Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Airfix 1/72

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Airfix 1/72

Příspěvekod Kalousek Petr » 17 lis 2008, 21:58

jirka.klatovy Nechci se přít, každý má prostě jiný názor. Ale někdy mám dojem, že na japonských modelech je špičkové úplné všechno, s čímž si dovoluji nesouhlasit.[/quote]
Já mám u Airfixáckých decalů výhrady k jejich soutisku barev . Pokud neostříhnu velice pčlivě kokardy na Lightninga F-2A 1:48 , potom bude vidět jejich bílý podklad na zelené kamufláži . O detailech ani nemluvě - tam budu muset použít i štětec . U Lightninga F-3 1:72 je to podstatně lepší , tam po ostříhání stačí decaly jen správně sesadit - bílá barva tu nehrozí . I kontury Airfixáckých decalů mají daleko do dokonalosti ( mnohdy jakoby roztřepené ) . V současný době bych řekl , že je to s kvalitou Airfixáckých decalů + - nastejno . U FW - 190D nebo Ju 87B 1:72 před 30 lety byly určitě lepší .
Přílohy
BAC Lightning F-6 F-2A - decaly Airfix 1.48 - část.jpg
BAC Lightning F3 - decaly Airfix 1.72.jpg
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 17 lis 2008, 22:24

3.IAP_Jacq píše:končiac tých lacných tankov (Panzeríky, Shermeny). Dá sa z toho všetkého niečo vysochať? Nejaka príjemná dio?

Tak slepit se to dá, ale vesměs něco z toho sochat je zbytečné - je to staré, dost zjednodušené, není to 1/72. Ovšem i výjimky se najdou - kupříkladu Jeep je nejlepší stavebnice dostupná v 72. Ale zas to je nová stavebnice.
http://www.kpmopava.cz
Diletant back on tour.
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 18 lis 2008, 02:10

Obtisky jak kde. U některých fixů jsou krásné, u některých příšerné.
V tomhle to měli lepší amíci. Balení pro jejich trh (MPC a USAirfix) měly často výborné obtisky. Podle mě ze stejné tiskárny jako některé Monogramy, Testors a americké Fujimi. Tyhle obtisky byly rozhodně lepší, než klasické Hasegawy
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirka.klatovy » 18 lis 2008, 16:34

to Kalousek Petr:
Máš pravdu, že soutisk není vždy nejlepší, ale není to tak u každé stavenice. Mě se s obtisky od Airfixu dobře pracuje na rozdíl od Hasegawy, ta má obtisky dost tlusté, zrovna teď se divám do krabice Harriera. A někdy jim (Japoncům) ujede barevný odstín, kodová písmena na mého Spita V od Tamyie se rozhodně použít nedají. Ale snad se s novým majitelem Airfixu všechno zlepší, koupil jsem nedávno novou Canberru 1/48 a tam obtiskový aršík vypadá perfektně, o modelu ani nemluvím, žádný starý pozitivně rytý Airfix se spoustou otřepů.
Jinak co se týká obtisků si myslím, že nejlíp je dělají u nás, t. j. Česká republika. ;-I
jirka.klatovy

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse