Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Figurky od Martinsosa

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Figurky od Martinsosa

Příspěvekod martinsos » 19 zář 2008, 11:58

Trošku postup ale prosím vás aj nejaké komentáre lebo sa my zdá ,že to sem postujem sám pre seba :?
Přílohy
11.jpg
10.jpg
9.jpg
Blog http://martinsosmodels.blogspot.com/
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 19 zář 2008, 12:57

Ahoj Martin, tak kým som si nezväčšil fotky, tak sa mi zdalo byť všetko v norme, zvetšenie však odhalilo podľa mňa základný nedostatok pri maľovaní. Máš tam fľaky :shock: to by mali byť tiene, jemné prechody a nie jednou farbou nariedenou na vodu to tam načvachtať, tadiaľ cesta nevedie, ja robím olejmi, ale viem, že akrylom sa nnanáša viac vrstiev, ktoré sa líšia odtieňom po odtieňi buď ztmavujem,alebo zosvetľujem. Toto si treba pekne odskúšať a naučiť sa. Ďalej ten kríž nemá ostré línie, kúp si retušovací štetec s úplne špicatou špičkou a urob peknbé ohraničenie. Tvár, oči máš umiestnené dobre, ale na pleti by som popracoval, chcelo by to krajšie tiene. Je to tvoja druhá figúrka, musíš začať skúšať nové veci, dať si viac záležať. Ono to nevadí, keď sa nepodarí,ale pri akryloch to ľahko premaľuješ. Ešte ma napadla jedna vec, keď si naberieš do štetca farbu, obtrieš ho jemne o obrúsok? keď nie, tak to tak urob zakaždým, potom sa ti nestane,že sa ti farba do toho záhybu vyleje. Pekné figúrky sú tvrdo odmakané a vypiplané, nemôžeš čakať že budeš mať za dva dni perfektnú figúrku na podstavci, radšej pomaly, každú sekciu si ukonči a choď na ďalšiu až keď si budeš istý,že túto už lepšie nezvládneš. Osobne držím palce a kritiku ber akože ťa chcem niekam posunúť, dobre? tak nech sa darí.
R.
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 19 zář 2008, 13:18

Fotky nezväčšovať je to kockate rozmazane a ako pod lupov ale uznávam ,že tá biela my nevyšla.Díky Paranoid za odpoveď aspoň niekto si to tu všimol :?
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rastislav Jancuska » 19 zář 2008, 13:35

Všetci si asi všimli, ale berú to asi s nadhladom, pretože začínaš, ale ked chceš tak aj ja priložím.....krk s trupom sa mi zdá nedotmelený, vlasy nedomalované, zachádzaš jednou farbou do druhej a tak....ale tu nejde o to aby Ťa odradilo, ale aby Ťa povzbudilo =D>
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.
Rastislav Jancuska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 19 zář 2008, 14:06

no a ešte som si všimol jednu vec, tú pošvu na meč bolo treba pred farbením a prilepením ešte vyrovnať. buď v teplej vode,alebo opatrne nad plameňom sviečky...
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 19 zář 2008, 14:11

Aha ja som myslel že to bolo ohybne ](*,)
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 19 zář 2008, 15:37

Martin, našiel som rozkreslenie základných techník pri maľovaní akrylom, skús si to naštudovať, keď to pochopíš, mal by si si už s akrylmi vedieť poradiť v každej situácii. Výber farieb a ich tónovanie už musíš voliť podľa tvojho citu, ok? držím palce a maľuj ďalej.
R.
http://www.ttfxmedia.com/vallejo/cgi-bi ... ortecnicas
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 19 zář 2008, 16:16

ok diky
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 19 zář 2008, 16:30

No budem musieť skúšať a skúšať kým my to nepríde do ruky.
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 20 zář 2008, 05:57

martinsos píše:No budem musieť skúšať a skúšať kým my to nepríde do ruky.

Přesně tak já to zkouším už několik let a pořád je to jen na natěrače :wink: .Trénink dělá mistra , teda pokud to nemáš jako dar od boha :wink:
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Blackosh » 26 zář 2008, 17:27

paranoid píše:no a ešte som si všimol jednu vec, tú pošvu na meč bolo treba pred farbením a prilepením ešte vyrovnať. buď v teplej vode,alebo opatrne nad plameňom sviečky...

S tým by som tak úplne nesúhlasil...tie pošvy sa vyrábali z hrubšej kože,takže po tasení sa to ohýbalo ako chcelo a hlavne volne vyselo svojou váhou.Skorej opačne by som ju otočil.Mám s tým osobné skúsenosti,kedže s mečom narábam.
K figurke sa vyjadrovat nemôžem,som technikár a s figurkami sa trápim ešte viac ako ty :cry:
IN THE DARKNESS EVERYTHING BECOMES CLEARER THAN DAYLIGHT [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Blackosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 26 zář 2008, 18:12

Docela jsem se pobavil, když jsem se dočetl o tom, že akryl se dá lehce přemalovat :grin: No možná jsem si to špatně vyložil... Tedy třeba bílá se lehce přetře černou, ale opačně to moc dobře nefunguje... A nejen u těchto barev. Vlastně u všech, ale to je dané samotnou podstatou malování akrylem.
Ještě k tomu, že se barva má otřít do ubrousku - to rozhodně ano, ale začátečnickou chybou je to, že si každý začátečník myslí, že když je akryl ředitelný vodou, že to je vlastně barevná voda. To ani náhodou (to není ani wash). Vedle toho, že některé barvy špatně kryjí - a jsou potřeba hustší už i jen proto, tak příliš naředěná barva po zaschnutí udělá přesně to, co máš na té figurce - mapy. Takže pamatuj, že nikdy (!) akrylovou barvu tak nenařeď, pokud to tak opravdu nechceš, nevíš, co to udělá. Pak nebude třeba ji pokaždé otírat do ubrousku. Když se zkombinuje tenký štětec a otírání do ubrousku, znamená to jen to, že tu barvu setřeš a na figurku nedostaneš nic. Přinejhorším jen takový nehezký tah štětcem, který pak budeš chtít opravit a... je v háji.
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 26 zář 2008, 18:33

Ještě k tomu otírání - jestli otírat, tak ne do savého materiálu (jako je třeba ten ubrousek), ale já si přebytečnou barvu 'vypíšu, otřu' na paletce. Je to dobré už proto, že vidím, jak se ta barva chová. Pokud je moc slabá, namočím štětec do barvy ještě jednou. Na obrázku je ta barva (ta jen čistě bílá) škrtnuta červeně, pokud mi nevyhovovala, nebo v zeleném kroužku, pokud jsem ji použil na figuře.
Jako hlavní si ale vezmi k srdci radu, kterou napsal Paranoid: držím palce a maľuj ďalej...
Přílohy
akryl.jpg
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 26 zář 2008, 18:46

lopee: s tebou nemozem vonkoncom suhlasit, akrylom tienovat jedine uplne nariedenou farbou a takmer by som povedal s vodou s nadychom daneho odtiena, a potom stetec otriet do obrusku a potom iba vlhcit dane plochy, je to sice niekedy takmer nekonecna robota, ale oplati sa to, tak plynule prechody dosiahnes jedine tak!!
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 26 zář 2008, 19:00

Každý to dělá jinak ve své době. Ve své podstatě se shodujeme, jen je docela škoda, že jsi tak nějak pravděpodobně přehlédl tuhle větu, kterou jsem napsal:
lopee píše:Takže pamatuj, že nikdy (!) akrylovou barvu tak nenařeď, pokud to tak opravdu nechceš, nevíš, co to udělá.
Já o sobě netvrdím, že akrylem malovat umím, ale za těch skorem 15 let už o tom něco málo vím. A chtít po začátečníkovi, aby udělal akrylem přechod, jako kdyby měl stříkací pistoli, mi přijde jako 'vyšší dívčí' :grin: K tomu musí dospět až časem, až co se naučí základní techniky.
lopee

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno