen takovej základ, konečnou podobu tomu dodaj až flíčky a hádky :-D proto jsou ty kontrasty poněkud vyšší, aby z toho ve výsledku něco zbylo
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 24 led 2009, 22:21

Martin Glogar píše:...opět takový midshading, nastříkat základní odstín, pak ztmaveným obtáhnout spáry, dost zesvětleným vystříkat středy, opravdu velké kontrasty...pak vezmu přeředěný základní odstín a tak nějak nepravidelně to přestříkávám, někde více, někde méně :) výhoda tohodle postupu mi přijde hlavně v tom, že se to všechno dobře kontroluje, a hlavně najednou, stříkat přímo ty zesvětlené a ztmavené odstíny načisto se mi nikdy nevedlo ukočírovat, jeden byl třeba přehnaný, druhý méně výrazný nebo tak akorát a když jsem chtěl základovkou utlumit ten přehnaný, tak se mi zas potlačil ten "méně výrazný" ... budu "šisivat" a "flekatět a hádkovat", a to si bez denního světla netroufnu
...

Takovýho sraní s tím a pak se na to bude roky usazovat prach ... :lol:
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 236 • Stránka 7 z 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16

Zpět na Rozestavěno