Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Eday-2008

Přehled soutěží v roce 2008
Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 21 z 27 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27
  • Odpovědět s citací

Re: Eday-2008

Příspěvekod Jakub Skolil » 25 zář 2008, 19:14

No já sem třeba ani nevěděl, že se sháněj dobrovolnící!! Vědět dopředu, že o mě bude zájem jako o dobrovolníka, docela bych to vzal. Jinak je jasný, že někdo kdo staví letadla, nebude hodnotit figurky. O skupinkách jsem mluvil proto, že sem viděl hodnotící chodit třeba po dvou i třech lidech, dospěl jsem teda asi k milnýmu názoru, že jich chodí víc dohromady. Prostě by se to muselo nějak prodiskutovat celý, aby to fungovalo
http://skolil-diorama.blogspot.com
Jakub Skolil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 25 zář 2008, 19:51

Jakub Skolil píše:No já sem třeba ani nevěděl, že se sháněj dobrovolnící!! Vědět dopředu, že o mě bude zájem jako o dobrovolníka, docela bych to vzal. Jinak je jasný, že někdo kdo staví letadla, nebude hodnotit figurky. O skupinkách jsem mluvil proto, že sem viděl hodnotící chodit třeba po dvou i třech lidech, dospěl jsem teda asi k milnýmu názoru, že jich chodí víc dohromady. Prostě by se to muselo nějak prodiskutovat celý, aby to fungovalo

ale tos dospel k spravnymu nazoru jak to bylo - na eday se chodilo ve skupince (i po ctyrech a mozna i po peti) Ale ten novej anvrh byl na jednotlivce :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 25 zář 2008, 19:59

Začínám mít pocit , že ať to bude jakkoliv tak bude někdo brblat.
když budou jednotlivci bude to špatně , když budou skupinky zase to bude špatně.
dobrovolníci se hledali minimálně 6 neděl předem na nymbecu to bylo pořád v popředí.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 25 zář 2008, 20:07

Radek Typlt píše:Začínám mít pocit , že ať to bude jakkoliv tak bude někdo brblat.
když budou jednotlivci bude to špatně , když budou skupinky zase to bude špatně.
dobrovolníci se hledali minimálně 6 neděl předem na nymbecu to bylo pořád v popředí.

Otazka je, kolik modelaru cte nymbec. Mozna by to priste chtelo request umistit na obe fora.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirkaj » 25 zář 2008, 20:14

Ne letošní e-day jsem přijal výzvu pana Fialy k posílení týmu hodnotitelů. Skupiny byly vybrány podle "specializace" a já se přihlásil mezi technikáře, bylo nás šest a přístup všech členů byl velmi zodpovědný. Měli jsme skutečně dost času na samostatnou prohlídku a jakousi přípravu na hodnocení. Vlastní hodnocení jsme dávali v týmu dohromady koncensem a ještě zavěrečným souhlasem s pořadím. Nebylo to jednoduché, když si zpětně vybavím obsazení pětatřicetinové techniky, ale i dvaasedmdesátinové. Většina velmi kvalitních modelů, které si zasloužily ocenit. Nicméně jako člen týmu hodnotitelů techniky mám svědomí čisté a mohu jen potvrdit svědomité hodnocení.
jirkaj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 25 zář 2008, 20:17

jirkaj píše:Ne letošní e-day jsem přijal výzvu pana Fialy k posílení týmu hodnotitelů. Skupiny byly vybrány podle "specializace" a já se přihlásil mezi technikáře, bylo nás šest a přístup všech členů byl velmi zodpovědný. Měli jsme skutečně dost času na samostatnou prohlídku a jakousi přípravu na hodnocení. Vlastní hodnocení jsme dávali v týmu dohromady koncensem a ještě zavěrečným souhlasem s pořadím. Nebylo to jednoduché, když si zpětně vybavím obsazení pětatřicetinové techniky, ale i dvaasedmdesátinové. Většina velmi kvalitních modelů, které si zasloužily ocenit. Nicméně jako člen týmu hodnotitelů techniky mám svědomí čisté a mohu jen potvrdit svědomité hodnocení.

Muj navrh rozhodne nemel nijak snizovat kvalitu hodnoceni letosnich rozhodcich, jen jsem navrhnul jiny pristup. Vzhledem k tomu, jak jsem videl obsazeni nekterych kategorii, vim, ze to rozhodne nebyla prace jednoducha. A muj navrh taky neznamena nesouhlas s letosnimi vysledky.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 25 zář 2008, 20:18

mess píše:Otazka je, kolik modelaru cte nymbec. Mozna by to priste chtelo request umistit na obe fora.
M.

poučeni letoškem, budem se ptát na všech nádražích :o
jinak systém umožňuje jakýkoli systém bodování, program to přechroustá...
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 25 zář 2008, 20:23

Sumak píše:
mess píše:Otazka je, kolik modelaru cte nymbec. Mozna by to priste chtelo request umistit na obe fora.
M.

poučeni letoškem, budem se ptát na všech nádražích :o
jinak systém umožňuje jakýkoli systém bodování, program to přechroustá...

Uz dost modelaru mi rikalo, ze Nymbec necte, protoze jim nesedi, jak se tam diskutuje a jak se tam casto diskuze zvrhavaji. Myslim, ze zverejneni i tady rozhodne neublizi.
Ostatne pokud mate pocit, ze muj navrh je uplne nesmyslny, muzem na nej proste zapomenout, nerikam, ze je bezchybny a jediny spravny, je to proste jen navrh k diskuzi.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 25 zář 2008, 20:26

[/quote]Otazka je, kolik modelaru cte nymbec. Mozna by to priste chtelo request umistit na obe fora.M.[/quote]

Vzhledem k tomu , že je tam každý den přes 30000 přístupů , tak asi hodně. Tohle forum není středobodem modelářského světa. Ono je rozdíl nečíst a nepřispívat, ale vsadím se , že kdo na Nymbrec jednou zabloudil tak tak čte.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 25 zář 2008, 21:29

Ještě bych se chtěl na něco zeptat: protože jsem byl na své první výstavě coby soutěžící a ačkoliv jsem neměl ambice na umístění (no trošku jsem doufal, přiznávám), marně jsem přemýšlel nad rozdělením medailí. Mluvím o kategorii hobby. Když se hodnotily modely v mistrovské kategorii, bylo u každého modelu uvedeno hodnocení i s případnými slabinami/chybami na modelu. To u kategorie hobby zřejmě není možné, ale stejně by mě zajímalo, proč (podle mě) perfektně zpracovaný model byl umístěn hůře než model spíše průměrné kvality ? Nemluvím samozřejmě o svých modelech :-)
Samozřejmě, že odpově0d je nasnadě, tedy individuální názor rozhodčího. Ale chci se zeptat na něco jiného - jaké jsou v kategorii hobby kritéria ? Stačí jen rozhodčím, že se jim model subjektivně líbí, anebo je také důležitá čistota zpracování, zvládnutí modelářských technik a podobně ? Mají rozhodčí nějaké instrukce ?
Ptám se trochu z ješitnosti, abych příště věděl, až půjdu opět soutěžit a měl větší šanci na umístění... :oops:
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 25 zář 2008, 21:58

Radek Typlt píše:
Otazka je, kolik modelaru cte nymbec. Mozna by to priste chtelo request umistit na obe fora.M.

Vzhledem k tomu , že je tam každý den přes 30000 přístupů , tak asi hodně. Tohle forum není středobodem modelářského světa. Ono je rozdíl nečíst a nepřispívat, ale vsadím se , že kdo na Nymbrec jednou zabloudil tak tak čte.

ok, chapu, neni co vylepsovat.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Skolil » 25 zář 2008, 22:41

Tak já myslim, že už sem k tomu řekl všechno co sem měl na srdci.
Ten návrh od messe se mi líbí. Až se příště dozvím, že se hledá dobrovolník, rád se přihlásím (neříkám, že pokaždý, ale přihlásím se).
Díky za diskusi
http://skolil-diorama.blogspot.com
Jakub Skolil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 26 zář 2008, 06:00

Já bych měl malinkou poznámku k Modelforu kontra Nymburku.
Mluvil jsem o tom s Márou. Mára čte hlavně Nymburské fórum. Na Modelforu mu některé věci "nesedí".
U mě je to naopak. Musím zklamat Radka, ale i když jsem několikrát na Nymburk zabrousil, tak z 99,5% preferuju Modelforum. Nymburk je pro mě prostě nějak nepřehledný, uspořádání Modelfora mi naprosto vyhovuje. (Možná jsem teď píchl do vosího hnízda, ale je to můj pocit).
Docela by mě zajímal počet přístupů na MF, aby bylo s Nymburkem srovnání :wink: , ale chci tím říci, že každému vyhovuje něco jiného a lze jen těžko napsat
"Na tohle fórum chodí každý, tak to stačí napsat jenom sem."
Takhle to myslím nefunguje.
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 26 zář 2008, 06:32

Mám zkušenosti s hodnocením na Modellbrnu ještě z doby, kdy Modellbrno bylo v technickým muzeu. Dopředu jsem oznámil, že odmítám hodnotit kategorie, kde mám své modely a pak kategorie, kterým nerozumím, tzn plazivý cíle, dio, figury a podobně. Hodnotil jsem letadla, vrtulníky a to v sestavě celkem tří lidí. Jeden z nich byl např. pan Bodeček. Hodnotili jsme to systémem, že jsme si několikrát pečlivě prošli všechny modely v dané kategorii a pak jsme každý navrhli cca 5-6 modelů, které byly velmi dobré. Těchto vybraných 5-6 modelů jsme pak pečlivě prohlédli a z toho postavili výsledné hodnocení. Myslím, že naše hodnocení bylo také velmi pečlivé. Narazil jsem však při cestě domů na zeď. Kolega z plzeňskýho klubu byl velice rozezlený a říkal, že by ho zajímalo, kteří kreténi hodnotili vrtulníky (protože nebyl na prvním místě, pro které si samozřejmě jel)... Oznámil jsem mu, že já - chvilku bylo ticho a pak mi oznámil, že jsme ho poškodili, protože on dělá štětcem, kdežto všichni ostatní pistolí... Nebylo možné mu vysvětlit, že povrch jeho vrtulníku byl hrubý, detaily zalitité barvou a opatlané čiré díly....

Tím jsem chtěl říci to, že i když se k hodnocení prováděné "komisí rozhodčích" (vyšší třída líbí-nelíbí) přistupuje velmi zodpovědně, tak potom člověk stejně narazí na ješitnost a ta může pramenit k hodnocení typu - ta soutěž stála za ho**o, hlavně to hodnocení....

Líbí-nelíbí, či hodnocení komisí rozhodčích nominovanou ze zúčastněných modelářů je stále subjektivní záležitostí, takže je potřeba k tomu tak přistupovat... Obdobně je to i s bodovačkama, byť je k tomu předpis, jak hodnotit. Často rozhodčí použije nadstandardní znalosti (které jsou zakázané) a nebo se mu prostě nelíbí styl patiny, či něco jiného a tím přihlédne k hodnocení...

Tím vším jsem chtěl říci, že na soutěžích a výstavách je nejzásadnější, že člověk potká kámoše z celé republiky a prohlédne si jejich práce a nasaje atmosféru. Nějaký hodnocení a ceny je až ta poslední věc. Nebo snad modelaříme kvůli cenám a diplomům???
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 26 zář 2008, 06:38

mess píše:
Radek Typlt píše:
Otazka je, kolik modelaru cte nymbec. Mozna by to priste chtelo request umistit na obe fora.M.

ok, chapu, neni co vylepsovat.
M.

takže tímhle jsi mi potvrdil , že nechápeš vůbec nic.
To Sheya: aby nedošlo k mýlce. Nepreferuji ani jedno forum,( i když nymbec je mi bližší) . Je mi uplně jedno jedno kde se co dozvím.
Tímto příspěvkem s tématem Eday končím a svatosvatě slibuji , že až zase bude potřeba na některé soutěži vypomoci budu dělat jako , že jsem to nečetl.
Raději si pokecám s lidmi na které jsem kvůli tomuhle neměl čas a docela mne to mrzí.
PS: pokud někdo jezdí na soutěže jen kvůli umístění a diplomům tak se mi zdá , že je něco špatně. Samozřejmě , že ocenění potěší , ale pokec se stejně postiženými to nenahradí , alespoň pro mne.
Radek Typlt

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 21 z 27 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27

Zpět na Rok 2008