Rozhodl jsem se o svátcích pustit do Junkerse J.I 110/17 na kterém 12.června 1918 havaroval Vizefeldwebel Bretschneider od Flieger Abteilung (A)202.Chci poprosit zda tento model má někdo postavený a muže mě pro inspiraci poslat nějákou fotečku,případně mě upozornit na stavební záludnosti.Předpokládám že asi jiná fotka než přikládám v příloze daného stroje není k mání
Model od Edy se staví celkem pohodově....dokonce i vzpěry sedí tam kde mají... Jediná záludnost a za tu eduardi nemůžou jsou křídla a vlnitý plech...Dostat obtisk do všech drážek na křídle mi dalo docela dost práce. Ale zvítězil jsem...
VojtaH píše:Modelforum začíná být značně demotivující...nedávno jsem si J.I pořídil a plánoval, jak tu ohromím a teď tohle
Nedobre se na to divash ...
Naopak, ModelForum je velmi motivujici ...
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
..možná,to máš..možná ne..? Mám spousty pérovek na vnitřní konstrukci tohoto éra...(fotku No110/17 ovšem ne.. ) Tak kdyby Jsi chtěl,tak mi mávni.. P.S. Takovejch krásnejch kamufláží na J1 existuje a Ty si vybereš zrovinka tutok..!
Stavbu chci pojmout jako oddechovku před Eduardáckou čtvrtkou Dr.I ,proto to nebudu přehánět a využiju pouze co nabídne krabička.VOJTO,není důvod aby ses nepřidal,zatím očištuju a ve dvou se to lépe táhne ,každopádně až pokročím pošlu foto jak to jde.ZDESKO, mám na to DATAFILE 39,Revi a nějaká fota,Triádu jsem měl ale nemohu ji najít,pokud máš něco dalšího ,tak určitě nepohrdnu ,a proč tu světlešedozelenou kamufláž? Zas ten průser s fialovou,část autorů tak a jiná onak VLASTO,mužeš poslat foto toho svého Junkerse? Apropo,na pancéřové části trupu je dosti výrazné nýtování vystupující nad povrch,to na odlitku není,má někdo nápad jak je jednoduše udělat?
..o tom prokletí zelenofialového schématu jsem se už pozastavoval jinde.. ..a včera jsem na netu našel tyhle kromobyčejně zajímavé fotky..!! Určitě nikdo z nás nebude tvrdit,že rusové někdy užívali právě zelenofialové schéma.. ...takže pokud bych si mohl dovolit hádat,tak tento Iljušin byl původně černo-zelený... A jedním dechem připomínám,že fialová se odkoukala z dochovaného vraku Junkerse D1..a zároveň se ptám..: "byla ta fialová na Junkersovi opravdu původně fialová..??"
Přílohy
Naposledy upravil zdesko dne 18 pro 2008, 01:25, celkově upraveno 1
Pokud si dobře vzpomínám, tak kdysi jsem chtěl Latex obarvit tónovací pastou nahnědo, ale vyšla mi z toho taková divná fialovorůžová. Napadlo mě, jestli tato barva nebyla původně hnědá a nezměnila působením povětrnostních podmínek odstín.
Přátelé,pojdˇme se na okamžik úplně odprostit od té fialové a hnědé.Když jsem v roce 2003 pro Modelář(č.12) maloval barevná schemata a výkres na Junkerse D.I ,snažil jsem se prosadit myšlenku zelenozelené (resp. světle šedozelené a některého odstínu temně zelené-olivové)tenkrát jsem se na tom náhodou sešel i s Petrem,bohužel nakonec jsem byl nasměrován na tu fialovězelenou sčímž jsem se dodnes nestotožnil,nakonec tomu dal Martin korunu tím, že k rekontsrukcím přifařil Mirkův starší horní pohled v pískovězelené,takže z toho vyšla totál blamáž.Petr mě tenkrát řekl, že má nějáké nové poznatky kolem Junkrsu a laškoval kolem zelenozelené kamufláže,třeba se ještě do budoucna setkáme od někoho překvapení.Co se týká těch ČB fotek,nejvhodnější je pořídit si pořádný aparát a udělat si foto na desku,budete překvapeni jak se vám změní vnímání barevného spektra oproti filmu a digitálu,přidáte dopad a odraz světla atd,atd. ,pak stačí ,že barva dostane provozem jiný nádech oproti původnímu odstínu a záhada je na světě.