Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

B-17G 1/72 Academy

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

B-17G 1/72 Academy

Příspěvekod yan.ko » 03 říj 2008, 22:12

Tak jsem se rozhodl, ze i ja pujdu s kuzi na trh. Necekejte zadnou tydenni rychlovku - vaku kabinky od Falconu jsou na ceste a dekaly ma Ventura Publications vydat koncem roku. Takze casu dost, zadny spech. Na me trochu nezvykle jsem se pustil do americkeho letounu B-17G puvodne zrejme 731bq 452BG. Finalni kabatek bude tak trochu prekvapeni. Kdo jej uhodne behem stavby, ma u mne male bezvyznamne plus 8) Tak dost reci a do prace.

Model je nova Akademka "Special nose art edition", doplnena o quickboosty a eduardi BigEd:

DSCF4896.JPG
Reedice starsiho kitu pouze s novymi dekaly.
/The same old kit, but with new decals./

DSCF4926.JPG
Motory Quickboost jsou jasnou volbou a nelze nez doporucit.
/Quickboost Wright R-1820 engines - far better than the kit's ones. Very recommended./

DSCF4922.JPG
Quickboosti kryt motoru uz tak jasnu volbu neni. Jediny rozdil od stavebnice je v prumeru otvoru - nic co by sikovny modelar nezvladl sam.
/Only difference bwtween kit cowling and quickboost is inner diameter. Nothing that skillful modeller can't do single-handed./

DSCF4923.JPG
Kryt motoru z kitu a quickboost. Rozeznate ktery je ktery?
/Quickboost cowling and the one from the kit, could you say which one is which?/

"Koho jste potkali? Co vam to nalhali?! Ma matka jenom jednu dceru ma a to jsem JA!"
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
yan.ko

• Odpovědět s citací

Re: B-17G 1/72 Academy

Příspěvekod yan.ko » 03 říj 2008, 23:00

Podobnou stavbu zacal i Sedivak v tematicke sekci k B-17kam. Abychom se pri stavbe neprekryvali (a nemohli jste me konfrontovat :-D ), zacnu odzadu ...

DSCF4914.JPG
Netknute vyskovky verze C/D. Ty k verzi G jsem netknute nestacil vyfotit
/Tail wings from the kit - you're right these are of C/D version. It was too late to take a shot of untouched G-version ones, sorry/

DSCF4907.JPG
Odriznuta klapka, miliputem domodelovana "vnitrni struktura", ztencene konce kridel a odtokova hrana
/Cutted flap, inner structure filled and made up using miliput, thinned wing tips and trailing edge/

DSCF4934.JPG
Jeste jednou. Za zminku stoji nadstavovana klapka - sledovat TV pri brouseni se nevyplaci
/Another view. Notice white styrene on the right side of the flap - never sand the kit while watching TV/

DSCF4903.JPG
Vybrouseno, preryto, onytovano, vyvrtan otvor pro osu klapky, vymodelovany vnitrni nosniky klapky, vse prestriknuto surfem 1200 a prelesteno vodnim smirkem zrnitosti 2500
/sanded, rescribbed, rivetted, drilled flap axle sleeve, scratched inner flap spar, all sprayed with surfacer 1200 and polished with finegrained water sandpaper/

DSCF4933.JPG
Jeste jeden pohled
/Another view/

DSCF4937.JPG
Zkouska nasucho
/Dry fitting test/

"Koho jste potkali? Co vam to nalhali?! Ma matka jenom jednu dceru ma a to jsem JA!"
yan.ko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Mižák » 04 říj 2008, 07:52

Paráda :P =D>
Martin Mižák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom Binter » 04 říj 2008, 09:39

Bombastico.... =D> =D> =D>

Skutečný modelář a ne malíř na plastik..... [-o< [-o< [-o<
Všechno vím a všechno znám a to co nevím a co neznám, tak na to se zeptám.
Tom Binter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šedivák » 04 říj 2008, 10:56

tak toto je fakt pecka [-o< [-o< já momentálně přemýšlím jak naznačit žebrování na těch ovládacích plochách..nějak mi ten hladký povrch nesedí :x nemáš nějaký tip??
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod yan.ko » 04 říj 2008, 11:10

Šedivák píše:tak toto je fakt pecka [-o< [-o< já momentálně přemýšlím jak naznačit žebrování na těch ovládacích plochách..nějak mi ten hladký povrch nesedí :x nemáš nějaký tip??
Diky, diky chlapi :-D
Taky jsem nad temi potazenymi klapkami premyslel a napadly me dva zpusoby:
- naznacit to mirnym zaskrabnutim plastiku mezi zebry kulatym skalpelem
- iluzi navodit az pri finalnim nastriku postshadingem podobne jako se tomu dela u port na chmelnicich z WWI

Kdyz jsem si ale ty klapky poradne prohlizel na dobovych fotografiich, zjistil jsem, ze povrch klapek byl perfektne vypnuty, takze to zrejme necham byt. Uz tak je to dostatecne kontrastni s nytovanym povrchem okolo.
Naposledy upravil yan.ko dne 04 říj 2008, 11:17, celkově upraveno 1
yan.ko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 04 říj 2008, 11:15

Šedivák píše:tak toto je fakt pecka [-o< [-o< já momentálně přemýšlím jak naznačit žebrování na těch ovládacích plochách..nějak mi ten hladký povrch nesedí :x nemáš nějaký tip??

já to dělal takhle ....
viewtopic.php?f=76&t=4945&st=0&sk=t&sd=a&start=90
třeba to pomůže i yan-ko vi ...
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kormos Peter » 04 říj 2008, 22:18

Very good kickstart on the kit my friend! Didn't think that you made such a lot of progress since the start :shock: :shock: :shock:

Unfortunately my B-17 is not progressing that fast as yours or as the others' but anyway the photos are great inspiration!

I'm trying to translate the conversation with Google from Czech to English , but sometimes the results are quite funny... Anyway, your extra captions in English are greatly appreciated!

Good luck with the project for you and the rest of the Group build members!

Peter
another Fortress lover
Kormos Peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod yan.ko » 05 říj 2008, 12:09

Kormos Peter píše:Very good kickstart on the kit my friend! Didn't think that you made such a lot of progress since the start :shock: :shock: :shock:

Unfortunately my B-17 is not progressing that fast as yours or as the others' but anyway the photos are great inspiration!

I'm trying to translate the conversation with Google from Czech to English , but sometimes the results are quite funny... Anyway, your extra captions in English are greatly appreciated!

Good luck with the project for you and the rest of the Group build members!

Peter
another Fortress lover

Hi Peter,
thanks, it's nice to see you here. The tail wing was the easiest part, which was done in few hours, next progress will not be so soon. But I hope you will show us your build - as you say the photos are great inspiration and really good for sharing experiences and build methods.

I'll keep describing 'buildpoints' also in english (hoping my is better then google's :D )
yan.ko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod yan.ko » 05 říj 2008, 12:38

DOSKOČIL MICHAL píše:

já to dělal takhle ....
viewtopic.php?f=76&t=4945&st=0&sk=t&sd=a&start=90
třeba to pomůže i yan-ko vi ...

Tvuj postup Michale znam a je to pekna prace =D> Na dobovych fotkach jsem ale ridici plochy s takto vyrysovanou celou vnitrni konstrukci zatim nevidel. Na modelu zvyraznim (zejmena podelna) zebra bud vystinovanim, nebo zbrousenymi pulkruhovymi evergreen profily (pokud mi brzy dorazi ...)

5.JPG
4.JPG
3.JPG
1.JPG
2.JPG

yan.ko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miško » 05 říj 2008, 15:13

Na dobových fotkách...?, ty ovšem nejsou podle dnešní módy. Asi bych to spíš jenom vytáhl nastříkáním proužků tmelem. Evrgríny budou moc vysoký.
Miško

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 05 říj 2008, 18:49

asi tak, já ty svoje nafoukal taky jen surfem a vypadá to ok
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod elby » 05 říj 2008, 19:17

Vyzerá to na stavbu vo veľkom štýle, držím palce. =D>
Galéria: P-51C ICM 1/48, Bell X-1 Eduard 1/48, F-86D Revell 1/48, F4U-5N Revell 1/48, FJ-1 Czech Model 1/48
elby

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kormos Peter » 06 říj 2008, 09:24

yan.ko píše:The tail wing was the easiest part, which was done in few hours, next progress will not be so soon. But I hope you will show us your build - as you say the photos are great inspiration and really good for sharing experiences and build methods.

I also started with the horizontal stabilizer. :-)

Is there a deadline for the group build? My project is a long term one I don't think it would be finished sooner than 1-2 years, only working on it when have a mood. I'm asking whether or not to open a thread myself...

Occasionally, I post updates on the kit to Hyperscale's Plastic Pics forum.
Kormos Peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod yan.ko » 06 říj 2008, 20:32

Kormos Peter píše:
yan.ko píše:The tail wing was the easiest part, which was done in few hours, next progress will not be so soon. But I hope you will show us your build - as you say the photos are great inspiration and really good for sharing experiences and build methods.

I also started with the horizontal stabilizer. :-)

Is there a deadline for the group build? My project is a long term one I don't think it would be finished sooner than 1-2 years, only working on it when have a mood. I'm asking whether or not to open a thread myself...

Occasionally, I post updates on the kit to Hyperscale's Plastic Pics forum.

It doesn't matter if you finish your plane in three weeks or years. There is no deadline Peter. I only wish to have my fortress ready for painting till end of year, Foxbat wish to finish his fortress in this life ;o)
yan.ko

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno