Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 5 z 104 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 104
  • Odpovědět s citací

Re: Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

Příspěvekod Chmell » 26 srp 2008, 13:52

Jakub Vilingr píše:... Tohle provede moc Levellingu s Céčkovejma barvama :cry:
Netuším kde jsi měl problém, na níže publikované fotografii je výsledek barev Gunze řady C (NATO Color) a ředidla Mr.Color Leveling Thinner poměr 1:3 a stříkací pistole Harder&Steenback Infinity Two in One jehla 0,15 mm, kompresor z ledničky, maskování gumou TACK-IT

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 26 srp 2008, 13:58

Chmell píše:Netuším kde jsi měl problém, na níže publikované fotografii je výsledek barev Gunze řady C (NATO Color) a ředidla Mr.Color Leveling Thinner poměr 1:3 a stříkací pistole Harder&Steenback Infinity Two in One jehla 0,15 mm, kompresor z ledničky, maskování gumou TACK-IT

Měl jsem základ nastříkanej barvou C8 na surfaceru od GSI, pak udělanej preshading černou akrylovou tamiyou a pak barvu Mr. Color ze sady emerickejch námořníků ředěnou Levellingem v poměru 1:2-3. Nastříkal jsem to a docela pohoda. Po dokonalým vyschnutí jsem to přestříkal lakem C184 Super Clear II a ten byl naředěnej v poměru 1:4-5 ve prospěch Levellingu. Pak se začali dít věci - veškeré předchozí vrstvy se oživily a vzájemně se to promísilo. To jsou ty černý fleky na tom Buffalu. Stejný dílo se mi stalo při stříkání lesklýžlutý barvy Mr Color na bílej základ Tamiya Surface Primeru - výsledek byl ten, že jsem všechno myl dolů a nastříkal syntetickou žlutou tamiyou a bylo poprdeli.

Jsem přesvědčenej že ten levelling za určitejch podmínek udělá paseku...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 26 srp 2008, 14:03

Až na ten lak mám stejný postup. Misím si to vedle někde zkusit abych dal na to pozor až pojedu na ostro. Jak dlouho si to nechal proschnout (vrstvy mezi dalším nástřikem)?
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 26 srp 2008, 14:06

Chmell píše:Až na ten lak mám stejný postup. Misím si to vedle někde zkusit abych dal na to pozor až pojedu na ostro. Jak dlouho si to nechal proschnout (vrstvy mezi dalším nástřikem)?

Před lakem to bylo 48 hodin. Před lakováním nechávám model vyschnout většinou minimálně 2 dny i když pracuju s gunzema. Předchozí vrstvy jsem stříkal většinou po jednom, to znamená jeden den surf, další stříbrnou, další preshading a šedivou a pak za 48 hodin lak. Takže o uchvátání tady nemůže bejt řeč...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 26 srp 2008, 14:10

Se mi to stalo taky, na druhou stranu - dají se tím dělat zajímavý efekty, bohužel jsou těžko kontrolovatelný. :-D
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 07 zář 2008, 18:18

takze gunze sa tu preberalo dost, zaujimalo by ma, ako je to s vallejo air? aky by mal byt pomer riedidlo farba? konecne chcem skusit moju ultru... :lol:
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radim Duka » 07 zář 2008, 19:18

No já taky používám na Háčka to modrozelený ředidlo, ale stalo se mi, že barva ředěná tímle ředilem mi nedržela na surfaceru a normálně se odřela, nebo jsem ji strhl páskou. Zacímco Céčkové ředidlo surfacer naruší a rozpustí, tak háčkové ne. Možná to zkusím s tím surfem od Tamyie, ale na origoš od Gunze se mi to moc neosvědčilo. Nebo dělám nějakou technologickou chybu?
Radim Duka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 08 zář 2008, 09:35

bulldog píše:takze gunze sa tu preberalo dost, zaujimalo by ma, ako je to s vallejo air? aky by mal byt pomer riedidlo farba? konecne chcem skusit moju ultru... :lol:

Valeja Color naredene Ironem jsou v pohode. Ale jehla se stejne musi obcas otrit.
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Quercus » 16 zář 2008, 23:14

HokTar píše:A dá sa taká pištolka kúpiť aj na slovensku?
Do Viedne mám síce na skok, ale ja sa tam nedostanem a nikoho kto tam chodí nepoznám.

A ešte ak sa nenahneváte tak ešte jedna otázka:
> nariedené farby vraj zvyknete uchovávať v tzv. "Bralenkách"
Vie mi niekto poradiť kde v Bratislave ich dostať?
V mojom okolí ich nemajú nikde(Petržalka)
Ďakujem.

Od tohoto týždňa je DRACO (Košice - http://www.draco.sk) distribútorom Harder & Steenbeck na Slovensku ... :D
... na ich eshope by, predpokladám že v priebehu tohoto týždňa, mali pribudnúž viaceré položky od H&S...
Myslím že nebude problém dodať aj položky od H&S ktoré nebudú mať priamo na eshope.

Na skladovanie nariedených farieb v menších množstvách by mali mať fľašky s kvapkadlom od farieb Vallejo.

