Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jaký mám koupit tlakový spínač ?

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 305 • Stránka 12 z 21 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: Jaký mám koupit tlakový spínač ?

Příspěvekod Jumper » 14 led 2009, 22:23

No já bych řek, že když tomu uděláš lehkou rozborku, vypadne ti z toho to samý.
Jumper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JMACKOVIC » 14 led 2009, 23:16

Jumper píše:To Revi
Díky za odpověď, dospěl jsem k podobnému názoru a řešil to novým nastavitelným pojišťovákem, který jsem nastavil na 10 Atm, tlakovku foukám na 8 Atm. No a takhle to celé dopadlo:

Ahoj,
ako mas riesene odlahcovanie?
Mam takmer rovnaky stroj vyrobeny s rovnakym manostatom, ale komp mi nedokaze zatvorit odlahcovaci ventil, takze to stale fuci, perotze nabeh tlaku z kompu je prilis maly aby ho uzavrel.
Skusal som uz rozne varianty, ale zatial bezvysledne. Aktualne bezim na ruzne olahcovanie. Automatika sa nekona.

Dik za inf

Juraj
JMACKOVIC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tripino » 15 led 2009, 10:14

Jumper: no neviem neviem. na mojom ventile postradam vyustenie na natlakovani hasiciho pristroje podla http://bobr8.rajce.idnes.cz/Stavba_komp ... resor1.jpg kam je napojeny odlahcovaci ventil ale to by som mohol riesit navrtanim do tlakovky. skor si asi nebudem vedet poradit s tym cuplikom pod spustou hasaku. neviem sa dopracovat k demontazi ventilu a mam pocit, ze ten cuplik tam je zapuzdreny tak, ze aj po demontazi nebude mozne nan napojit ziadnu fitinku. doma to este detailnejsie odfotim.
ventil ma stal 400kc tak nerad by som ho znicil. ak by som vedel z akeho hasicaku pouzil ventil p.Klementa tak by som ho snad mohol este vymenit
tripino

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lord RAHL » 15 led 2009, 20:17

měl bych snad né moc hloupý dotz, mám kompresor s regulací, velmi hrubou, nedaří se mi přesně nastavit tlak, bylo to koupený jako levný na airbruscentru,
potřeboval bych to nějak zpřesnit, navíc mi samo regulační kolečko poskakuje a otáčí se (ovládá ventil na kotrolu talku)
omlouvám se za asi hloupou terminologii ael jsem stavař-student ale v tomhle se vubec neorientuju

prostě potřeboval bych nějaký mezikus s přesnou regulací a popravdě vůbec nevím jak nejjednodušeji za rozumný peníz na to,
děkuji moc

Milan
Lord RAHL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jumper » 15 led 2009, 21:22

JMACKOVIC píše:

Ahoj,
Mam takmer rovnaky stroj vyrobeny s rovnakym manostatom, ale komp mi nedokaze zatvorit odlahcovaci ventil, takze to stale fuci, perotze nabeh tlaku z kompu je prilis maly aby ho uzavrel.
Skusal som uz rozne varianty, ale zatial bezvysledne. Aktualne bezim na ruzne olahcovanie. Automatika sa nekona.

Dik za inf

Juraj

Ahoj,
tak s tím jsem se pral taky.Problém je, že ventil toho odlehčení na tlak. spínači je v klidu otevřený, je potřeba ho přes pružinu zavřít. Já jsem to vyřešil tak, že jsem do konce hadičky, co vede do toho modrého nesmyslu na spodku tlak. spínače(to je právě ten ventil) vložil půlku sedlářského nýtu(samečka), kterému jsem obrousil hlavu aby měla nepatrně menší průměr než hadička. Do něj se opírá pružina, která drží ventil v klidu zavřený. Nýt musí mít samozřejmě na konci díru,aby měl vzduch kudy protékat(dělají se i bez ní).Nejlíp se s tím laboruje, když si ten ventil z tlakového spínače vyndáš-drží ho tam ta černá plastová vidlička z boku.Úprava by měla vypadat nějak takhle:
Přílohy
odlehčení001_1.jpg
Jumper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jumper » 15 led 2009, 21:31

tripino: Tak to nevím, mně to přišlo podobné, to asi budeš muset počkat jestli se ti ozve J. Klementa, já jsem stavěl z úplně jiného hasičáku.
Jumper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tripino » 16 led 2009, 09:46

Jumper: z akeho? nebola by fotka? nemusim mat presne to co p.Klementa. ocenim aj alternativne riesenie :)
tripino

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jumper » 16 led 2009, 20:34

tripino: Stavěl jsem ze starého vodního 10litrového hasičáku,stejného jako majvos na 8.straně tohoto tématu,jen jsem ho nechal zkrátit na cca 6l a jinak využil návarky.Dvě fotky mého kompu jsou na předchozí straně.Chtěl jsem sem dát obrázek toho hasičáku v původním stavu, ale ani strejda Google ho nenašel.
Jumper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tripmaster » 24 úno 2009, 18:58

Zdravim. Mal som taky napad, ze by som "garazovy" kompresor trochu upravil, aby som mohol pripojit tichy chladnicak a pracovat (hlavne cez zimu) vo vnutri. Tak som spravil vyvod na rychlo-spojku a podobne veci, ktore mozete vidiet v prilohe. Ale nepocital som s tym, ze po pusteni ticheho chladnickoveho kompresora mi bude tlaceny vzduch prefukovat cez vypnuty tlakovy spinac, ktory je pripojeny k originalnemu kompresoru. Nepoznate sposob ako by som to oklamal? Este doplnim, ze specifikacie originalneho kompresora je mozne vidiet tu: http://www.gude.sk/gude.files/detail.php?obj=50075

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Tripmaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JMACKOVIC » 24 úno 2009, 20:30

[quote="Tripmaster"]Zdravim. Mal som taky napad, ze by som "garazovy" kompresor trochu upravil, aby som mohol pripojit tichy chladnicak a pracovat (hlavne cez zimu) vo vnutri. Tak som spravil vyvod na rychlo-spojku a podobne veci, ktore mozete vidiet v prilohe. Ale nepocital som s tym, ze po pusteni ticheho chladnickoveho kompresora mi bude tlaceny vzduch prefukovat cez vypnuty tlakovy spinac, ktory je pripojeny k originalnemu kompresoru. Nepoznate sposob ako by som to oklamal? Este doplnim, ze specifikacie originalneho kompresora je mozne vidiet tu: http://www.gude.sk/gude.files/detail.php?obj=50075

Pozri si stvrty prispevok nad tvojim. Je tam pekne popisane/nakreslene riesenie tvojho problemu. Problem je v tom, ze nabeh tlaku z ladnickoveho kompresoru je maly a nedokaze uzavriet odlahcovaci venil na tychto cinskych paskviloch (manostatoch). Na vsetkych lacnych kompresoroch su manostaty rovnake (z rovnakej slamenej chatrce). Musis vyriesit to, aby bol ventil v klude uzavrety a nie otvoreny.

Juraj
JMACKOVIC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JMACKOVIC » 24 úno 2009, 20:33

Jumper píše:
JMACKOVIC píše:

Ahoj,

Dik za inf

Juraj

Ahoj,
tak s tím jsem se pral taky.Problém je, že ventil toho odlehčení na tlak. spínači je v klidu otevřený, je potřeba ho přes pružinu zavřít. Já jsem to vyřešil tak, že jsem do konce hadičky, co vede do toho modrého nesmyslu na spodku tlak. spínače(to je právě ten ventil) vložil půlku sedlářského nýtu(samečka), kterému jsem obrousil hlavu aby měla nepatrně menší průměr než hadička. Do něj se opírá pružina, která drží ventil v klidu zavřený. Nýt musí mít samozřejmě na konci díru,aby měl vzduch kudy protékat(dělají se i bez ní).Nejlíp se s tím laboruje, když si ten ventil z tlakového spínače vyndáš-drží ho tam ta černá plastová vidlička z boku.Úprava by měla vypadat nějak takhle

Toto je to co potrebujem! Je to perfektny napad. Idem to vyskusat. Skusal som hocico, ale toto ma nenapadlo. Vyzera to jednoducho a ucinne.

Juraj
JMACKOVIC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tripmaster » 24 úno 2009, 21:44

JMACKOVIC: Ano, to som cital, ale bude to fungovat aj ked tlakovy spinac nieje pod napatim. Odpustte ak sa blbo pytam, ale nechapem princip fungovania toho tlakoveho spinaca. Este ma napadlo, ak tam aj pridam nit, nebude to mat nejaky negativny vplyv na funkciu tlakoveho spinaca pri pouziti silnejsieho kompresora?
Tripmaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JMACKOVIC » 25 úno 2009, 07:48

Tripmaster píše:JMACKOVIC: Ano, to som cital, ale bude to fungovat aj ked tlakovy spinac nieje pod napatim. Odpustte ak sa blbo pytam, ale nechapem princip fungovania toho tlakoveho spinaca. Este ma napadlo, ak tam aj pridam nit, nebude to mat nejaky negativny vplyv na funkciu tlakoveho spinaca pri pouziti silnejsieho kompresora?

Ten nit musi mat dierku, prave preto aby tade siel tlak vzduchu. Silnejsiemu kompresoru to bude jedno, toto je len ulahcovatko pre slabe kompresory (ladnicaky) aby bola odlahcovacia vetva pri nabehu uzavreta a nefucalo to von. Otvorenie odlahcovacej vetvy pri natlakovani je prevadzane mechanicky manostatom pri preklopeni vahadla do polohy "natlakovane".
Silnejsi kompresor si to uzavre vysokym nabehovym tlakom, ak to uz nieje uzavrete tym nitom s pruzinkou.

Juraj
JMACKOVIC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tripmaster » 25 úno 2009, 19:54

Som v koncoch. Snazil som sa vybrat ten odlahcovavaci ventil, ale narazil som na problem. Vacsina casti TS je primontovana na plastovu plosinu, ktora je zaroven prekazkou pri odobrati odlahcovacieho ventilu. Rozmyslal som, ze by som aj odobral tu plastovu dosku, ale to by som musel odobrat aj vsetky tri casti a neviem ci by som to potom poskladal. Cez noc si to este premyslim, ale asi odrezem tie plastove "ochrany" co su napravo a zabrusim ten zliatinovy (alebo aky to je) drziak tak, aby som mohol len vytiahnut ventil do boku.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

:|
Tripmaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jumper » 25 úno 2009, 21:48

Čau
Zkus se podívat na šipku A, měla by tam být vidlička.Když ji vytáhneš z pohledu fotky dozadu,měl by jít ventil vyndat směrem dolů.Já měl ale ventil na připojení hadičky,ne trubičky.Takže kdyby tam ta vidlička nebyla, nemusíš ten ventil vůbec sundávat, jen k tomu budeš mít horší přístup.Pružina patří tam, kam ukazuje šipka B.Jen ji musíš nějak zapřít do trubičky, co máš teď sundanou, aby dostatečně tlačila do ventilu a zavřela ho.
Přílohy
kompresor-006.jpg
Jumper

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 305 • Stránka 12 z 21 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna