Typ 97 Sinhoto Chi-ha Fujimi 1/76. Postaveno jen tak z krabičky. Staví se to dobře, jen gumové pásy se rády trhají - tak jsem je nahřál fénem před nasazením a posunul napínací kolo mírně vpřed. Kamufláž jsem udělal dle časopisu HPM námořní - váhal jsem mezi šedou a zelenou, ale pak se přidržel toho HPM. Pestře udělám další kousky. Foťák potlačil zaprášení a zablácení, barvy trochu splynuly, ale je to tam, jen fotit pořádně neumím
Hezkej a neokoukanej kousek a kamuflaz z vlastnich podkladu. to hodnotim kladne. Ale patinu priste udelej pecliveji a logicteji. Odri nyty a hrany, podvozek. Od nytu stekajici rez atd.
" Dobrovolníci k obsluze útočných děl vystoupit!"
Život vojáka od útočného dělostřelectva je krátky, ale smysluplný!" MÁŠ OBROVSKOU ŠANCI JAKO POKUTOVÝ KOP - SPRÁVNĚ HIP HOP: HIP HOP JE TU HIP HOP JE V NÁS, OVLÁDNE I VÁS, PŘICHÁZÍ JEHO ČAS.
Dík, s těmi nýty mě to nenapadlo, ještě je trochu s pásy dodělám. Jinak model je jen štětcován. K tydytovi: vycházel jsem z bokorysu v HPM, foto jsem nikde nenašel, prostě jim věřím Nicméně jsem viděl jiné fotky tanků námořnictva a některé byly i s armádní hvězdou, někdy jim dokonce nechali i armádní kamo.
S to hvězdou také nevidím problém. Když jsem studoval podklady na Ha-Go, tak námořnické mašiny mají taky hvězdu. Byla plastická, ne jen namalovaná, a námořníci asi neměli důvod ji sundavat.
Já vycházím z toho, že jediný stroje, který znám zepředu (ještě bez utrhnutých znaků od amerických lovců suvenýrů) jsou type 94 a type 89. Oba mají vpředu plastickou kotvu. (Například v Ospreyi na japonské tanky v ilustraci uprostřed je námořnické Ha-go a má také kotvu - ale fotku jsem neviděl.)
Pěkné, v té šedé je to takové netradiční (navíc se tenhle tank příliš ve stavbách neobjevuje). Asi bych doporučil přetřít pásy, nevím jestli to má být barva rzi ( hádám podle toho, že podobná barva je i místama jako patina?), ale na fotkách je taková světlá a moc se tak netváří. Že se pásy propadají do hnacího kola znám z toho svého, co se tu někde povaluje v rozestavěno v pokusu o dio.