Po osmi letech, kdy jsem nic nepostavil a více než ročním sledování ModelFora, kde jsem s úžasem sledoval, kam se plastikové modelářství vyvíjí, jaké nové technologie a fígle se dnes používají a po zhlédnutí fantastických výtvorů zdejších mistrů, jsem se rozhodl také něco nového postavit a zkusit. Po nákupu nového vybavení a barev, jednom zkušebním modelu, jsem vytáhl letitý model Sturmgeschütz III Ausf. B od Italeri, tedy přebal Dragonu...
Výsledkem, je tady prezentovaný model a hlavně obrovská a nevýslovná radost z modelaření jako takového, které mě znovu zcela pohltilo - a o to by přece mělo jít.

Model postavený jen z krabičky bez větších úprav, má velké chyby a nedostatky, všechny ty technologie jsem zkoušel poprvé, ale snad neurazí. Jak a co zlepšit se snad dozvím od Vás. Například nemám jasno v barvě vnitřní strany deklů interiéru. Ty jsem nejprve stříknul německou šedou, pak jsem ale na několika fotkách viděl že jsou zcela zřetelně světlejší, tady v barvě interiéru... takže jsem je přebarvoval...

Barva je jinak sprej Tamiya TS-4, zalakováno TS 13 a TS-79, dále různé barvy Humbrol a Revell. Patina a figurky barveny různým i oleji Umton, pigmenty CMK.