Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 8 z 104 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 104
  • Odpovědět s citací

Re: Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

Příspěvekod KLingO » 27 říj 2008, 21:32

zhrnutie predoslych 3 prispevkov:

- paasche by som neriesil 0.35 oproti 0.2 je zasadny rozdiel (o americkej kvalite sa da diskutovat :? )

- od hansy k H&S je len evolucny krok pokial necitis ze si u hansy vylozene dosiahol strop a pistol ta brzdi v rozlete nema zmysel umazovat o zmene (vacisna ludi tu presla z fengdy a podobne a to je rozdiel)

- samozrejme ak ma niekto Iwatu tak H&S by bola len zmena znacky kvalita je porovnatelna (da sa povedat rovnaka)
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 28 říj 2008, 08:17

KLingO, dík za info... Hansa mě ještě nebrzdí...a chvíli asi brzdit nebude...
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 28 říj 2008, 09:27

nedlloyd píše:KLingO, dík za info... Hansa mě ještě nebrzdí...a chvíli asi brzdit nebude...
Mám Hansu 301,(0,3)jsem s ní spokojený,po čištění acetonem,prostříknu jarovou vodou,a těsnění konzervuji kapičkou oleje na šicí stroje.Ovšem nové pistole jsou jako šperk.Mě stačí ty staré.Mám ještě Triplexe(0,25) 8) 8) 8) 8) 8)
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baki » 28 říj 2008, 17:26

Vecsina z Vas si kupila H&S od p.Vanoucha, pozeral som sa na jeho stranku a tie pistole ma skutocne za bezkonkurencnu cenu (nie ako u nas za draco za 2500 korun... [-X [-X [-X ) Na jeho stranke som vsak nenasiel ani kontaktny mail, ani informaciu ci moze zaslat tovar na dobierku aj na Slovensko...

Nevie nahodou niekto ako to je? A ak je niekto z Prahy a mal by okolo cestu, nemohol by sa tam prosim na to opytat?

Vopred velmi pekne dakujem
Baki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek valovic » 28 říj 2008, 18:17

Baki píše:Vecsina z Vas si kupila H&S od p.Vanoucha, pozeral som sa na jeho stranku a tie pistole ma skutocne za bezkonkurencnu cenu (nie ako u nas za draco za 2500 korun... [-X [-X [-X ) Na jeho stranke som vsak nenasiel ani kontaktny mail, ani informaciu ci moze zaslat tovar na dobierku aj na Slovensko...

Nevie nahodou niekto ako to je? A ak je niekto z Prahy a mal by okolo cestu, nemohol by sa tam prosim na to opytat?

Vopred velmi pekne dakujem

Ja som im priamo zavolal, s odoslanim na Slovensko na dobierku nemaju problem - do tyzdna bola doma :-D
marek valovic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baki » 04 lis 2008, 10:45

Ak mozem este otazku, vy co ste si kupili pistol od p. Vanoucha,ceny co uvadza na svojej stranke su konecne vratane DPH?
Baki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 04 lis 2008, 11:07

ano .. samozrejme kurz treba ratat ;o)
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MIRO-K » 08 lis 2008, 10:36

Baki píše:Ak mozem este otazku, vy co ste si kupili pistol od p. Vanoucha,ceny co uvadza na svojej stranke su konecne vratane DPH?

Dám sem malú aktualizáciu. Tentokrát prišla pištoľ poštou, nakoľko v dohľadnej dobe sa nikto nechystal do Prahy. Na fotkách sú celkové náklady na dobierku na SK. Poštová banka má trošku nevýhodný kurz ale aj tak je cena best.
Přílohy
IMG_9729.JPG
IMG_9726.JPG
IMG_9727.JPG
MIRO-K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 08 lis 2008, 18:53

Pratele.. mam jenom takovy, mozna nezkuseny dotaz.. ale snad mi nekdo rozumne odpovite..

Osobne ke vsi spokojenosti pouzivam Fengdu BD130E a nemam nejmensi duvod ji menit.. ale zajimalo by me, kdybych ji ciste hypoteticky chtel vymenit za nejkou pistol z tohoto vlakna, popripade nejakou lepsi Iwatu, Hansu atd.. jake by to pro me melo vyhody? Zlepsila by se nejak rapidne kvalita nastriku? Nemusel bych nastrik tolik lestit aby se lesknul? Spotrebuje to stokrat min barvy aby se to vyplatilo? Jen dodam ze delam kamiony v 1/24, obcas neco malo 1/87.

Prosim NO FLAME WAR (!!), neprudim, jen me opravdu zajimaj seriozni odpovedi a argumenty.. (treba nechapu argument ze do Fengdy se musi foukat vyssim tlakem.. to to foukate pusou nebo co?)

Kazdopadne.. zatim to osobne vidim takto.. Je to pro me jako kdybych jezdil LIAZkou s hnojem z JZD ve Vodsamsad do 5km vzdaleneho JZD v Podsamsad.. a najednou by DAF vysel s novym modelem XF 105, kterej by si hned diky dobrymu PR koupili vsichni moji znami.. tak bych zahodil LIAZku a koupil bych si 105tku v plny palbe.. ale furt s ni vozil ten hnuj na 5 km :o) Sice bych mel kliamatizaci, ale tim by vyhody koncily :o)
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 08 lis 2008, 19:24

Já osobně používal fengdu 203 a byl jsem s ní naprosto spokojen!
Na Eday jsem vzal do ruky Infinity a vyměnil jsem pistoli. Prostě mně nadchla jak jsem ji chytil. Spoušť má takový super odpor, že jde kontrolovat každý kousek stisku i tahu prstem!
Koupil jsem ji nedávno. Jak jsem poprvé stříkal překvapil mně rozdíl i v pocitu při práci oproti Fengdě. Ještě se s ní učím, ale už vidím tyto rozdíly:
Menší tlak a větší kontrola nad barvou. Naprosto bezproblémové čištění, které jsem u Fengdy zrovna v lásce neměl. Menší spotřeba barvy, protože vrstvy jdou tenčí a tím i povrch je jiný.
Perfektní dostupnost náhradních dílů a jehla stoji asi 200 a tryska do 400 Kč.
Jde s ní kreslit od ruky bez šablonování i to co bych s Fengdou maskoval.!!! A povrch je naprosto úžasnej.
Já osobně tvrdím, že je v tom rozdíl asi jako Favorit a Octavie, doveze tě taky kam potřebuješ ale strašně snadno se zvyká na ty jemné rozdíly k lepšímu. A za cenu 4098 máš trysku 0,15 a 0,4. A mám vyzkoušeno, že i 0,15 klidně nastříkám 500 surf. Teď jsem tmelil pomocí surfu 500 a stříkací pistole, pěkně několik vrstev na sebe jak jedna zaschne tak na ni další a zabrousit a stříknout 1000. Taky pohodlné, protože není třeba tolik brousit a je to hned suché.

Můj osobní názor je, že se obměna vyplatí a myslím, že i koupě jako první pistole se vyplatí (Fengdu jsem dal známému co neměl pistoli a nenechal si ji ani jako druhou, protože mám dvě trysky a pokud budu někdy chtít ještě jedno tělo, tak zase investuju do evolušna protože je kompatibilní). Jen na trysku 0,6 je potřeba kompresor jterý má kvalitní dodávku vzduchu, ale to platí u všech pistolí, čím větší tryska tím větší výkon kompresoru.

Pokud chceš vidět co jsem dělal fengdou tak to je dole v odkazech. Vše je fengdou jen podložka pod Netze je první seznámení s Infinity.

Ať už se rozhodneš jakoliv přeju dobrou volbu a ať se daří.

PS: A s tou Liazkou je to dobré!!! =D>
Ale DAF má ABS a i na 300m to může zachránit přejetou sousedovu slepici! :grin:
Milan
Milan HOS

Rozestavěno:
Royal Canadian Navy Sea King, 1/48
Merkava MBT 1/35
Su - 27 FLANKER 1/48

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
MilanHS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 08 lis 2008, 19:43

MilanHS píše: Ale DAF má ABS a i na 300m to může zachránit přejetou sousedovu slepici! :grin:
Milan

Liazka ma taky ABS, a kdyz misto slepice trefim kravu, nebude to tolik bolet (kravu asi jo, ale moji penezenku ne :grin: )

ale jinak diky za vycerpavajici odpoved, presne na to jsem se ptal. Akorat ze si taky pouzil tu formulku o nizsim tlaku vzduchu (?). :? :D

Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 08 lis 2008, 19:52

No pokud chci totéž se stejným výsledkem dělat Fengdou, tak musím nastavit větší tlak. Např. z Fengdy mi při nastavení 3psi na kompu nic nešlo, barvu to nedokázalo vzít sebou z trysky, Infinity funguje a i při tomto tlaku stříká. To znamená, že pokud stříká někdo z natlakovanýho hasičáku za jedno naplnění udělá víc.
Fengda dokázala plivnout barvu Infinity prozatím ne.

Milan

No a o tom ABS u Liazky jsem nevědel :-D
Milan HOS

Rozestavěno:
Royal Canadian Navy Sea King, 1/48
Merkava MBT 1/35
Su - 27 FLANKER 1/48

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
MilanHS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MIRO-K » 08 lis 2008, 22:25

Naprosto súhlasím s MilanomHS.
Fengdu (BD 180) mám dva roky a kupoval som ju dočasne na rozbeh, po x-rokoch nemodelárčenia, kým sa rozhodnem ( a naškrečkujem) pre niečo profi. Nepracuje sa s ňou najhoršie, ale na dobrý povrch je naozaj treba vyšší tlak(čo značí veľa rozprášenej farby naokolo) a hlavne tá larva neustále prská aj po výmene trysky a ihly. Chvíľu mi trvalo kým som prišiel na to, že prskanie spôsobuje usadenie kvapky farby na vrchu korunky. Nepomohlo ani laborovanie s tlakom a hustotou farby (konštrukčná chyba?) Myslím, že si vieš predstaviť tie nervy, keď striekaš metalízu a uletí ti kvapka(už ma nebaví každú chvíľu kontrolovať korunku, aby som sa tomu vyhol). Celá robota je v keli, lebo sa to len veľmi ťažko zakrýva. Na matných farbách sa tieto chyby ľahšie opravia ale na lesklých a metalízach to kričí.
Infinitku som mal možnosť vyskúšať asi pred dvomi mesiacmi a proste sadla. Ovládanie je také mäkšie, precíznejšie, krásne fúka polmilimetrové čiary keď potrebuješ opraviť nejakú drobnosť a samozrejme pri nižšom tlaku :-D . Taktiež technické prevedenie je famózne. Žiadne šroubovanie trysky, krytky ale našuchovačky a staviteľný doraz ihly.
Infinitka ma nadchla, kúpil som si ju a neľutujem, tak ako asi každý kto si ju kúpil.

Ešte si dovolím malé prirovnanie. Boom fengdy mi trošku pripomína boom aerografu a 80-te roky.Tiež sme boli z aerografu nadšení ale vývoj ide ďaľej a k dobrej práci treba aj dobré náradie. My sme začínali aerografom a dnes sa začína fengdou.
Sorry, som sa rozkecal. :-D
MIRO-K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 08 lis 2008, 22:26

jo tak :) takze ten tlak ma vyznam bez kompu.. no ja s fengdou strikam bezne na 2,8 i min a v poho :wink:

Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MIRO-K » 08 lis 2008, 22:45

Nie.
Je jedno či s kompom alebo bez. Ide o to, že čím vyšší tlak, tým väčší bordel z farby. Okrem toho je problematicé regulovanie nástreku. Smrad neriešim ale farbu potrebujem eliminovať odsávaním, aby sa neusadzovala po celom byte (kto má tie baby stále počúvať :-D ) a pri vysokom tlaku je to problém.
MIRO-K

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 8 z 104 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 104

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna