Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Eday-2008

Přehled soutěží v roce 2008
Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 19 z 27 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27
  • Odpovědět s citací

Re: Eday-2008

Příspěvekod Jakub Skolil » 24 zář 2008, 15:15

milan věchet píše:No,mohlo by se to dělat i jiným systémem. A nejen vyslechnout kritiku, ale třeba se dozvědět něco víc o modelu, něco dobrého, dozvědět se určité fígle....A navíc se to může využít i k rozšíření osobních kontaktů a známostí; a pak společně třeba zajít do toho bowlingu....., protože o výsledky přece jen až tak zase nejde!!!

No přesně, jde o to si o tom pokecat, dozvědět se, jak kdo co dělal, pořádně si to prohlídnout. Mít možnost se ho přímo zeptat a taky dostat hned odpověď. Nejde o to vytýkat člověku něco do očí, dokud z toho nedostane infarkt. Prostě konverzace nad daným modýlkem ve více lidech, pak by se to hodilo na papír a nechalo u modýlku, nebo by se hlasovalo, je spousta alternativ.
Já třeba byl zklamanej, když sem viděl, jak v některejch kategoriích hobby hodnotěj modely. Nebudu jmenovat, ale dva přišli, jeden z nich řek: mě se líbí víc todle a druhej: tak jo a hodil tam kartičky s umístěním. Ani se k tomu oba nesehnuli...rozhodnutí za 5 vteřin a hotovo. Stál sem dva kroky od nich a poslouchal je a fakt mě to dost našponovalo!!
Člověk má daleko lepší pocit, když mu to v bodovačce půl hodiny okukujou, a pak je třeba i poslední, ví že si to někdo prohlídnul aspoň!!
http://skolil-diorama.blogspot.com
Jakub Skolil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 24 zář 2008, 15:54

Jen klidně jmenuj. je to jediná cesta , jak zdokonalit systém.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 24 zář 2008, 16:02

Jakub Skolil píše:Nebudu jmenovat, ale dva přišli, jeden z nich řek: mě se líbí víc todle a druhej: tak jo a hodil tam kartičky s umístěním. Ani se k tomu oba nesehnuli...rozhodnutí za 5 vteřin a hotovo. Stál sem dva kroky od nich a poslouchal je a fakt mě to dost našponovalo!!

Nechci se nikoho zastavat, ale nemohli to ti rozhodci mit nakoukany uz dopredu? Vim, ze rozhodci na hoby meli prvni sraz snad v 9:30, kde se reklo jak to bude probihat a ze hodnotit se zacne az v 11 az budou vytisteny presencni listiny (a karticky) do vsech kategorii. A nekdo uz v tech 9:30 prohlasil, ze OK, ale ze "svoje" kategorie si jde prohlidnout hned. A takovych bylo urcite vic. Takze pokud ti dva rozhodci o tom meli (treba nezavisle na sobe) dopredu jasno, pak konecne dostali listiny a karticky, sesli se nad stolem, jeden rekl - tohle, a druhej mel (dopredu udelanej) stejnej nazor ... co by dal resili. Sup tam karticku a jdeme dal.

Nicmene - opravdu klidne jmenuj :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan věchet » 24 zář 2008, 16:10

to Radek. Nechtěl jsem zabřednout příliš do konkrétních věcí a příliš zveřejňovat všechny své osobní poznatky a názory, ale co se modelů týče tak. např. v hobby rourách 1/48 u vítězné Mirage jsem si všiml nepříliš čisté zatmelení a zabroušení hřbetu + křivé nýtování (dobrá snaha, která je někdy na škodu). Naproti tomu Draken se mě zdál čiščí,škoda, že měl rezervy ve výzbroji, kde všeobecně je vhodné používat plechy na křidýlka raket. Ale jak říkam,je to subjektivní a vždy se najde něco pro a něco proti....
milan věchet

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 24 zář 2008, 16:23

Milane, spis slo o to, kdo to potencialne odflakl tim stylem "prisel, videl, ohodnotil". K ctvrtkovym hobby rouram bych mel sice tez vyhrady, ale pripomenul bych jednu dulezitou vec - soutezici jsou v tom nevinne a takhle shazujeme hodne i viteze. Sam jsem to trochu udelal o par prispevku driv na ukor 1:48 masters - cimz se omlouvam. To ze byl vitez v dane konkurenci nejlepsi - to opravdu neni jeho problem a uz vubec ne jeho chyba.
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Skolil » 24 zář 2008, 16:29

Honza Jezl píše:Nechci se nikoho zastavat, ale nemohli to ti rozhodci mit nakoukany uz dopredu?
Nicmene - opravdu klidne jmenuj :-D

No to mě nenapadlo, ale co sem je tak slyšel, nezdálo se mi, že by to už před tím viděli.
Každopádně netýká se to všech. U jinejch kategorií sem zas viděl, jak u toho vášnivě diskutujou.
Jmenovat nebudu, protože na umístění zase tak nesejde, jen mě vzalo jak to měli šmahem hotovy a u kategorií, který stavěj jim to zas tak rychle nešlo.
Jakub Skolil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan věchet » 24 zář 2008, 16:34

Omlouvám se, ale nechtěl jsme osobní poznatky a názory na modely zveřejňovat. Byla to jen asi nevhodná snaha o odpověď. Vše je za náma a čas letí. A je tedy nutné se začít připravovat na ročník další (a včas si zarezervovat stoly na bowlingu...).
milan věchet

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 24 zář 2008, 17:05

milan věchet píše:Omlouvám se, ale nechtěl jsme osobní poznatky a názory na modely zveřejňovat. Byla to jen asi nevhodná snaha o odpověď. Vše je za náma a čas letí. A je tedy nutné se začít připravovat na ročník další (a včas si zarezervovat stoly na bowlingu...).

neni se zac omlouvat. Myslim (i kdyz s tim mam casto sam problem) ze je lepsi si to proste vyrikat nez zustat u naznaku stylu "nebylo to objektivni". Jen nevim, co se s tim da delat, "pouceni" rozhodcich bylo jasne a kdyz lidi ochotnych hodnotit je malo, tak se neda svitit a nekdy to vypada jak to vypada. Nicmene si myslim, ze z celkovyho pohledu hodnoceni zas az tak spatny nebylo :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 24 zář 2008, 18:59

To Milan: chtěl jsem to vědět jen pro svůj klid. Takže už jsem klidnej v této kategorii jsem neškodil. :grin: :grin:
PS: Na pivko a pokec zajdu vždy rád.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Skolil » 24 zář 2008, 19:13

Radek Typlt píše:To Milan: chtěl jsem to vědět jen pro svůj klid. Takže už jsem klidnej v této kategorii jsem neškodil. :grin: :grin:
PS: Na pivko a pokec zajdu vždy rád.

:D já Bych to snad ani neviděl jako škození, spíš bych to pojmenoval lhostejností k určité části modelů. Ale nechtěl jsem tím říct, že si z toho odnáším negativní pocity. E-day se mi moc líbil, atmosféra byla fajn, dobře jsem si popovídal se známejma i neznámejma lidma a těším se na příští rok.
Jakub Skolil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvanD » 24 zář 2008, 20:07

Jakub Skolil píše:
milan věchet píše:No,mohlo by se to dělat i jiným systémem. A nejen vyslechnout kritiku, ale třeba se dozvědět něco víc o modelu, něco dobrého, dozvědět se určité fígle....A navíc se to může využít i k rozšíření osobních kontaktů a známostí; a pak společně třeba zajít do toho bowlingu....., protože o výsledky přece jen až tak zase nejde!!!

No přesně, jde o to si o tom pokecat, dozvědět se, jak kdo co dělal, pořádně si to prohlídnout. Mít možnost se ho přímo zeptat a taky dostat hned odpověď. Nejde o to vytýkat člověku něco do očí, dokud z toho nedostane infarkt. Prostě konverzace nad daným modýlkem ve více lidech, pak by se to hodilo na papír a nechalo u modýlku, nebo by se hlasovalo, je spousta alternativ.
Já třeba byl zklamanej, když sem viděl, jak v některejch kategoriích hobby hodnotěj modely. Nebudu jmenovat, ale dva přišli, jeden z nich řek: mě se líbí víc todle a druhej: tak jo a hodil tam kartičky s umístěním. Ani se k tomu oba nesehnuli...rozhodnutí za 5 vteřin a hotovo. Stál sem dva kroky od nich a poslouchal je a fakt mě to dost našponovalo!!
Člověk má daleko lepší pocit, když mu to v bodovačce půl hodiny okukujou, a pak je třeba i poslední, ví že si to někdo prohlídnul aspoň!!

Tiez som bol svedkom niecoho podobneho. Povedal by som ze to bolo bleskove hodnotenie. Nezohnut sa ani nad model a urcit poradie z modelov, ktore rozhodca pozna uz z fora sa mi zda nehodne takejto sutaze ktora je MČR. Vela krasnych modelov ostalo nepovsimnutych. Za vsetko hovori ze registracia koncila o 10:00 a este neskor pribudli nejake modely a uz okolo 12:00 boli umiestnene cedulky s umiestnenim. Inac E-Day super akcia, ale v priestory v roku 2005 (vystaviste) bolo ovela lepsie.
Momentálne na stole: Aero Ab-11 (Special hobby 1/72)
Posledné hotové: Spitfire PR MK.IA (Eduard+Pavlamodels 1/48), Spitfire Mk.I (Eduard 1/48)
IvanD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 24 zář 2008, 20:58

Reakce na smazaný příspěvek H.Kopeckýho: :grin: :grin: :grin: od srdce jsem se zasmál... připomínáš mi názor jednoho modeláře, že prostě nejde nevyhrát soutěž na kterou přijedu, že to prostě není možné, že můj model by nevyhrál, to prostě nejde... :grin: :grin: :grin: a když nevyhraju tak byla soutěž ovlivněna rozhodčími a stojí za...
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 24 zář 2008, 21:08

Rostislav Axmann píše:Reakce na smazaný příspěvek H.Kopeckýho: :grin: :grin: :grin: od srdce jsem se zasmál... připomínáš mi názor jednoho modeláře, že prostě nejde nevyhrát soutěž na kterou přijedu, že to prostě není možné, že můj model by nevyhrál, to prostě nejde... :grin: :grin: :grin:

Ano rosťo, e-day stál za ho**o, protože sem nevyhrál. Ty si komik. ](*,)
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 25 zář 2008, 09:43

ale tak to je!!! akce kterou nevyhraju stojí za ho**o!!! i když sem tam žádný modely neměl!!! :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 25 zář 2008, 10:52

K tomu hodnoceni libi/nelibi:
Poradatel souteze ma naprosto neoddiskutovatelne pravo si zvolit porotce, kteri vyberou ocenene modely. Soutezici mohou sice s danym vyberem nesouhlasit, ale je nefer rikat, ze porota vybrala spatne. Od toho je libi/nelibi. Modelar, ktery touzi po maximalni objektivite, by se mel ucastnit hlavne bodovacek (a ted rozhodne neresim bodovaci system SMCR).
Proc to ale pisu. Na nasi soutezi se snazime maximalne objektivizovat vysledky libi/nelibi systemem hodnoceni. Neslo samozrejme o priblizeni se bodovacce, porad se bavime o libi/nelibi, tj. o subjektivni posouzeni. Co si ale myslim, ze napomaha nasemu hodnoceni, je to, ze hodnoti hodne porotcu nezavisle na sobe (letos na PM bylo 11 porotcu), kazdy obsazuje prvni tri mista v kategorii, tyhle hodnoceni se s ruznyma vahama (1.misto 3 body, 2. 2 body a 3. jeden bod) secte a podle vyslednych souctu se vyhodnoti jednotlivi vyherci kategorii. Pri tomhle poctu porotcu se nam dokonce nestalo, ze bychom meli bodovou kolizi, tj. stejny pocet bodu u dvou nebo vice modelu, ostatne i to je resitelne nejakym jednoduchym pravidlem. Duvod, proc to pisu, je ten, ze vzhledem k tomu, kolik je na edayi dobrych modelaru, podobne hodnoceni by mohlo prospet prestizi oceneni z libi/nelibi na teto soutezi.
Tot muj nazor.
M.
Martin Benko
mess

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 19 z 27 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27

Zpět na Rok 2008