tak tuto temu som zalozil vramci dvojzlozkoveho tmelu, neviem ako vy ale snazim sa a da sa povedat ze mi to aj ide, ale predsa len si myslim ze takto sa dostavi progres rychlejsie, tak hor sa na to, ci uz je to vo figurkach a ci v niecom inom. napriklad, cim tvarujete dany tmel, cim hladite, atd.?
No OK, ale tvarovat prstom? nieje to neake divne, este tak na hrubo OK, ale inak, no co ja viem, potom ostavaju otlacky, ja pouzivam v poslednej dobe takmer iba skalpel a taku jednu malu spachtlicku, ale videl som na nete (teraz si nespomeniem kde) ako chlapik tvaroval sparatkom, tym co ma kruhovy prierez, asi by som to mal konecne vyskusat aj ja no a hladenie je jasne ze s vodov, iked ma to niekedy stve, pretohe sa mi vytvori taka neaka kasicka na povrchu a potom ked zaschne nieje to hladke, ale take, no co ja viem a v detajloch smirglovat, no neviem ako!!!
no pokud to budeš uhlazovat prstem, tak pokud seš šikovnej, tak otisky vidět nejsou. Jinak taky občas používám vatový tyčinky namočený ve vodě a tím se to taky dobře uhlazuje. Jo a ta kašička se dá jednoduše vymejt pryč z povrchu a nebo detailů.
to hladenie prstom by som, si naozaj rad pozrel , ale pouzivat tycinku do ucha? nic proti tebe, alebo proti vam cechom, ale zda sa mi ze vy to pouzivate uplne vsade podla mna je lepsi na to stetec, nenechava na povrchu ziadne chlpky a tak.
respektive co robis za modely, a k comu miliput ty vyuzivas?
Zdar
podívej se na Jakuvbovy stránky a na galerii ze stavby Ju 88G-1, tam je něco o použití kolem kabiny a výsledek.
Kdyby to tak nedělal a ještě ke všemu dobře, tak by to nepsal Honza