Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

VW type 825 Pick-up - dopracováno a přefoceno

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: VW type 825 Pick-up - dopracováno a přefoceno

Příspěvekod Martin Glogar » 30 zář 2008, 22:23

to D.hawk: Pavlova metoda spočívá v tom přiložit zevnitř do okýnka přibližně do tvaru okýnka obstřihnutou acetátovou folii, špendlíkem na ni ten obrys okna objet a potom to přesně vystřihnout/dopilovat tak, aby to do toho okýnka přesně sedlo...ukazoval to v nějakém svém tématu, ale které to bylo už nevím...já si to v tomto případě zjednodušil, ty okýnka ze stavebnice jsou tvarově OK, ale brutálně hrubé a docela špatně odstříknuté, je na některých místech vidět, kudy ten plast tekl...já okýnka vystřihnul z acetátu přesně podle těch původnmích...that's all :-D

to Kelly: panďuláka se bojim bojim :lol: ale třeba se někdy odhodlám...ad podložka: to víš, dělal jsem poprvé, ale jsem docela spokojenej, furt lepší než kdyby nebyla žádná...ale ještě trošku oživit, přiblížit realitě, by to sneslo, to jo, jen moc nevím, jak na to...co se plotu týče, tam je to to samé, určitě to má k dokonalosti ještě daleko, ale jak na to, aby to bylo věrohodnější... :-k
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vláďa Műller » 30 zář 2008, 22:29

Martin Glogar píše:to D.hawk: Pavlova metoda spočívá v tom přiložit zevnitř do okýnka přibližně do tvaru okýnka obstřihnutou acetátovou folii, špendlíkem na ni ten obrys okna objet a potom to přesně vystřihnout/dopilovat tak, aby to do toho okýnka přesně sedlo...ukazoval to v nějakém svém tématu, ale které to bylo už nevím...

Martine snad nebude vadit, když Ti sem vlezu a vložím odkaz na požadované téma pro D.Hawka, téma jsem nedávno hledal a i jsem si ho uložil, takže jsem ho měl nyní rychle po ruce...

http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=19&t=17912&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Ahoj :)
Vláďa Műller

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 30 zář 2008, 23:15

vladam píše:
Martin Glogar píše:to D.hawk: Pavlova metoda spočívá v tom přiložit zevnitř do okýnka přibližně do tvaru okýnka obstřihnutou acetátovou folii, špendlíkem na ni ten obrys okna objet a potom to přesně vystřihnout/dopilovat tak, aby to do toho okýnka přesně sedlo...ukazoval to v nějakém svém tématu, ale které to bylo už nevím...

Martine snad nebude vadit, když Ti sem vlezu a vložím odkaz na požadované téma pro D.Hawka, téma jsem nedávno hledal a i jsem si ho uložil, takže jsem ho měl nyní rychle po ruce...

http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=19&t=17912&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Ahoj :)

vůbec, to je přesně ono :)
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hlaváček » 01 říj 2008, 06:07

martine já dělám plot z dýhy a je to vždy super!vyberu si i odstín pak už stačín nej olejovkama vystínovat a je to velmi reálné :-D
KLUBÍČKO!
http://afvmodels.blogspot.com/
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Hlaváček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 01 říj 2008, 08:58

Kelly píše:martine já dělám plot z dýhy a je to vždy super!vyberu si i odstín pak už stačín nej olejovkama vystínovat a je to velmi reálné :-D

tohle je vyřezané z balzy, taky to bylo napřed "dřevěné", ale vycházel jsem z toho, že plot, když je venku vystaven dlouhodobě povětrnostním vlivům, navíc když je třeba nadehtovaný nebo čím se to natírá, tak tam strukturu dřeva neuvidíš, je hodně tmavě šedý, spíš do černa, je na něm občas takový ten zelený mech a tak...to jsem chtěl napodobit :) ale jak jsem psal, něco tomu furt chybí... :( třeba mě nebo někoho jiného ještě něco chytrého napadne :D
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod D.Hawk » 01 říj 2008, 11:50

Diky moc za rady jak na okynka :)
Podle me se leta na dreve prave vlivem povetrnostnich vlivu a casu problubuji a zvyraznuji, hrany se zakulacuji. Aspon teda u nas na chalupe to tak funguje :-D
D.Hawk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 01 říj 2008, 12:11

D.Hawk píše:Podle me se leta na dreve prave vlivem povetrnostnich vlivu a casu problubuji a zvyraznuji, hrany se zakulacuji. Aspon teda u nas na chalupe to tak funguje :-D

asi záleží na použitém dřevě,já si zas vybavuju ploty víceméně celé černé...no, předělávat to nebudu, aspoň v nejbližší době ne, ale třeba mě chytne potřeba to někdy v budoucnu vyměnit :D
Martin Glogar

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky