Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Koupě modelu pro začátečníka - poraďte prosím

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Koupě modelu pro začátečníka - poraďte prosím

Příspěvekod Luboš Tomík » 21 lis 2008, 13:35

Zdravím stavitele aut. Sám dělám hlavně letadla, ale chtěl bych koupit pod strom bráchovi - fanouškovi do rychlích kol, nějaký model 1/24, příp.1/12. Jelikož preferuji rychlou a bezproblémovou stavbu, tak bych rád věděl, jestli se vyplatí investovat do stavebnic s hotovým nástřikem barev, např. Porsche GT1 od Tamiye a pod. Myslím, že bych mu příp. ten finiš i pomohl zvládnout. Vybavení mám a technologické postupy k dosažení lesklého povrchu taky znám, i když zatím pouze teoreticky. Kdyby jste měl někdo příp. na prodej nějaký kvalitní model ve slušném stavu tak nabídněte na: tomiklubo@seznam.cz
Brácha má rád Gt-čka, pak klasiku -např. Jaguar, Aston, Ferrari. Dále Mustangy, Cobry... z rallye mne napadá třebaAlpinka. Dík
Luboš Tomík

• Odpovědět s citací

Re: Koupě modelu pro začátečníka - poraďte prosím

Příspěvekod avenger » 21 lis 2008, 13:54

pokud chceš něco pro začátečníka tak v tom případě jsou nejlepší kovové kity od bburaga či maista, já osobně nemám rád již hotové kastle (na aukru je teď pěkný model od Revellu - cestovní BMW E36 s nastříkanou karosérií) protože se tak člověk připraví o práci, pro začátečníka Tamiya/Revell/Aoshima...Fujimi né vždy sedí tak jak má. Já začínal na Revellu a Hasegawě (dražší) ale po vyzkoušení Tamiye a Aoshimy nic jiného nekupuji.
avenger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Tomík » 21 lis 2008, 14:58

Jo, dík. Jde mi taky o to, aby do toho vložil i nějakou práci. Jak jsem psal, tak výbavu - nářadí a pistolku mám a není problém mu s tím pomoct. Taky to už není malej kluk, je mu 25. Tím pádem vylučuji ty kovové modely. Ty jsem mu kupoval kdysy dávno.Takže se poohlídnu po něčem od Tamiye
Luboš Tomík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka K. » 21 lis 2008, 15:04

Porsche 911 GT Mobil 1 a Mercedes Benz CLK GTR, obě stavebnice od tamiye, u Porsche je vícero obtisků, ale u medvěda je jich méně, rozhodně jsou to super stavebnice a navíc těd za krásný přijatelný ceny, vřele doporučuji.
"vy jste Anesteziolog????"
"Ne údržbář, já tu měním žárovky"
Jirka K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 21 lis 2008, 19:30

Jirka K. píše:Porsche 911 GT Mobil 1 a Mercedes Benz CLK GTR, obě stavebnice od tamiye, u Porsche je vícero obtisků, ale u medvěda je jich méně, rozhodně jsou to super stavebnice a navíc těd za krásný přijatelný ceny, vřele doporučuji.

Musím jen souhlasit s tamkou a ten medvěd CLK GTR je bezkonkurenční a čistě vylisovanej a poršátka to samí.
Prostě tamka si drží laťku na svém vysokém místě, ale je podle toho dražší.
Já bych doporučoval do začátku Tamku :wink:
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 21 lis 2008, 21:15

ja by som napriklad doporucil calsonic skyline BNCR33 alebo kure skyline BNCR33 od tamiye su to jgtc-cka s velmi peknymi detailami nenarocne na stavbu maju viac casti co je myslim vzdy plus a malo decalov. cisto z krabicky vyzeraju skvelo a maju nabusene svaly :-D
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 21 lis 2008, 22:11

jednoznacne, bez debaty, nech je to tamiya. takmer cokolvek. lepsi model najdes tazko. co sa tyka leskleho povrchu, redsej sa sustredit na zaciatok na peknu stavbu a pekny povrch. hoci nie nutne leskly. zufaly pokus o lesk neprinasa ovocie a vysledok moze odradit od dalsej prace. je to proces, takze pozvolna...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto