Dračí prémiová T-34/85. Velice příjemná stavebnice, musí se jen nahradit nevýrazné sváry na věži a vyplnit a zatmelit šest otvorů na závěsy nádrží na bocích korby. Chvíli to vypadalo, že bude problém spojit horní a dolní část trupu, ale stačí na poslední kryty odpružení podvozku navléknout gumičku nebo smyčku z provázku a sedne to jedna radost. Drobné problémy jsou s plechy, závěsy drátěnek jsou asi delší, než by měly být, tak dá trochu práce a zkoušení, než sednou na místo. Fotky odhalily na drátěnkách pár míst, ze kterých jsem setřel pigment, který jim měl dodat zrezlý nádech, ještě to přepráším. Figurky jsou ze tří sad od MiniArtu, lehce upravené, aby se na tanku udržely.
Díky za pochvalu, pánové. Celta na věži sedí jen na kousku Tack-itu, tak se dá snadno odstranit. (Už když jsem jí tam dával, hlodalo ve mně, že by si tak pěkně zmenšili zorné pole periskopů, ale nějak mi zbyla, tak přistála tam.)
Je to moc hezký ten tank je super jen bych ho trochu opigmentoval jinak figurky se mě líbí (asi proto že je dělám stejně) ale taky mě něco na nich chybí , asi nějaký ty stíny či co ale taky nevím jak to udělat.... Stačil by nějak wash tmavou rozředěnou olejovkou či co?Poraďte zkušení
Jiří Anděl píše:Jak řekli přede mnou tank je parádní, ale figurky celkový dojem posouvají o krok zpět.
Abych se upřesnil- ksichty těch figurek jsou jak dětský panenky, jinak jsou naprosto vpoho, ale dal jsi hodně detailní fotky (což obdivuju, hodně to napoví, jaký model opravdu je) a v reálu to může vypadat úplně jinak.Spousta lidí nekreslí oči a pusu vůbec a všimnu si toho až doma, když si prohlížím fotky z výstav.Ty celty bych zkusil udělat nový, já je dělám z šmirglu, trvá to chvilku a myslím že jsou o něco lepší a když zvolíš dobrej smirek, ani je nemusíš barvit, stačí je jen maličko dostínovat.viewtopic.php?f=19&t=22463
Jak se na to dívám čím dál déle tak ten tank fakt nemá chybu.Poraádně odvedená práce na patině, fakt super.Ale ti paňáci se mě zdají jako zajíci v poli takový ušáci!
Ty celty ze šmirglu jsou perfektní, geniální nápad, rozhodně to vyzkouším.
Stečeniny na tanku jsou udělány pomocí olejových barev ředěných White Spiritem, resp. jsou natírány na místa jím zvlhčená, barva se pak sama přirozeně rozlévá a pak se to snadno doladí štětečkem.
S figurkami mám zatím dost málo zkušeností, když jsem viděl návody pro figurkáře na jejich malování v Modeláři (postupné domalovávání světel a stínů) zavrhl jsem to, protože na takovou piplačku prostě nemám trpělivost, figurky beru jen jako doplněk a ne jako samostatný model. (To je možná ta chyba. ) Dopřál jsem jim samozřejmě filtry a wash a na uniformách i dry brush, ale obličeje po washi vypadaly, jako by byly od kolomazi, tak jsem jej očistil a to zřejmě vedlo k „zploštění“ tváří. Figurky sundávat nebudu, jsou k tanku přilepeny tu za ruku, tu za nohu, tu za zadek a jejich odtržení by se neobešlo bez následků pro barvu. Pokud máte pro příští pokus nějakou radu ohledně snadnější metody barvení a patinování figurek, aby nepůsobily tak ploše, moc rád se poučím.