Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pe-8 od Zvezdy

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pe-8 od Zvezdy

Příspěvekod sir Alron » 20 kvě 2008, 21:16

Tato kniha vyšla i v ČR.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Knight » 22 kvě 2008, 19:04

WoW!!! za 5kilo??? musim kupit!!!! :shock: :shock:
Knight

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 24 kvě 2008, 18:31

Myslíte že by se ještě dala někde sehnat TB-3 od ICM ? Už jsem ji strašně dlouho nikde neviděl... Kdysi jsem ji měl ale bohužel...
sir Alron

• Odpovědět s citací

Pe-8 od Zvezdy

Příspěvekod ceti » 24 srp 2008, 19:33

Alangeru praskla forma a prej ted stejne sedej za katrem za neplaceni dani aneb novej tb-3 nejni a nebude. Ja jsem si sehnal cinskyho na Ebay. Budu z nej delat Zveno, aneb musim prikoupit 2x i-16 a nejak vyresit dekaly.
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ludwig » 03 zář 2008, 07:31

ceti píše:Ja jsem si sehnal cinskyho na Ebay. Budu z nej delat Zveno, aneb musim prikoupit 2x i-16 a nejak vyresit dekaly.

Taky jsem si koupil cinskou verzi TB-3 s planem udelat z nej Zveno. Uz mam doma taky ty dve I-16 typ 5 od A-MODELu. Mozna ze jsem mel jen smulu, ale obe stavebnice tech I-16tek jsou dost priserne a tak doporucuju se poohlidnout jinde... Apropos, kdybyste nekdo vedel o nejake rozumne stavbnici I-16 typ 5, tak dejte vedet, pls.

Jinak mam taky doma Pe-8 od A-MODELU a stavebnice vypada na prvni pohled docela slusne, neni moc otrepu, ryti vypada taky docela dobre a i cire dily jsou uchazejici. No, uvidime, jak se to bude skladat. :D Nicmene si mozna koupim i tu stavebnici od Zvezdy a udelam si Pe-8 i na lyzich v civilnim propvedeni...
Největší problém věcí je ten, že na ně nepůsobí žádná kouzla...
http://letadla.jahnovi.cz
Ludwig

• Odpovědět s citací

Pe-8 od Zvezdy

Příspěvekod ceti » 03 zář 2008, 13:25

No slava, dalsi silenec. Ty I-16 se prej lisej jen minimalne vyzbroji, cilize koupim 2x I-16 typ 18 od ICM a hotovo. Nejak musim pak poresit ale ty Zveno dekaly, zatim nevim jak. Na Pe-8 se vrhnu casem.
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 03 zář 2008, 14:07

Ceti nevadí ti jen tak mimochodem, že I-16 typ 5 má proti I-16 typ 18 jiný motor včetně krytů, jiné křídlo s jinak řešeným potahem a bez klapek, zato s většími křidélky atd.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod liborcio » 03 zář 2008, 19:18

ceti píše:No slava, dalsi silenec. Ty I-16 se prej lisej jen minimalne vyzbroji, cilize koupim 2x I-16 typ 18 od ICM a hotovo. Nejak musim pak poresit ale ty Zveno dekaly, zatim nevim jak. Na Pe-8 se vrhnu casem.

Jak uz nekdo pripomenul, tak jednoduche to neni. Tady ten chlapek
http://hsfeatures.com/zvenoas_1.htm
se na tom vyradil. Docela dobre popisuje problemy se stavbou vcetne tech I-16.

Na to Zveno by se vyplatilo zalozit novy tema, at se to nemicha s lidma, co se chteji neco dozvedet o Pe-8.
Ja sice nemam Pe-8 od Amodelu, ale ta Zvezda je paradni a mnohem, mnohem levnejsi.
liborcio

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ludwig » 03 zář 2008, 20:00

Musim uznat, ze ta stavebnice od Zvezdy je uz na prvni pohled o poznani lespi (navic ta cena...) nez od A-MODELu. Dneska jsem ji okukoval v obchode a tuze lituju, ze jsem s koupi nepockal, ale kdo to mohl vedet, ze? :evil: Mno, Zatim me oficilani stanovisko zni, ze si tu stavebnici od Zvezdy nekoupim, ale davam i tak dva, maximalne tri tydny, nez si ju donesu domu a budu premyslet co stim sveckym plastem udelam. :lol:
Ludwig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 04 zář 2008, 11:34

Hele a nedělal A-model Pe-8 s jinými motory ? Zvezda má řaďáky a A-model hvězdičáky ne ?
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ludwig » 04 zář 2008, 12:23

sir Alron píše:Hele a nedělal A-model Pe-8 s jinými motory ? Zvezda má řaďáky a A-model hvězdičáky ne ?

Mno, kluci od A-MODELu se nejak s motorama neobtezovali a tedy ve stavebnici nejsou. Ale jak se tak na to divam, tak bych rekl, ze by tam spis sedely ty hvezdicove motory... Ono tam toho asi oproti Zvezde nebude vic. :x
Ale co na 100% Zvezda ve stavebnici nema a kde A-MODEL vede na cele care, je startovaci vozitko AS-2. :D
Uz jsem si dokoupil jeste jednoho startera a mam v planu udelat opravdu velke diorama startovaneho latadla prave onema AS-2. Ale plan bude pravdepodobne uskutecnen az nekdy na pozdim roku 2012, pac casu nejak neni... :(
Ludwig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod liborcio » 04 zář 2008, 18:31

To Ludwig:
Uz podle obrazku na krabicce je zrejme, ze A-model dela Pe-8 s hvezdicovymi motory a Zvezda s radovymi. Asi ti nezbyde nez koupit 4xLa-7 od KP a ty motory tam naroubovat. Ale to by treba slo i se Zvezdou. Jinak, taky jsem mel v planu koupit tu od A-modelu a jen cirou nahodou se to neuskutecnilo. Zato me ted nastvalo ICM. Budou vyrabet He-70 v 1/72, prave kdyz jsem si koupil uz podruhe ten stary kit od Matchboxu a jeste jedne firmy (stejen vylisky, jine obtisky) :?

Mimochodem, tady je par podkladu na Pe-8. Je to sice v nemcine, ale aspon ty obrazky jsou v cestine a nektere i ve slovenstine. Pozor, ty prvni linky nefunguju. Ja jsem si s uspechem stahnul az ty posledni.
http://www.farposst.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=2469
liborcio

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ludwig » 04 zář 2008, 19:23

To liborcio:
ten link sam o sobe nejak nejede :(
Ale pro zajemce jsem tady http://www.janek-ludva.cz/tmp/pe-8/pe-8.zip hodil podklady, co jsem zatim nasel...

A s tema motorama a 4xLa-7 to asi moc nevidim. Co pak s tim zbytkem? La-7 me zase tolik neberou, ze bych je musel mit doma hned v peti vydanich (mam uz jednu stavebnicu doma). :-D
Ludwig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 04 zář 2008, 20:49

A-model nedal do krabice motory ? Proč jsi to nereklamoval ? Anebo spíš - proč teda váháš s nákupem Zvezdy ? Ta motory má.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ludwig » 05 zář 2008, 06:02

sir Alron píše:A-model nedal do krabice motory ? Proč jsi to nereklamoval ? Anebo spíš - proč teda váháš s nákupem Zvezdy ? Ta motory má.

Reklamovat neni co, ty motory proste nejsou soucasti stavebnice. :(
A s koupi te Zvezdacke stavebnice uz moc nevaham, spis jen premyslim, jak si obhajit, ze to neni zbytecne. :grin: :grin: :grin:
Ludwig

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse