Ľubomír Ontkoc
Honza Jezl píše:
Pokud masina byla cerstve vyjeta z tovarny, tak ocouzeni, vysisovani (a vubec opotrebeni) je samozrejme blbost (obzvlast kdyz ty bily pruhy na tom letadle byly jen par dni), ale - kde to psali? Jsem si toho nikde nevsiml.
Rostislav Axmann píše:Honza Jezl píše:
Pokud masina byla cerstve vyjeta z tovarny, tak ocouzeni, vysisovani (a vubec opotrebeni) je samozrejme blbost (obzvlast kdyz ty bily pruhy na tom letadle byly jen par dni), ale - kde to psali? Jsem si toho nikde nevsiml.
No mašina EP637 přišla k 310 dle tohoto webu http://www.spitfires.ukf.net až 16.7 1942, a jelikož pruhy k operaci Rutter zmizeli ze spitfíru už 8.7, tak si myslím že EP637 pruhy nosit nemohl...at už je uvedeno cokoliv, neříkám že NN-K jiného S/N pruhy nosit nemohl
( i když koukám do RAjlicha a tam je uvedeno uplně něco jiného)
Karel Pilát píše:Honza Miňovský píše:...o tomto letadle(kamo) skoro nic newim a proto jsem to udělal tak jak udělal ...
To jsi na tom pořád líp, než někteří rozhodčí na soutěžích, takže to bude v poho.
Herzán Petr píše:Karel Pilát píše:Honza Miňovský píše:...o tomto letadle(kamo) skoro nic newim a proto jsem to udělal tak jak udělal ...
To jsi na tom pořád líp, než někteří rozhodčí na soutěžích, takže to bude v poho.
No to se svalím![]()
![]()
![]()
Honzo pěknej spit,vykašli se na němce a stavěj anglány![]()
![]()
Rostislav Axmann píše:přesně tohle jsem čekal.... ale chceš mi honzo říct že ty dokážeš přečíst na tom spitu vzadu S/N??? tak to máš mou hluboukou poklonu
jinak Spitfire EP637 Vb CBAF M46 39MU 16-7-42 310S 9-8-42 19S
Honza Jezl píše:
Sory Rosto, Honza stavi modely, ja stavim modely... a kdybysme meli ke kazdemu modelu hledat fotografie skutecne masiny (a to nejlepe shora, zespodu, a z obou stran, uplne nejlepe i fotky vsech popisku, kokpitu, podvozku atd - vse focene v ten samy den nebo jeste lepe tu samou minutu (i behem dne mohl nekdo neco domalovat na obe strany, ze), tak nikdy nic nepostavime. (typicky muj pripad) Zde mam fotku spita s pruhama, na ni citelny kodovy pismena a v popisku je S/N (na originale fotky je S/N treba citelny, kdo vi). Pokud se s tim nechci babrat dalsiho pul roku, tahle fotka mi bohate staci. Pokud si s tim nedaji vic prace historici, tak nechapu proc ocekavas, ze modelar by mel -modelar vyuzije praci historika. Nerikam ze nemuzes mit pravdu, to klidne muzes, ale tohle vsechno se fakt u modelu dost dobre resit neda.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků