Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fantasy a sci-fi figurky - 28 mm

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 291 • Stránka 6 z 20 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20
  • Odpovědět s citací

Re: Fantasy a sci-fi figurky - 28 mm

Příspěvekod lopee » 11 říj 2008, 18:40

Jan Koliba píše:nějaké WIP..bude to trpaslík procházející orkským táborem :paint: :paint:

Hele, myslím to vážně, proč tak znevažuješ fantasy reálie? Osobně nevidím tak velký problém s tím, jak děláš figury, ale tohle vážně pěkně ku-víš. Trpaslík ti prostě dobrovolně orkským táborem nepůjde. Pokud tím tedy nemyslíš to, že bude kolem sebe sekat do všeho hlava nehlava. Já sice chápu to heslo o tuposti trpaslíků, ale zjisti si, kdo a kdy o nich tak mluví.... [-( [-X
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 11 říj 2008, 19:01

lopee - a co třeba tábor po bitvě všude štíty atd atd... ????
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian » 11 říj 2008, 20:32

to ze si to napodobnoval je dobre,ja tiez odkukavam z fotiek, len z tej fotky je vidno velke h...o :-D sak to fot pod nejakou lampov a daj si za to nejake pozadie ale nie biele
Marian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 11 říj 2008, 22:02

Jan Koliba píše:lopee - a co třeba tábor po bitvě všude štíty atd atd... ????

Orkové byli spíš kočovníci ve smyslu, že spíše měli stany - třeba jako Mongolové (ačkoli vidět orčí pevnost, to bych ti fakt přál). No jde o to, že hodně opravovali to, co postavil někdo jiný. Takže proč ne. Jen bych to moc nepřeháněl, přeci jen, ork štít zahodí, pokud je zničený, nebo ho zabijou. Ale tohle už je dobrý nápad, takhle to zní dobře. Mimochodem orkové a trpaslíci, to jsou úhlavní nepřátelé :) ...
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 12 říj 2008, 07:21

ne elfové a trpaslíci jsou ůhlavní nepřátelé to je podstata fantasy :lol: :lol: :lol:
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 12 říj 2008, 09:25

Tak proč tak blbé nápady, když to víš (ačkoli podstata bych zrovna neřekl)? #-o
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dakan » 12 říj 2008, 09:46

No pokud se pohybuješ ve světě Warhammeru,tak tam opravdu úhlavní nepřátelé trpaslíků jsou orkové a goblini,po nich potom skaveni. Elfové nepřátelé trpaslíků nejsou.Trpaslíci si pouze vyřídili v minulosti účty s jedním tupým elfíkem na trůnu a tím to skončilo :grin: (je pravda že si občas zajdou pro dřevo do lesa,kde je napadnou bushmeni - lesní elfíkové :-D )
Obrázek
Dakan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 12 říj 2008, 10:54

Do té tvojí " trapne " ankety jsi nedal ještě jednu možnost - žádnou - ta by se tam pro mě hodila, udělej pořádně to co jsi rozdělal a nedokončil a potom zkoušej něco nové, to moje rada, tím že začneš novou figurku se nezlepšíš, když jsi jich xxxxx před tím odložil ,že na ně jako že nemáš a bla bla bla podobné řeči.Je pravda že trénik dělá mistra,ale v tvém případě a s tímto přístupem to bude spíše maraton :-k :-k .Proč se opravdu ,ale opradcu nezaměříš na jednu figurku a potom ji pomalu ,ale jistě nedotáhneš do konce tak ,aby byla opravdu kvalitní, dobře a čistě namalovaná.Vždy´t na ní nemusí být finesy a přechody zrovna jak od Mariana a nebo Cesnaka ,ale jen kvalitní základní stínování.Toto jsi podle mě ještě od začátku tohoto tvého chlivku nedokázal.Náznak byl možná na trpaslíkovi co kutá v dole a od té doby co jsme ti tu napsali svorně, že je to dobré zase chrlíš jednu cipárnu za druhou,Proč , máš k tomu nějaký důvod, nebo v okamžiku kdy ti někdo napíše je to dobré se splašíš jak veverka ze vzteklinou a už se nekontroluješ.Ogárku tož to né ,to nikam nevede [-( [-( , to z tebe bude jen natěrač a nic víc.Tak si to zase honem a rychle uvědom a začni v klidu s rozvahou a ne brk sem brk tam .
PS:omlouvám se ostatním za spam ,ale už jsem zase musel 8)
Naposledy upravil por.Wolf dne 12 říj 2008, 16:47, celkově upraveno 1
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod than-mara » 12 říj 2008, 15:06

to por. Wolf - nemusis se vubec omlouvat za spam, pac sam jsem chtel napsat neco podobneho a tys mi usetril 10 minut prace :grin:

! Hlasuji pro nazor por. Wolfa !
moje témata na MF
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=25106 SM - hleda se schema
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=21674 Moje pokusy
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=20002 Smrtka
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=80&t=19698 SM - Scout
than-mara

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 12 říj 2008, 18:57

wolfik myslim že na tomto trpaslikovi zakladni stinovani je .... wash drybrush a highlight.. to je zakladni stinovani ne ?.. a na suknu přijde layering...ale asi máš pravdu ve skříni mi leží různě rozdělanejch tak 20 figurek a já pořád začínám nové a nové.. vypadá tože je asi budu muset dodělat.. jinak na flintě je první pokus o NMM fotky strašně vytahujou vrstvy mezi barvami v reálu je to téměř plynulej přechod
Přílohy
P1080259.JPG
P1080260.JPG
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dakan » 12 říj 2008, 19:18

Už zase jsi se vrátil k tomu červenému pozadí? :?
Ale k trpaslíkovy.... nelíbí se mi zvolené schéma barev,je hodně pestrobarevný...Kožené rukavice zelenou?.. NMM by chtělo jemnější přechody( já se s tím taky ještě peru)-ale na první pokus dobrý:) . A nelíbí se mi to divné NMM na kroužkové zbroji (modrá se žlutýma čmouhama).
Obrázek
Dakan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 12 říj 2008, 20:06

No kámo myslím že pojmy ti jdou psát a vyslovovat asi dobře ,ale skutek potom v provedení utek.Já mám na mysli KVALITNĚ provedené stínování a ne to co je vidět na té nekvalitní fotce, protože kdyby ta fotka byla kvalitní , tak by se na to asi moc dívat nedalo, co ty na to Mr. :mrgreen: :mrgreen:
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 12 říj 2008, 23:19

Jan Koliba píše:wolfik myslim že na tomto trpaslikovi zakladni stinovani je .... wash drybrush a highlight.. to je zakladni stinovani ne ?.

:grin: :lol: :grin: :lol: :grin: :lol: :grin: :lol: :grin: :lol: :grin: :lol:
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 13 říj 2008, 02:09

Jan Koliba píše: .... wash drybrush a highlight.. layering...vrstvy mezi barvami...

Tedy docela se v tom ztrácím. Přijde mi to jako ta pohádka o tom Honzovi, co mluvil latinsky, či jak přesně to bylo. Nikdo mu nerozuměl, jenže tady máš docela problém s tím, že - snad mohu mluvit za ostatní - víme, co které slovo znamená, ale stejně tomu, co jsi napsal, nerozumíme. :grin: Přijde mi, že děláš chybu v tom, že se ptáš, co máš malovat, ale neptáš se vůbec JAK. To vidím jako docela hrubou chybu. Zrovna včera jsem si listoval jednou knihou o malování (ne figurek), no a zvláštní je, že to začíná naprostými základy. Snad na první pohled jsou stupidní, ale na ten druhý je to přesně naopak. Vždyť ty stavíš bárák od střechy. A to ani nevíš, kolik bude mít pater. Zvol si nějakou figurku, která nebude fantasy. Kup si třeba nějaké dragoňácké 1/35. Moc nestojí, navíc na nich najdeš řemeny (=kůže), boty (stejně tak), kovové přezky, zbraně... Prostě ti doporučuji nějakou figuru, na které se naučíš. Klidně i nějakou velkou. Ono totiž Česnak s Dakanem - když už tu byli uvedení - se k tomu, jak to dělají teď, museli propracovat. Jinak se nenech odradit, ale trochu se nad sebou zamysli. Teď možná jsi za šikulku ve svém okolí, ale tady fakt neohromíš (a to říkám i s tím, že ten trpaslík se Ti vážně moc povedl!)
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 13 říj 2008, 19:48

Pavel Š píše:por. Wolf: kde to mám podepsat? [-o<

Honza: :bad:

Asi radši ani nikde Pavle, ono je to pořád dokola hrách na stěnu , toč se toč a je z toho kolotoč :? , prostě Mr. zůstane asi pořád stejný a my se z toho nepo...... :wink: .Jsou to jeho figurky , jeho malování na kšeft, jeho malířská image, když už tu háže těma ingliš pojmy a tak to bude do té doby než prozře.Tímto se s tématen mistra Koliby loučím a přeju mu pevnou ruku ,dobrou volbu figurek a hlavně brzo hodně notnou dávku rozumu.čao amígo ,čao bambíni a s ostatníma ,naslyšenou, na viděnou,na písanou při lepších tématech než je - jakou 54 mm figurku si mám pořídit.
por.Wolf

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 291 • Stránka 6 z 20 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20

Zpět na Rozestavěno