P.S.> nad 3000,- Sk pri zasielaní na slovensko neúčtujú poštovné, takže stojí za to skombinovať aj lacnejšie pištole ešte s niečím ;)
Quercus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 16 zář 2008, 23:26

Tak to je skvelá správa do nového dňa! :D. Ultry cenovo konkurujú Fengdam, pričom kvalita je o niekoľko rádov vyššia. Verím, že aj slovenskí modelári prídu na chuť H&S kvalite. Dúfam, že budú dostupné aj náhradné diely.
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Quercus » 17 zář 2008, 00:30

Pavol Vilinsky píše:Tak to je skvelá správa do nového dňa! :D. Ultry cenovo konkurujú Fengdam, pričom kvalita je o niekoľko rádov vyššia. Verím, že aj slovenskí modelári prídu na chuť H&S kvalite. Dúfam, že budú dostupné aj náhradné diely.

Bude dostupný celý sortiment H&S ... skladom síce spočiatku určite nebude všetko, ale na obejdnávku čokoľvek čo budú z H&S schopní dodať :-D

P.S.: pokiaľ viem, tak zajtra alebo vo štvrtok odchádza do H&S najbližšia objednávka :)
... prišiel som o svoju Ultru ... už sa teším na Evolution Silverline 2 in 1 :D :-D :D
Quercus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MIRO-K » 17 zář 2008, 10:46

Quercus píše:
HokTar píše:A dá sa taká pištolka kúpiť aj na slovensku?
Do Viedne mám síce na skok, ale ja sa tam nedostanem a nikoho kto tam chodí nepoznám.

A ešte ak sa nenahneváte tak ešte jedna otázka:
> nariedené farby vraj zvyknete uchovávať v tzv. "Bralenkách"
Vie mi niekto poradiť kde v Bratislave ich dostať?
V mojom okolí ich nemajú nikde(Petržalka)
Ďakujem.

Od tohoto týždňa je DRACO (Košice - http://www.draco.sk) distribútorom Harder & Steenbeck na Slovensku ... :D
... na ich eshope by, predpokladám že v priebehu tohoto týždňa, mali pribudnúž viaceré položky od H&S...
Myslím že nebude problém dodať aj položky od H&S ktoré nebudú mať priamo na eshope.

Na skladovanie nariedených farieb v menších množstvách by mali mať fľašky s kvapkadlom od farieb Vallejo.

P.S.> nad 3000,- Sk pri zasielaní na slovensko neúčtujú poštovné, takže stojí za to skombinovať aj lacnejšie pištole ešte s niečím ;)

Nechcem rýpať, ale za tú cenu je od p.Vaňoucha Infinity Two in One + 0,6 tryska.
Môžem inak len doporučiť. Tá pištolka je excelentná.
MIRO-K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Quercus » 17 zář 2008, 22:24

MIRO-K píše:Nechcem rýpať, ale za tú cenu je od p.Vaňoucha Infinity Two in One + 0,6 tryska.
Môžem inak len doporučiť. Tá pištolka je excelentná.

Hmmm ... vďaka za pripomienku ... zatiaľ sa robili ceny podľa oficiálneho cenníka H&S (H&S ho aktualizovali k 1.VII.2008) ... ak sú ceny u p.Vaňoucha uvedené vrátane DPH, a napr "H&S INFINITY (tryska 0,15mm, vč.přestavovací sady 0,4mm)" je skutočne Infinity 2 in 1 a nie Infinity Solo + sada ihla+ tryska na 0.4 ... tak v tom prípade je tá cena veľmi hlllllboko pod min. predajnú cenu ktorú zatiaľ povoľuje H&S :!: ...
Quercus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 18 zář 2008, 11:09

Quercus píše: ... ak sú ceny u p.Vaňoucha uvedené vrátane DPH, a napr "H&S INFINITY (tryska 0,15mm, vč.přestavovací sady 0,4mm)" je skutočne Infinity 2 in 1 a nie Infinity Solo + sada ihla+ tryska na 0.4 ... tak v tom prípade je tá cena veľmi hlllllboko pod min. predajnú cenu ktorú zatiaľ povoľuje H&S :!: ...

To vysvětlujte těm tisícům spokojených zákazníků ... :lol:
Já mám sice jen solo 0,15mm, ale cena byla vč.DPH a Infinity 2 in 1 měl na krámě na výběr normálně vystavenou. Ta přestavovací sada se dá dokoupit (na krámě je má) a to bych se dostal s cenou asi ještě pod 2 in 1 nebo na stejno. Takže jsem to zatím neřešil, mám ji na jemnější práci k Iwatě jako druhou pistoli.
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Quercus » 18 zář 2008, 11:16

Karel Pilát píše:
Quercus píše: ... a napr "H&S INFINITY (tryska 0,15mm, vč.přestavovací sady 0,4mm)" je skutočne Infinity 2 in 1 a nie Infinity Solo + sada ihla+ tryska na 0.4 ...

... Infinity 2 in 1 měl na krámě na výběr normálně vystavenou. Ta přestavovací sada se dá dokoupit (na krámě je má) a to bych se dostal s cenou asi ještě pod 2 in 1 nebo na stejno. ...

Mal som na mysli ci to co ma v eshope je
INFINITY two in One
alebo INFINITY + sada 0,4mm

... 2 in 1 obsahuje totiz aj niekolko veci naviac nez len solo + sada 0,4 ...
Quercus

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 5 z 104 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 104

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna