a předstupuji před porotu s prvním dokončeným modelem snad za šest sedm let. Na Modelu jsem pracoval pečlivě, leč beze strachu, protože nějak začít musíme, a chybami se učíme nejlíp. Takže jsem se nebál dělat blbosti, protože tak si člověk nejlíp zapamatuje, že příště už to či ono činiti nemá nebo naopak nezapomenout to či ono udělat.
Takže se vrhněte na sudbu, a pamatujte - je povolena (ba přímo žádána) střelba ostrými. Tohle není chlubítko, stavím svůj model ke zdi a říkám PAL!

Jinak - první komentáře jsou už tady : viewtopic.php?f=121&t=19981, vložil jsem tyhle fotky do svého starého tématu neb jsem byl přesvědčen že tam patří a teď jsem se rozhodl je dáti sem.
Jinak trocha statistiky:
Orig. kit - Revell 1/48 (všechno rytí pozitivní, takže žádný wash, jenom slabý drybrush - hodně slabý, moc tam není vidět. Je vidět tam kde by neměl, v tu chvíli to nebyl drybrush, ale wetbrush - všimněte si "olétání" vrtule a začouzení výfuků - to je naprostá šílenost, které se MUSÍM vyvarovat pro příště - asi to zkusím buď pigmenty, které jsem si přivezl z Plzně, a nebo pistolí). Očouzení zbraní není, podle mě, zas až tak strašné, ale zase porovnáme-li s realitou, pak můj model nevychází ze srovnání moc dobře - další point k soustředění se.
Použité barvy - ModelMaster
Laky - lesklý a matný Modelmaster
Doplňky - žádné, pouze drobná scratch-built vylepšení v kokpitu (ale buďte rádi že nejsou vidět, a palubka to rozhodně není!)
Obtisky - TwoBobs kokardy a TallyHo RAF CodeLetters a CodeNumbers 1/48. Tam trochu nastala chyba, neodhadl jsem velikost a použil jsem písmena o řád větší než ve skutečnosti - tam je ta odchylka od reality hodně veliká. Příšte nemyslet, vyzkoušet nanečisto a vědět!
Byl to velký projekt, dělal jsem 4 Spity najednou (2 x 1/48, 2 x 1/72 - starý dluh minulosti) mám ještě tři k vystavení, takže až budou nafocené, dám je sem také - a očekávám stejný "rough treatment" - sestřelit.
Ne, ne a NE.