Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bell X-1A 1/72 Special Hobby

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Bell X-1A 1/72 Special Hobby

Příspěvekod Milan Holzapfel » 20 říj 2008, 12:32

Tenhle model by mohl sloužit za příklad jak se to dělat nemá. Tedy jak se stavět nemá. Měla to být jen rychlovka na vyzkoušení práce s Alclady. Nakonec to byl lítý boj trvající přes měsíc, který jsem prohrál.
Stavba je v pohodě vše sedí jak má, jen na drobných dílech jsou drobné otřepy. Problém nastal až při barvení. Použil jsem Alclad Polished Aluminium a zjistil jsem, že se stejně jako jejich chrom stírá (podklad černá gunze C lesk). Ale až tehdy když už jsem měl odlišené panely. Přišly opravy a čím víc jsem opravoval tím to bylo horší. :grin: Následně mi model upadl (sem prostě šikovnej), na hřbetě ve spoji praskl a vylomila se levá pitotka (inj. jehly) i s kusem křídla. Další opravy. Aby se barva nestírala fixoval jsem ji lehkým nástřikem Sidoluxu jsa odhodlán model přece jen dokončit. Nalepil jsem dekály , zalakoval, zaolejoval a zalakoval. Po sejmutí masek na kabině mne mohli omývat :grin: :evil: . Nejen že masky dokonale nekryly, ale navíc lepidlo zateklo kam nemělo a zamlžilo kabinku a navíc se tam někudy dostal prach. Rámování jsem zkusil opravit ostatní ne. Poslední kapkou byla moje neopatrnost, kdy se mi přilepil prst potřísněný vteřiňákem na pravý bok trupu před US znakem a strhl naštěstí "jen lak". Na tuhle opravu už jsem sílu neměl ](*,). Happy modeling!!! :lol: :lol: :lol:
A fotky nedopadly o nic líp.
Takže kolegové. Takhle ne !! [-X :lol:
Přílohy
bell 01.jpg
bell 02.jpg
bell 03.jpg
bell 04.jpg
bell 05.jpg
bell 06.jpg
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 20 říj 2008, 12:48, celkově upraveno 2
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Re: Bell X-1A 1/72 Special Hobby

Příspěvekod Jakub Vilingr » 20 říj 2008, 12:44

Když se daří, tak se daří :grin: :grin: :grin:

Bez ohledu na to martýrium bych řekl, že výsledek je moc pěknej =D> =D> =D>
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ADAM 06 » 20 říj 2008, 12:45

pre mna nedosiahnutelná krása.Klobúk dole.
Povrch je nádherne realistický. [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
Keby toto viděl súdruh minister Čepička, boli by sme všeci v rici!
ADAM 06

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 20 říj 2008, 13:11

Ja som svojou X-1 bojujem podobne....uz to prerabam asi 3x.....s tym modelom sa mi skratka vobec nedari, raz nieco praskne, odlomi sa..........
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 20 říj 2008, 13:14

Mi se to hodne libi, jediny, kde bych pridal, je patina trysek, jinak parada.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 20 říj 2008, 16:08

já bych možná vytkl malinko čistotu okolo kabinky, rámování mi přijde takové neostré, ale je mi jasný, že to je prcek...jinak pěkný kovový povrch... =D> možná trošku výraznější wash, neprospěl by? :)
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 20 říj 2008, 17:00

testovací letadla jsou na malé havárie a časté opravy zvyklá. :mrgreen:

líbí se mi moc jak zpracování, tak volba předlohy. Takhle verze, vůbec kovová X-1, je neokoukaná. Bez bílé barvy to vypadá jak stíhačka.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vláďa Műller » 20 říj 2008, 18:05

Podle popisu horor, nicméně výsledek až tak hororový není, každopádně máš to za sebou :) Připadá mi, že nejhůř asi dopadla ta kabinka, jinak bych si ničeho zásadního nevšiml a výsledek je dobrý :) Líbí se mi jak ty barvy opravdu přesvědčivě imitují kovový povrch, hezké, to se povedlo :shock:
Vláďa Műller

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bob 1 » 20 říj 2008, 18:23

I přes nesnáze je výsledek solidní =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Pracuji na: Spad XIII 1/72; Zis6 + M-30; Zis-10; GMC 352 + návěs; NYC 4-6-4 Hudson; T-34/85...
Bob 1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mustang » 20 říj 2008, 18:37

Myslím, že môžeš byť spokojný. Ja som si poriadil pred časom X-1 od Rewelu 1:32, ale zatial som sa k tomu nedostal. A určite bude oranžový. Ak sú na Tvojom modeli poznať trable, tak jedine na kabinke, inak je to super. Čo chystáš na relax ? =D> =D> =D>
mustang

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mustang » 20 říj 2008, 18:48

mustang píše:Myslím, že môžeš byť spokojný. Ja som si poriadil pred časom X-1 od Rewelu 1:32, ale zatial som sa k tomu nedostal. A určite bude oranžový. Ak sú na Tvojom modeli poznať trable, tak jedine na kabinke, inak je to super. Čo chystáš na relax ? =D> =D> =D>

:evil: Revell nie Rewel, :P
mustang

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 21 říj 2008, 07:38

Milane, myslim že můžeš mít jistotu, že sis modelářskou smůlu vybral hned na několik modelů dopředu :))
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 21 říj 2008, 08:08

Milan tak takyto boj pesne poznam .. a na vine bol presne polished alluminium .. striekol som connie od revelu a jak som to chytal do ruky tak som myslel ze ma vystrie, tak som to prefukol este raz ciernou a striekol syntetikou tamiya X-11 a islo to dole cele aj tak .. nejak som ten model dokopal ale urcite NIE TAK PEKNE AKO TY =D>
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 21 říj 2008, 08:36

Děkuji za povzbuzující reakce. Ten model je asi nějak prokletý či co :grin: . Včera jsem ho nesl ukázat klukům do klubu a při ukládání do přepravky jsem ulomil jeden z leptaných prvků na trupové "pitotce" (ihned opraveno) ale hlavně jsem nehtem zavadil o dekál US znaku na křídle a kousek odloupl. Samozřejmě není velký jen asi 1-2mm čtvereční, ale je přímo na rozhraní červeného a bílého proužku, tedy radost pro opravu :evil: :grin:
Martin Glogar píše:já bych možná vytkl malinko čistotu okolo kabinky, rámování mi přijde takové neostré, ale je mi jasný, že to je prcek...jinak pěkný kovový povrch... =D> možná trošku výraznější wash, neprospěl by? :)

Rámování je špatný a to z důvodů o kterých píšu na začátku (masky, opravy atd.) Wash je opravdu jemný (snažil jsem se podle fotek a tam ty linky nejsou příliš výrazné jen někde) navíc při focení to ty světla přebijí a taky vytáhnou i to co by jinak běžným pohledem tolik nevynikalo (např. oloupaný lak na trupu). Problém je s tím stíráním Alcladu. Je krytý opravdu jen slaboučkou vrstvou laku aby příliš neutlumil kovový vzhled a tak je potřeba být s oleji opatrnější a jemnější.
Pavel Š píše:Náhodou pěkný, Milane! Vypadá pěkně kovově omšele... :-D

Věrný obraz tvůrce modelu (až na ten kov) :grin: :grin: :grin:

To Mustang: Co chystám na relax? Že by Bell-X1E, Bell X-1 nebo Skyrocket :grin: No uvidíme :-D
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 21 říj 2008, 10:40

Nejhezčí stříbrňák co jsem za poslední dobu viděl.!Opravdu moc hezký povrch =D> =D> jen škoda ty kabiny mno :oops:
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel