Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ DOLIN 1945
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

DOLIN 1945

Odeslat odpověď
Příspěvků: 551 • Stránka 20 z 37 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 37
  • Odpovědět s citací

Re: DOLIN 1945

Příspěvekod Marder » 14 lis 2008, 07:23

Remcal píše:Stran výzbroje Grill-a , on snad měl standartně každý větší ráži než 30mm,nebo nee ? :-k :lol:

Standardně nesl 15 cm těžké pěchotní dělo sIG33. :D :D
Ale to Dolina nepřesvědčí, aby sem dal fotku lafetace MK103, pokud ji teda má :x :x :x
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 14 lis 2008, 07:49

No ale jako nemyslel sem klasickou lafetaci 150mm SiG!!!! Myslel jsem něco MEZI!!! :-D ...čili více jak 30mm a méně jak 150mm.
No Dolin má foto kde je lafetace té 30mm pušky celkem dobře vidět......+ mnoho a mnoho dalších foto :twisted: Bohužel do vydání Vám nezbývá než věřit!
Například dnes bojuju o další nové foto tanku Tiger II, + je snaha získat oficiálně foto Grillle (překopaného na PT kanon) :wink:. Nově mám kvanta fotek od Brna 1945 (třeba FAMO jak táhne 251 se stern antenne - Tišnov 1945)

Nicméně včera jsem volal s vydavatelem a podle jeho slov - jakmile budou hotové korektury (což se děje teď) + se dohodneme na obsahu - rozuměj počtu foto (bo já bych tam narval fotek snad 800) tak je to do měsíce venku!!

+ celé toto je podprahová reklama!

Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe Smith » 14 lis 2008, 08:01

A předpokládaná cena +/- ?
Joe Smith

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 14 lis 2008, 08:20

No, stavebnice od Cyber Hobby nepatří zrovna mezi nejlevnější a tak je otázka, zda do toho jít a nebo rozdíl je tak velký, že to nemá cenu. No a čekat na to, že za pár let snad bude publikace s fotkou a pak teda shánět stavebnici. Toď otázka.
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 14 lis 2008, 08:58

Joe Smith píše:A předpokládaná cena +/- ?

To fakt netuším!! - To já neovlivním,...
Marder píše:No, stavebnice od Cyber Hobby nepatří zrovna mezi nejlevnější a tak je otázka, zda do toho jít a nebo rozdíl je tak velký, že to nemá cenu. No a čekat na to, že za pár let snad bude publikace s fotkou a pak teda shánět stavebnici. Toď otázka.

Tak z tohoto pohledu ano! Jen já ty fotky sehnal až potom co jsem měl hotovou jedničku!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 14 lis 2008, 09:35

To Rosťa Axmann: Jo, můžu potvrdit, Dolin rozhodně nekecá, už jsem dost z těch zmiňovaných věcí viděl.
Navíc, kdybys někdy něco podobnýho dělal, tak víš, co je to za fachu a kolikrát se věci MUSEJ předělávat a podobně a že to prostě trvá mnohdy násobně víc, než se původně zdálo.
Navrch po zkušenostech, kterýma si Dolin prošel... bych se nedivil, kdyby se na to už předtím vyfláknul, střelil ty fotky za hodně slušný prachy Archerovi a místo fachy s knihou si mlel doma palečkama.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 14 lis 2008, 09:53

No Jezevčíku a co v souvislosti s 38-ičkovým bojem mezi Tristarem a Dragonem neudělat spec. sešit Modeláře na všechny nástavby z pohledu modeláře-stavitele, které by např. doplnilo publikace MBI o nové poznatky třeba s tou lafetací 30 mm MK 103?
Je ale otázka, zda-li by do toho Dolin šel, pokud by byla úvaha o vydání tohoto sešitu a pokud by tento sešit byl podstatně dříve v prodeji, než 2. díl Dolinovi publikace.
Hotovo:
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod adam červenka » 14 lis 2008, 18:44

Doline,..jen tak mezi náma...myslíš že už mám napsat Ježuroj, nebo mám eště chvilku počkat, aby to jako bylo jistý ? :D :-D

Se těšiiiiiiiiiim
°llllll°
I am the end of the world...
adam červenka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 14 lis 2008, 18:50

No............. napsal bych spíš někomu do Pardubic na Kitshow.........
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 14 lis 2008, 22:19

Jezevčík píše:To Rosťa Axmann: Jo, můžu potvrdit, Dolin rozhodně nekecá, už jsem dost z těch zmiňovaných věcí viděl.
Navíc, kdybys někdy něco podobnýho dělal, tak víš, co je to za fachu a kolikrát se věci MUSEJ předělávat a podobně a že to prostě trvá mnohdy násobně víc, než se původně zdálo.
Navrch po zkušenostech, kterýma si Dolin prošel... bych se nedivil, kdyby se na to už předtím vyfláknul, střelil ty fotky za hodně slušný prachy Archerovi a místo fachy s knihou si mlel doma palečkama.

Já jen říkám že mě nesedí Dolinova prezentace knihy....(k tomu Archerovi a prodeji fotek: nedivil bych se kdyby to tak skončilo...)
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 14 lis 2008, 23:02

:D
A proč nesedí, jak to mám prezentovat???? Já sem koncepci překopal jen jednou, a dělám to jako knihu "jen" necelé 2 roky.........A jako proti fotkám co teď mám by to s těma původníma bylo jako SLABIKÁŘ VS MEIN KAMPF! A pro mě je důležité když se pod to podepíšu (stejně jako kolegové) aby to bylo ECHT GOLD!!!

Jako kdybych držel hubu a vydal to bez ohlášení tak jste spokojení? :wink: :-k
Mě jde s tím že někdy řeknu "že mám" jen o to že někdy poradím v tom a v tom nebo že to vůbec že existuje/ovalo ......
U té Panzer IV J Late třeba ani Jindra nevěřil že to existuje bez větráků v roce 1945! nazval to "jednorožcem"..............Rozumějte já ty fota platím (kur-e-fsky draho!!) a nemůžu je dát volně do placu!!!

A třeba sem dal do placu ten Bergepanter/flak 3,7cm.......a většinou není nikde ani zmínka že to dal Dolin...

PS: Dnes sem sehnal další foto KINGTIGERU a bohužel zase sem to musel mírně překopat! :grin: :-D :grin:
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 14 lis 2008, 23:12

Tož nenech sa vytočit! Makej radši, ať Ježuch dorazí s bichlí :arrow:
Říkal si do měsíce, tak proč by to nemohl stihnout, že?
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 14 lis 2008, 23:23

Neježim!! 8) To já sem v tomto v pohodě protože vím že oni neví.... 8)
A do měsíce je myšleno až to odevzdám a posléze doladíme!!
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 15 lis 2008, 11:52

Coz znamena po odevzdani do tiskarny :shock:
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 15 lis 2008, 23:54

Reakce na další OT v "Nové technice".
Jirka K. píše:Sorry za OT, ale nedá mi to. Musím souhlasit s Rostou, já se taky nevytahuju že mám fotky Merkavy a jejího interiéru atd. a myslím že i ostatní. Když nechci nahodi ani malej ošéfovanej náhled na fotku tak se nevychloubám, nic proti tobě, ale tomuhle se musím opravdu smát :grin: To je jako kdyby někdo říkal že má doma v garáží Lamborghini obložený diamantama a při otázce "ukaž" by řekl, neukážu, je to moje!! :grin:

No asi tak. Kolego motáte neslučitelné!!! Já Vám ukážu všecko co je moje!!! Ty foto nejsou moje!!!! Je to jen malý rozdíl - právně ale strašná propast!!
Lambo klidně (pak) ukážu, aktuálně i mého "94" Silverline (nesvítí levá brzdovka a klepe poloosa), i moje papoušky a třeba i vápenou jamu....

+ malá rekapitulace!
- Zaprvé : Úplně všecko ohledně toho co se týká publikování fotek jsem tu už vysvětlil. Zkuste si to přečíst - i když teda i v technice je napsané to že se reaguje tu a ne v tom vlákně.... :wink:
- Zadruhé : Všecky, komplet sady foto co mám doma sháním ne pro honění si vlastního ega (to jen tak z 93% :D ) ale pro publikování!!
- Zatřetí : Snažím se to publikovat tady v ČR,..proto aby to bylo dostupné Vám!!! (Jak podotkl Jindra - mohly z toho být dávno speciály!! - ale když vidím jak tu bečíte co to sotojí a že třeba momentálně nejde moc sehnat PWR6.......)
- Zaštvrté : se k tomu snažím vypotit inteligentní text. To značí sehnat publikace na květen 1945. Mám jich doma aktuálně asi 30 a potřeboval bych asi 40 dalších! Už sem si to vybečel tak že meziknihovně si knížky půjčuju z celé ČR. Někdy mám jen 14 dní na nastudování knihy a pak de go home!
- Zapáté : Cena fotek co tu o nich píšu že je mám je od 300 do 3300 ,-/ks co jsem platil já osobně...a teda nevybiju si je tu na MF.......ani náhledově!!! (Bo by mě i majitelé - mnohdy zahraniční -zabily!!!). Zkuste si kolego na Ebay koupit 10-15 foto a pak je sem hoďte zadax... :-k
- Zašesté : Ze všech reakcí jsem zcela v klidu, informace Vám sem budu házet dál (Binky, Kulhavý a třeba i Červajz snad potěší....) a nikoho nenutím čítat to,....
- Zasedmičku : Nečekám vděk a ani nějaké ovace (že y mě to přinášelo nějakou rodinnou pohodu tady toto kolem knihy,... :-k :( ) a po vydání to tu bude stejně ve stylu,...si kkt máš tam chybu tu a tu,...ale sme na foru a sem připraven! Nicméně sem šéf projektu a další 3 kolegové jsou celkem inkonginto,...takže beru že je toto tady úděl bosse :grin:
---------------------------------
A CO BYCH NAPSAL ŽE JE NOVÉHO.......

Už jste viděli M3/M5 s drillingem ( i když má teda jen 2 laufy......)??? - SAMO ČSR1945, PROVOZOVANÁ ARMÁDOU USA.... :grin: :grin: :grin: :grin:

TÍMTO DĚKUJI SAMOZŘEJMĚ VŠEM CO POMÁHAJÍ A DOPOSUD JAKKOLIV POMOHLI! [-o<
Dolin

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 551 • Stránka 20 z 37 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 37

Zpět na DOLIN 1945