Našiel som túto fotku La-7.Podla blesku na trupe by mohla mat šedo šedú kamo horných plôch ale mne sa javí vrch ako jednofarebný.Nevie niekto niečo bližšie a aj celé číslo?Pred trojkou sa to javí ako šestka alebo petka.Dík.
Našeš La byly ve standartní sovětské kamufláži (kombinace dvou šedých AMT-11 a AMT12 a světle modré AMT-7) pozdeji byly přestříknuty na zelenou nebo šedou, záleželo na jednotlivém stroji ale také to bylo dle sovětského poválečného vzoru.Ta fotografie pochází z doby těsně po osvobození takže tam to přestříknutí není ještě aktuální.Majo píše:Našiel som túto fotku La-7.Podla blesku na trupe by mohla mat šedo šedú kamo horných plôch ale mne sa javí vrch ako jednofarebný.Nevie niekto niečo bližšie a aj celé číslo?Pred trojkou sa to javí ako šestka alebo petka.Dík.
Vladek Vácha píše:Našeš La byly ve standartní sovětské kamufláži (kombinace dvou šedých AMT-11 a AMT12 a světle modré AMT-7) pozdeji byly přestříknuty na zelenou nebo šedou, záleželo na jednotlivém stroji ale také to bylo dle sovětského poválečného vzoru.Ta fotografie pochází z doby těsně po osvobození takže tam to přestříknutí není ještě aktuální.Majo píše:Našiel som túto fotku La-7.Podla blesku na trupe by mohla mat šedo šedú kamo horných plôch ale mne sa javí vrch ako jednofarebný.Nevie niekto niečo bližšie a aj celé číslo?Pred trojkou sa to javí ako šestka alebo petka.Dík.
Ta fotografie je dost známá a datace ověřená (fotografováno v rozmezí května až konce srpna 1945). Pokud by byl horní nátěr jednobarevný na 99% šedou tak by měl již nové kódové označení, které se změnou zbarvení souviselo ( na letounech 2.slp zůstaly i po SO blesky a barevný kužel). Označení 33 je původní válečné společně s kamufláží.Majo píše:Vladek Vácha píše:Našeš La byly ve standartní sovětské kamufláži (kombinace dvou šedých AMT-11 a AMT12 a světle modré AMT-7) pozdeji byly přestříknuty na zelenou nebo šedou, záleželo na jednotlivém stroji ale také to bylo dle sovětského poválečného vzoru.Ta fotografie pochází z doby těsně po osvobození takže tam to přestříknutí není ještě aktuální.Majo píše:Našiel som túto fotku La-7.Podla blesku na trupe by mohla mat šedo šedú kamo horných plôch ale mne sa javí vrch ako jednofarebný.Nevie niekto niečo bližšie a aj celé číslo?Pred trojkou sa to javí ako šestka alebo petka.Dík.
Vladek presne ako píšeš som aj ja podla tvaru čísla a blesku odhadoval na tesne povojnovú kamo šedo-šedá-modrá,ale ak som sa s fotkou hral v kompe stále mi to pripadalo ako jednofarebný vrch.Mne to fakt pripadá ako kamo o odpoved vyššie.A aj to číslo by mohla byt trojka. Vdaka za odpovede.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], olouch a 8 návštevníků